מקצוע אמהות ומימוש עצמי

מקצוע אמהות ומימוש עצמי

נראה לי שזה הפורום הנכון לחלוק ולהתלבט בקושי מאוד גדול שלי. אני מטפלת אלטרנטיבית (רפואה סינית) . במהלך השנים עבדתי בקליניקה פרטית, אך משום שהאנרגיות שלי תמיד זלגו למקומות אחרים כמו אישוז עם עצמי, חתונה, הריון , ילדה מדהימה... - אני מרגישה לא ממומשת ולא מתקדמת מבחינה מקצועית.אפילו כבר לא בא לי לטפל, משהו שם לא מזין אותי כמו שצריך- לא כלכלית ולא בנשמה. כבר כמה זמן שאני מתלבטת לאיזה כיוון לפנות (שינוי שינוי שינוי)- אולי יזמות ואז מה בדיוק אני רוצה להקים. להשאר או לא להשאר בתחום, איך למקד את עצמי, הסבה מקצועית ואז לאיזה תחום... עכשיו אני עדיין עם הילדה שלי בבית (בת 10 חודשים) וזה עוד יותר קשה מהבחינה הזאת של לצאת מה"בועה". ראיתי עכשיו פרסום על לימודי תקשורת מקרבת והרגשתי משהו בבטן. מרגש. אבל יש לי מחסום מלהשאר בתחום הטיפולי , שבחלקו תחום מתנצל- כך אני חווה מתוך היחס של אנשים לרפואה הסינית.. חוץ מזה, אני מרגישה בדידות במקצוע שבו אני פוגשת רק מטופלים . וואו, אני מקווה שמישהו מבין משהו ממה שכתבתי.... למישהי יש איזו תגובה, תחושה בקשר לדברים האלו?? נושוב- מקווה שאני במקום הנכון. זאת פעם ראשונה שאני כותבת בפורום

11122233311

New member
למה את מתכוונת

כשאת אומרת תחום מתנצל? יש לי כמה שאלות שאני אשמח שתעני עליהן זה יעזור לי להבין יותר את המצב: למה נמשכת לטיפול ברפואה סינית? את מרגישה שלא בא לך לטפל ברפואה סינית בלבד או בכלל? מה בדיוק חשבת על התקשורת המקרבת? מה את מחפשת בעבודה שלך? מהם הקריטריונים לכך שתהני מהעבודה שלך? האם את יכולה לשנות משהו במה שאת עושה עכשיו, כדי שתקבלי את הקריטריונים שחסרים לך בעבודתך הנוכחית, מהשאלה הקודמת? אני מרגיש שאת אוהבת לטפל ולעזור, אבל את מרגישה ניגוד עם החיים הפרטיים שלך. אולי את רואה התקדמות רבה בחייך הפרטיים (חתונה, הריון וכו'), ובחיים המקצועיים הכל אותו דבר? איזה צורך לא מסופק אצלך בנושא זה שאת פוגשת רק מטופלים ומרגישה בדידות? מה את מחפשת בתקשורת עם אנשים (בחייך המקצועיים), שהמטופלים לא מספקים לך? אני אשמח אם תעני לי על השאלות, זה יעזור לי לראות את תמונת המצב הכוללת ואולי אוכל גם לתרום לך ערב טוב =).

תחום מתנצל

זה לחצות כל פעם את החסימות שיש לאנשים עם האמונות הטפלות, עם חוסר האמונה עם הספקות וההתנגדויות. להעביר לאדם למה כל כך חשוב לרפא את הגוף, התפיסה. איך הגעתי? התחום של הרפואה הסינית מאפשר לי להביא ריפוי פיזי, נפשי רוחני לאנשים. יש לי דחף/צורך. זה משהו מתוך המקום שלי בעולם. מה לעשות, ככה ייעדו לי... אבל מוצאת את עצמי עם פה מטופל שם מטופל. חוסר מסגרת. קושי בשיווק. והעניין שבא לי לקום בבוקר ללכת לעבוד, לפגוש פנים, שמישהו ישאל בשלומי, חילופי דברים, רעיונות, הפריה הדדית. רוצה ביחד. חוץ מזה רוצה לשנות את הקונספט. נראה לי משהו יותר בכיוון של הנחיה, קבוצות, מעגל. אני גם עושה עכשיו קורס הנחיית מעגלים. משעמם לי בטיפולים, אני מרגישה שאני לועסת את אותו חומר, אומרת את אותם דברים. זאת למרות שאני מעודכנת, עושה קורסים ולמרות שכמובן שום טיפול לא כמו קודמו. זה מה שנקרא שחוקה. לפעמים יש טיפולים שמזכירים לי ומחזירים לי את כל האהבה. וגם בתחום שלי עוד לא נכנסתי ממש לנישה וגם זה גורם לי להתפזר. הכיוון שלי הוא פוריות. אבל הרפואה הסינית מתייחסת בעיקר טכנית, לפחות בלימודי ההתמחות, לבעיה הזאת ואני רוצה לבוא גם מכיוון אחר. יו.... תודה תודה תודה. כמה טוב להוציא. יש לי כל כך הרבה...

שלום לך מיכל, ברוכה הבאה.

שאלת אם מישהו מבין - ואני אגיד לך שמאוד מאוד. מבינה ומתחברת לדברים שכתבת. בנסיבות אחרות בחיי, הרגשתי גם אני רצון עז לעשות שינוי מקצועי. עשיתי חיפושים נרחבים מאוד והחלפתי כמה וכמה מקומות עבודה, כי כל פעם קיוויתי שהגעתי למקום הזה שכל-כך קיוויתי למצוא בו עניין, משמעות, מימוש וגם חופש ועצמאות, האם אלו הצרכים שגם את מקווה למלא במקצוע שאת מחפשת? אני רוצה להציע לך משהו, דווקא לא מהתחום של תקשורת מקרבת, אלא מהתחום השני שלי - אימון לחיים. החיפוש הזה אחר מקצוע מתאים לנו שיענה על הצרכים שדיברתי עליהם לפני רגע, הוא חיפוש מאוד עדין, שיש בו הרבה פעמים כניסה לתוך מקומות פנימיים רכים ופגיעים בתוכנו. כשאני רואה אדם שמתלבט בנושא הזה ושואל את דעתי, בדרך-כלל אני מציעה לו או לה - בזמן ההתלבטות להניח בצד שיקולים פרקטיים ששוללים את העניין מראש. שיקולים מעין אלו לדוגמא יכולים להיות - "יהיה לי נורא קשה להסתדר עם הילדים", "זה לא פרקטי", "אין בזה עבודה" - יש כל-כך הרבה אפשרויות לשלילה של כל רעיון שנעלה עם עצמנו, והמוח שלנו הולך ישר ל-לא. כי כמו שאני ראיתי מהחיים שלי ושל אחרים בסביבתי - הרבה פעמים אנחנו רוצים שינוי אבל מפחדים ממנו, והמוח שלנו יעשה הכל כדי לשלול מאיתנו את רעיון השינוי שמפעם בתוכנו. בתהליך החיפוש - הייתי רוצה לחזק את החיבור לעצמי וללב שלי. מה הלב שלך אומר? מה זה הדבר הזה שהרגשת בבטן? הריגוש הזה פתאום כששמעת את המילים - תקשורת מקרבת? תני לזה מקום. תנסי לברר עם עצמך מה זה מרגיש לך, מאיפה זה הגיע, למה זה הקפיץ אותך לרגע? תנסי להתחבר לעצמך, למה שאת מרגישה - שם בפנים יש מקום שיודע. לפחות לפי תפיסת העולם שלי. ואם תתני לו רגע מקום, הוא כבר ייתן לך תשובה - אם זה משהו ששווה לך לבדוק לעצמך, או שכדאי לך ללכת לחפש במקום אחר. דבר נוסף - שעלה לי מתוך דברייך על המחסום שיש לך להישאר בתחום הטיפולי ועל הבדידות שאת מרגישה כשאת פוגשת רק מטופלים. כשקראתי את זה חשבתי לעצמי שבתוך הקונטקסט של כל ההודעה שלך, המשפט הזה מכיל בתוכו הנחה סמויה שאומרת - שתקשורת מקרבת הוא תחום טיפולי. האם זה משהו שהתכוונת אליו? אם כן - אז יכול להיות שמידע רחב יותר על הנושא, מדיבור עם אנשים שעוסקים בו על איך הם תופסים את התחום הזה - יכול מאוד לעזור כאן לדעתי. האם הדברים שכתבתי כאן מדברים אלייך? אשמח לשמוע.

מדבר אלי מאוד

אני באמת צריכה להעמיק את ההכרות בתחום, ממש לא מכירה. אשמח אם תשתפי מהחויה שלך את התחום. הבפנים שלי יודע שאני אתעשר מהחויה הזאת של לימודי תקשורת מקרבת. קודם כל- לי עצמי. מקום שיאפשר את הגדילה הזאת שאני תמיד שואפת אליה. וכמובן יאפשר לי לרפא, לעסוק בתחום שבו אני מוכשרת- אבל בדרך אחרת מעד היום. ולי יש אמונה שאם זה יתרום לי ויוליך אותי בדרך חדשה, או בהמשך הדרך אז זה כבר יהיה פרקטי. אבל אני לא מספיק שם. בטוחה בעצמי. יום ככה יום ככה אין ספק ש5הראש שלי מבלבל אותי. סוחב אותי לכאן ולכאן. אז מזה בעצם התחום הזה של תקשורת מקרבת. איזה אפשרויות עבודה יש בו? שוב תודה.על התמיכה.

למעלה