מקצוע לחיים...

מקצוע לחיים...

היי אנשים, התחלתי לעבוד לפני כשנתיים בפאב בהרצליה פיתוח וממש נשאבתי לזה. כשהתחלתי חשבתי לעצמי שאני אעבוד בזה חצי שנה - שנה ואמשיך בחיי, שלשום ישבתי עם כמה חברות והתקשקשנו על החיים, פתאום נתקפתי התקף חרדה כזה, שהן כולן כבר בשנה שניה ושלישית של התארים ורק אני "תקועה" כברמנית. עכשיו זה לא שאני סובלת בזה, להיפך, זה משהו שאני מאוד אוהבת לעשות. אבל השאלה עד מתי? גם בגיל 35 אני אהיה מאחורי הבר? או שכדאי לי כבר עכשיו ללכת ולהתחיל לחפש מקצוע אחר?!?

בילי71

New member
עבודה כברמן

שלום לך חמודה, אני לא מכיר הרבה נשים ששורדות במקצוע כברמניות שנים רבות, בעיקר בגלל כל נושא ההריון הלידה וכל הסמטוכה שאחרי, גברים לעומת זאת שורדים קצת יותר מבחורות. באופן כללי אל תבני אל ברמניות כמקצוע כי כנראה שזה לא יחזיק הרבה זמן. הייתה לי בשנתיים האחרונות בבר ברמנית חמודה שעזבה לפני חודשיים אחרי שהיא מצאה עבודה בהיי טק, הי אלמדה נדמה לי איזה שהוא מקצוע טכנולוגי במכון הטכנולוגי בחולון, אני לא זוכר מה בדיוק היא למדה שם אבל דיברתי איתה לפני שבועיים כשהיא קפצה לביקור מולדת בבר והיא נשמעת די מרוצה בעבודה החדשה

maxfain

New member
מממ..

זה שאת תקועה זה רק באשמתך. הרבה סטודנטים עובדים בזה, או חבר'ה שכב סיימו את התואר ועדיין "דוחים את הקץ". אני סטודנט, ועובד בזה כבר קרוב ל3 שנים. משתלב יופי. יש לי ברמנית שסיימה את התואר כבר, אחרי 4 שנים מפרכות, ועדיין לא רוצה לעבוד במקצוע שלה וממשיכה לעבוד אצלי. באופן כללי, כל הברמנים שלי - סטודנטים. חברות שלך, אני מניח שגם עובדות תוך כדי הלימודים, ממה שאני מבין ממך בעבודות משרדיות או שקשורות איכשהו באופן ישיר או עקיף ללימודים שלהן. הכסף שאת עושה, אני מניח שבערך כפול אם לא יותר ממה שהן עושות.

moon light9

New member
אני חושבת שזה תלוי רק בך.

יש המון מה לעשות בתחום הזה ולא חסר פה כסף. המון אנשים שמברמנים מתקדמים אח"כ לניהול ברים, סוכנים של חברות אלכוהול. פותחים ברים משלהם. אני רואה את העבודה כברמנית כאופציה ריאלית להפוך לעצמאית. זה לא מתאים לכל אחד אבל זה בהחלט מקצוע שיכול לאתגר אותך ולפרנס אותך יפה מאד עוד שנים רבות. מה גם שלא כולם בנויים לעבודות "רגילות" ומקצועות סטנדרטיים. לפי דעתי אין לך מה להרגיש תקועה ליד חברות שלך, כל אחד והדרך שלו, הרי עבודה אמורה לתת לך בראש ובראשונה פרנסה, אבל אולי גם סיפוק? אם העבודה כברמנית נותנת לך את שניהם מה יש לך לחפש משהו אחר, תמיד תוכלי להתפתח בתוך התחום איך שיהיה לך נוח יותר עם החיים שלך. אחת החברות הכי טובות שלי, בחורה בת 31, עובדת בתחום כבר המון זמן, לא מזמן החליטה להתמסד ולהביא ילד, אז היום היא בעלים של בר, ועובד יופי :) ומידי פעם היא עובדת מאחורי הבר סתם כי זה עושה לה טוב. אז למה לא בעצם?

חחח... אור,

נראה לך הרחלי הזאת ובילי זה אותו אחד? שוב המכון הטכנולוגי בחולון.... ורחלי, יחסית לזה שאת גבר בן 37 אפשר בהחלט להגיד שאת תקועה.

tal1g

New member
ממש התקפת פירסומות אגרסיבית

קודם הסתומים האלו ממוצרי ים המלח שלא מפסיקים להעביר לי דואר ספאם ואת הקישוריות לתשובות בפורום שאני אכנס להגיב. והמכון.אמנם אני חולוני אבל לא קונה את זה שהם מנסים להתפרסם בכל חור עם העובדה שלומדות שם כוסיות.

איבחנתי את זה רק בגלל

שגם לפני איזה חודש הייתה עוד הודעה שציינה את "המכון הטכנולוגי בחולון" ושוב זה היה כאילו סיפור אישי שלקוח מהחיים. גם ההודעה ההיא וגם הנוכחיות הן של אנשים לא מהפורום.. ותקן אותי אם אני טועה. צירוף מקרים? לא נראה לי.... ומי כמוך יודע כמה בפורום השני היו מנסים להכניס לנו פירסומות סמויות בצורות הכי פתטיות שרק אפשר...

למעלה