מקצוע לאנשים חזקים?... איך אדע אם אני מתאימה לתחום?

haworth is here

New member
מקצוע לאנשים חזקים?... איך אדע אם אני מתאימה לתחום?

שלום, מצרפת שאלה לאחים ואחיות. אשמח לשמוע מנסיונכם. איך בנאדם יכול לדעת אם הוא מתאים לתחום?

מה התכונות הכי חשובות, ואילו נרכשות עם השנים או אופציונליות? האם הייתם אומרים שהנושא של אסרטיביות הוא קריטי? זה מקצוע רק לאנשים "חזקים"...?

יש עוד המון שאלות שעולות לי, לאו דווקא מצפה לתשובה, פשוט מעלה כאן... האם ואיך אפשר לשמר לאורך השנים את האיכפתיות מהמטופל? מה המקצוע עושה עם השנים לאישיות שלכם, לאיך שאתם רואים את העולם ואת עצמכם? האם הייתם בוחרים במקצוע שוב?

אני בת 27 וכבר שנים חושבת על סיעוד. פשוט העניין של לעזור, של לקום בבוקר ולעזור. ומשיכה לא ברורה לבתי חולים, למקום שעובד 24/7, שאני מרגישה כשאני מבקרת שם, לא על אף אחד... משיכה למפגש עם אנשים במקום אמיתי יותר, בלי מסכות, וגם פחד מזה. אני קולטת שרוב חיי אני בעבודה משרדית, ואני לא באמת מועילה למישהו או במגע עם מישהו, והחיים ככה זזים...

מצד שני – יכול להיות שזה דמיון, שאני לא באמת מתאימה. אני לא יודעת איך אעמוד בלחץ, איך אעמוד באחריות, איך אתמודד עם מצבים קשים או מראות קשים – אני לא יודעת אם אני אדם הכי חזק. אני גם אדם מופנם וקשה לי לשים גבולות. בצד הפיזי, יש לי בעיה בברכיים כבר הרבה שנים, קשה לי לעמוד וללכת, אבל יש נעליים מיוחדות של אפוס שאיתן אני עושה את זה בסדר.

וצריך גם להכיר בזה שכנערה הייתי רואה המון אי אר. כן, זה השפיע... אולי צריך לארגן תביעה ייצוגית של סטודנטים מופתעים לסיעוד ורפואה נגד כל הסדרות האלה?

תודה על הפורום היפה.

evil moon1

New member
אמממ..

יש לך פה הרבה שאלות קיומיות....מי שיכול לך לענות עליהן זו את בלבד...
ובכל זאת אנסה, חחח:
1. כדי "להתאים לתחום" , אם יש כזה דבר, צריך להיות איזה עיניין או רצון בסיסי...אם אין אותו, חבל להכנס לזה...זה לא מספיק כדי "לדעת אם את מתאימה"....כדי באמת לדעת את צריכה להכנס לזה ולנסות
2. אסרטיביות זו תכונה רצויה מאוד..אם כי לא לכל אחות יש...אין כאן איזשהי רשימת מכולת...אחיות ואחין זה אנשים שונים בסך הכל....אולי דינמיות ואהבה ל"אקשן" אלה תכונות שעוזרות...אם כי לא לכל האחיות יש ולא כל התפקידים דורשים זאת...לא, זה לא מקצוע רק לאנשים "חזקים"...מהי הגדרה שלך לאדם חזק?
3. איכפטיות מהמטופל-מבחינתי כל מה שמונע שחיקה, עוזר לשמור על אכפתיות....במקצוע סיעוד השחיקה היא עצומה
4. לשאלה על האישיות ותפיסת עולם-רק את תוכלי לענות, אחרי שתעבדי בזה
5. מפגש בלי מסכות-אכן קיים, אבל האם את מוכנה למה שתראי?ואת תראי את זה יום-יום...
6. סיעוד זה מקצוע שדורש בהחלט הצבת גבולות..לא רק למטופלים..ממש לא כל האחיות יודעות...אם לא תציבי גבולות, תוכלי להיות אחות, אבל להערכתי תסבלי הרבה
7. בעיות פיזיות-רצוי שלא יהיו...מצד שני, יש המון אחיות עם בעיות פיזיות והמקצוע עצמו לא בריא במיוחד(משמרות, הרמת דברים כבדים, חשיפה לזיהומים וכו' וכו')
8. אי אר-לא מומלץ בעליל לאף אחד(גם לנערות) ובמיוחד למי שחושב ללמוד סיעוד..
9. תביעה ייצוגית לא תעזור

haworth is here

New member
תודה רבה...

תודה רבה על התשובות...
ט"ו בשבט שמח.
נתת לי חומר למחשבה.

ולשאלה - אני בת 27, באה מהתחום המאוד רחוק של עריכה ועריכה לשונית.
אין לי רצון להישאר במקצוע. אני הרבה שנים חושבת על סיעוד אבל לא יודעת למה התחילה המשיכה שלי לתחום. אני רוצה לעזור ומחפשת דרך של קשר עם אנשים, ונראה שיש בתחום גם עניין וגם גיוון.
האם סיעוד היא באמת התשובה הנכונה בשבילי, אני לא יודעת.
זו באמת שאלה טובה מה זה אנשים חזקים. (-:

היי דעתי האישית

אין יותר טוב ממראה עיניים. תבקשי לתצפת על עבודת האחיות במחלקה אחת או יותר בבית חולים שקרוב למקום מגורייך. או תבקשי להתנדב לתקופה מסויימת ,שתתן לך ככה פרספקטיבה על עבודת האחים והאחיות.
האם את בנוייה לעבודת משמרות? האם את מסוגלת לעשות עבודות ADL? האם את בנויה לעבודה תחת לחץ? את כל התשובות לשאלות האלו,רק את יכולה לענות עליהן.
שיהיה בהצלחה.

evil moon1

New member
לתצפת על עבודת אחיות

לא ממש ריאלי, הרבה יותר מומלץ להתנדב לאורך זמן(לפחות כמה חודשים)...

אלונית35

New member
הגיוון הוא עצום

אומנם לא התחלתי לללמוד, ואני שנים בתחום אחר, אבל מכירה מקרוב כי גדלתי עם אחות- אמא שלי שכבר אחות למעלה מ-40 שנה.
העבודה היא לא רק בבתי חולים ולאוו דווקא מקרים קשים, נכון שצריך לעבור דרך זה ולפעמים זה לוקח שנים, אבל בסופו של דבר אפשר למצוא נישה ולהתקבע יפה במקום שתואם את האישיות שלך- כמובן שזה יכול להיות תהליך ארוך.. אבל מי שמשקיע ימצא אותו.
קופ"ח בתי חולים בתי אבות משרד החינוך מכללות לסיעוד בארץ, בחו"ל... תמיד אפשר ללמוד עוד להעמיק להעשיר ולהתפתח

אלונית 35

היי תוכלי לספר לנו ,סתם אם בא לך ,על מקומות העבודה השונים שאימך כאחות עבדה בהם בעבר, או המקום בו עובדת כיום.רק בשביל לשמוע על האופציות הנוספות, הקיימות בתחום ,ואולי עדיין לא נחשפנו לכולם...

עצה אחת

לכי להתנדב כמה שעות בבית חולים או בית אבות. את לא צריכה להשקיע בזה מלא זמן, רק לראות איך זה עובד ואם זה מתאים לך. בהצלחה.

למעלה