מקצוע לחיים

f r e e h u g

New member
מקצוע לחיים

האם אפשר לבחור באימון כושר כמקצוע? מה פחות או יותר המשכורות של מאמן כושר בחדר כושר סטנדרטי? ומה של מאמן כושר אישי? איך הופכים למאמנים אישיים? מספיק קורס בווינגייט של מדריך חדר כושר? התחום מאוד מושך אותי אבל אני שואלת את עצמי אם אני אוכל באמת להפוך את זה למקצוע בלעדי ולא עוד עבודה מהצד ועוד שאלה, איך בכלל עובד אימון אישי? אתם הולכים לבית של הלקוח ועושים לו תוכנית אישית? מבטיחים לו תוצאות? איך בכלל מגיעים ללקוחות?

oridoron77

New member
שאלה לא פשוטה כלל

משכורת של מאמן בחדר כושר סטנדרטי? לפי דעתי בין 2500-4000 ש"ח וזה אם הוא לוקח על עצמו מספיק משמרות (וגם תורנויות על שבת אחת ל). אימון אישי? הופכים למאמנים אישיים כבר מהיום הראשון, כיוון שהאופציה שמישהו ירצה להתאמן אצלך פתוחה מהרגע שקיבלת לאמן בחדר כושר (אם אתה יכול להיות אחראי בזמן משמרת על כמות מנויים, למה שלא תוכל להיות אחראי רק על אחד?). המשכורת של מאמן אישי נעה בהתאם למאמן עצמו (ניסיון, ותק, ידע, הצלחות, המלצות ממתאמנים, חתך אוכלוסיה שהמאמן בא איתה במגע וכו'...), ויכול להגיע ממשכורת בסיסית כמו שציינתי, עד למשכורת בעלת 5 ספרות. יש לזכור שהמקומות שיותר שווה לאמן בהם, קשים לכניסה למאמנים מתחילים, ובגלל זה מי שנשאר מספיק זמן בתחום מעלה את הסיכויים להגיע למקומות האלה (כמובן שיש עניין של קשרים שתמיד עוזר, אבל זה לא רק בתחום הנ"ל). בכל אופן, אימונים אישיים בבתים נעשים עפ"י האג'נדה של המאמן. יש מאמן שיבוא וישר יכנס לעבודה, ויבין תוך כדי האימונים במה להתעסק ובמה לא. לעומתו יש מאמן שיגיע, יעשה כמה מבדקי הערכה להערכת המצב, ואז יכנס לעבודה עם המתאמן. אני חושב שהשאלות שאת צריכה לשאול את עצמך הם: 1. מאיזה טעם אני רוצה להיות מאמנת אישית (אהבה לתחום, חיפוש פרנסה, לעביר את הזמן בכיף תוך כדי עבודה וכו'..)? 2. לאן את רוצה להגיע (שעות עבודה בשבוע, הכנסה חודשית וכו'...)? 3. כמה משאבים (כסף, זמן, אנרגיה) את מוכנה להשקיע? אורי

ellabs

New member
אימון אישי כמקצוע לחיים

שלום רב אני קוראת הרבה בפורום בדרכ לא ככ יוצא לי להגיב מסיבות שונות(אגב אורי ישנו שינוי מורגש בתרבות הדיון ועל זה אומרת לך כול הכבוד),אז ככה אני כול חיי עסקתי בספורט שנים של ספורט מקצועני עוד מימי בביהס היסודי,התיכון(כולל בגרת בספורט ותועודת מדריך שונות)משם בצבא קצינת אימון גופני,בשחרור עשיתי קורס חדר כושר שהיה המשך טבעי לדרך החיים שלי. בהתחלה מעט משמרות חדר כושר כעבודה נוספת עד שלאט לאט הפכתי את זה לעבודה במשרה מלאה,6 ימיים בשבוע של משמרות ארכות של 8-9 שעות כמו שנהוג אצלנו בצפון,בהמשך המשכתי להתפתח,ועשיתי קורס ספינינג והתחלתי להדריך,משם קורס פיטבול ואחריו כבר שהתחלתי לאמן אישית עשיתי קורס מאמנים אשיים.(מתוך רצון ללמוד עוד את תחום האימון האישי) ואחרי ההקדמה הארוכה:היום אני מתעסקת בעיקר באימונים אישיים(בבתים ובמכון)בחוגים כמו: ספינינג,פיטבול,ומתיחות(עוד קורס שעשיתי לאחרונה),העבודה שלי היא רק בתחום ואני מאוד מרוצה :גם מקצועית וגם כלכלית וכמובן מאוד מסופקת לראות את חוג הלקוחות שגדל והולך ואת התוצאות המדהימות שהם רואים. ומכאן תשובתי:אני שומעת הרבה אנשים שאמרים: אני רוצה להיות מאמן אישי(בעבר הרצאתי בקורס מדריכי חדר כושר של ספורט אקדמי ושמעתי זאת גם מחנכים בקורס)ןתשובתי לכול האנשים האלו: ברור לגמרי שזוהי השאיפה של כול מדריך להיות מאמן אישי.דעתי בעניין מאוד ברורה כדי להיות מאמו אישי טוב יש לעסוק ולצבור נסיון בהדרכת חדר כושר(על הזמן ההדרכה שם ניתן אולי להתווכח וזה גם מאוד תלוי בכישורי המדריך) אבל בגדול כמו כול מקצוע בחיים לדעתי גם פה אין קיצורי דרך! כדי להיות מאמן אישי טוב יש לעבור את תהליך האימון בעצמך(רזיתי והתחטבתי בצורה משמעותית),לאמן אנשים בחדר כושר ורק אחכ להתחיל לאמן בצורה אישית,וכך גם תבטיחו לעצמכם אפשרות להתפרנס בכבוד(בוא לא נשכח שאימון אישי זה דבר יקר ועליכם כמאמנים לספק תמורה טובה לכסף) כמו שאני עושה קורסים השתלמויות קוראת מאמרים הייתי רוצה להאמין שכול האנשים שעוסקים בתחום יעשו דבר דומה כדי להתקדם להמקצע ולתת שירות טוב ביותר ללקוחתיהם(ולשמור על בריאותם) שהיה לכולם שבוע טוב אלה

סליחה על ההתפרצות (לדלת הפתוחה)

מה שבעיני יעשה את ההבדל בין "חובבנות-חצי-מקצועית" לבין מקצוענית אמיתית הוא - הראיה הרחבה ! ומראש אני אקח את מה שיש לי להגיד לך לעולם קצת רוחני..., מכיוון שכשאת בוחרת ומחליטה לאן את הולכת מבחינה מקצועית חשוב שתשאירי סביבך המון "אוויר", הכוונה היא שלא תסגרי את עצמך ל"נכון/לא נכון", חשוב שבעצם הגישה שלך למושג "מאמנת אישית" תאפשרי לעצמך להכיל שיטות רבות ומגוונות עם גישות שונות שיאפשרו לך להגיע לחתך אוכלוסיה גדול ורחב שכל נושא הוא עולם ומלואו: 1) ילדים - בעיות קשב ריכוז ? לקויות למידה ? חרדות שונות ? הפרעת אכילה ושינה ? כושר גופני ? בעיות חברתיות ותקשורת לקויה ?...... 2) נשים - השמנה ? כושר גופני בחוץ או בפנים ? העצמה לקראת קרירה ? אימון עסקי משולב ?.... 3) גברים - השמנה ? כושר ? חיפוש עניין בחיים ? איזה סוג פעילות (אופנים, ריצה, שחיה, משקולות) מכה מדבר אליהם... 4) קבוצות - ילדים ? מבוגרים ? הליכה בריאותי ? ריצה בקבוצה ? קבוצת תמיכה להרזיה ? אפשר להמשיך עוד הרבה, בעיני המקצוע מאמן אישי זה לא רק לבוא לחדר כושר ולבנות תוכניות עבודה, זה לשלב את האימון עם העצמה אישית, זה לתת למתאמן שלך את הכלים לצמוח ולהמציא את עצמו דרך האימון האישי, אני משלב בעבודה את תורת הקוצ'ינג, את המזרח הרחוק, את הכושר הגופני, וכל זה משולב עם שיחות אישיות תוך כדי הפעילות הפיזית שמטרתן לזהות את דפוס החשיבה שמניע, או שמפריע למתאמן/נת להשיג את היעדים שהוגדרו. אני מניח שהתשובה שלי היא לא בדיוק מה שהתכוונת לשמוע כששאלת את השאלה... ולכן אם הכיוון שאני מדבר עליו נראה לך כמתאים לכיוון החשיבה שלך, אני מזמין אותך להתקשר אלי ואשמח להרחיב. אגב, את יכולה לחפש בגוגל ולקרוא יותר על השיטה שאני עובד בה. בהצלחה

למעלה