מקצוע משני למידענות. מה מתאים?

Loren21

New member
מקצוע משני למידענות. מה מתאים?

הי, מה מתאים כמקצוע משני בלימודי מידע? תודה

DGtal

New member
מה שמעניין אותך

ברצינות גמורה. מידענות היא יותר טכניקה נלווית שמתחברת לכמעט כל מקצוע שבעולם. רק מעטים עוסקים במידענות כשעצמה (חוקרים וכדו'). לכן צאי מנקודת הנחה שבסוף תקחי את התואר שלך ותלכי לחברות שצריכות שירותי מידע ונמצאות בתחום שיש לך בו ידע, ובשביל זה בא המשני, לתת ידע בסיסי בתחום. תבחרי תחום שמעניין אותך באמת ועם זה תלכי (כמובן אפשר להחליף אם צריך). הערה קטנה: מדעי הטבע הם אופציה, אבל ההשקעה, גם למשני, הרבה יותר גדולה מכל מקצוע לא-ריאלי, כולל מידענות.

Loren21

New member
לקחתי 2 דברים, מה דעתך על:

חוג משולב- יהדות. לימודים קלאסיים

DGtal

New member
אני לא מתלהב

אם את מחפשת ללמוד בלי קשר, אז אחלה, אבל אם כדי להיות מידען בזה, אז זה יותר בעייתי. בטח בלימודים קלאסיים. אין הרבה ביקוש ללטינית יוונית וכתבי אריסטו.

DGtal

New member
ועל ספרייה אחת תבססי קריירה?

זה אפשרי שבדיוק כשתסיימי לימודים תתפנה משרה בספרייה להיסטוריה ויהדות, אבל קצב התחלופה של ספרנים מקצועיים בספרייה הוא נמוך, בהתאם לכמות כח האדם הקטנה. אני לא בטוח שנבון להשקיע 3 שנות לימוד כשההיצע של מקומות מתאימים נמוך מאוד. באופן כללי יש הרבה מידענים שתחום העיסוק שלהם במידענות לא קשור למקצוע הנוסף, והם מסתדרים יופי עם ידע שנרכש במשך הזמן ועם מיומנויות המידענות שרכשו. אבל אם רוצים להיות מידען דווקא בתחום הספציפי של המשני (לדעתי זו משאלת הלב של כולנו), אז מומלץ לבחור משהו יותר פופולרי. בהצלחה

orshat

New member
מתלבטת באותה שאלה ../images/Emo4.gif

כרגע חושבת בעיקר על סוציולוגיה. לא ממש יודעת להסביר למה. עוד רעיונות יתקבלו בברכה

g i g o

New member
קחי מה שמעניין אותך.

אם יגידו לך שעכשיו הולך כימיה או סוציולוגיה תלמדי זאת רק בגלל שזה "הולך" ו"היום" ? זה משני. העיקר בבחירה שלך זה מקצוע המידענות והכלים שהוא מעניק. יש מעסיקים שדווקא מתרשמים מהידע הכללי או מתחומי העניין של העובד ולא מחפשים דווקא בקיאות בתחום מסויים אותו ניתן להשלים תוך כדי עבודה. לכן, ההמלצה שלי היא שתלמדי במשני מה שמעניין אותך.

chayahd99

New member
למה אתה אומר ככה../images/Emo35.gif

אנחנו עושים חיים משוגעים
אומנם עובדים כמו חמורים, אבל לפחות אנחנו מרוצים, או שלא

noam_ma

New member
בסיטואציה שלך, אני הייתי עושה הפוך.

לוקח מקצוע התמחות ראשי ומידענות משני. מידענות זה תחום רחב ולא ממוקד והוא יכול להוות ערך מוסף להרבה תחומים אחרים אחרים שתלמדי.

למעלה