מקצוע נדרש

דן דן 76

New member
מקצוע נדרש

אני רוצה לעבוד בתאילנד בתור שכיר, איה מקצועות נדרשים שם(למערביים) עם שכר סביר? אני אציין שאני לא מדבר תאית. תודה מראש, דן דן

prizman

New member
זה לא כל כך פשוט

למורים לאנגלית יש ביקוש אבל יש צורך בידיעת תאי, זה בלתי אפשרי לעמוד מול כיתה שלא דוברת אנגלית ואתה לא דובר את השפה שלהם. לבעלי תואר בתחומים כמו מחשבים, חשמל, אגרונומיה והנדסת בניין גם יש ביקוש, בעיקר אצל חברות זרות. יש בשפע אבל לא בדקתי לגבי רשימה כזו. בתחום התיירות שפונה לזרים גם יש ביקוש, אבל זה עונתי. להתעשר בתאילנד זה לא קל.

dauu

New member
הערת ביניים

המורים לאנגלית מדברים רק אנגלית בכיתה

yulypis

New member
זה לא העיניין

לפי מה שיצא לי לדבר עם מורים בתאילנד, מורה לאנגלית בבנגקוק מרוויח בסביבות (תלוי בבית הספר/פרטי/כו'...) 15,000-45,000 בהט לחודש - שזה לא ממש "סביר". אני גם כן מצטרף לבקשה/שאלה אם ישנה עבודה לשכירים בתחום ההייטק (למרות שאני יכול לעבוד גם במשרות ניהול בכל תחום - הייתי ראש צוות ומנהל פרוייקט).

KajaGugu

New member
יש מעט מאוד

אני עבדתי בפיתוח בבנגקוק בסניף של חברה אירופאית. לקח לי כמעט שנה למצוא את העבודה הזאת וזה היה בזמן שחייתי שם. העצה שקיבלתי כשהגעתי לתאילנד הייתה שבתאילנד מוצאים עבודה בפאב (וזה די נכון לגבי רוב המיזרח). הבעיה בעבודות כאלה היא שיש מעט מאוד R&D בתאילנד בגלל מחסור חמור באנשי פיתוח מקומיים, ככה שהתעשייה הזאת ממש לא מתרוממת שם. אבל לך תדע, אני עזבתי ב 2003, אולי דברים השתנו מאז. חוץ מזה, על כל מישרה שלא תהיה שם יש 20 אירופאים שישמחו להתמודד. לדעתי מה שיכול להיות אידיאלי לאיש פיתוח עם ניסיון זה לחיות בתאילנד ולעשות עבודות בתור פרילאנס דרך אתרים כמו ODESK

Dr david

New member
היי

במקרה בת הזוג שלי היא אשת הייטקו נמצאת בתפקיד ניהולי בחברת IBM - אז צור קשר אם אתה רוצה ואנסה לעזור לך.

TRAKTOR1

New member
סתם שאלה דר דויד,

לא כתבת לפני כמה זמן באיזה הודעה שבת זוגתך היא מנהלת באיזו חברת צמיגים גדולה?

Dr david

New member
עבודה בתאילנד

שלמה - מדוע אתה מדבר בכזה בטחון כאשר אין לך צל של מושג על מה ולמה ? לעניין עצמו - לא יודע מה זה להתעשר (לא חושב שאפשר להיות עשיר בעבודה כשכיר רגיל בשום מקום בעולם) - אבל המשכורות בתאילנד מעולות למשל בתחום ההייטק - גבוהות יותר מאשר בארץ ומכיוון שההוצאות קטנות יותר, ניתן לחסוך יותר (או לבזבז יותר).

prizman

New member
דודו

לא רק שאני יודע על מה אני מדבר כי הקשרים שלי לא מדומיינים כמו שלך אלא אמתיים, אני גם יודע הרבה יותר ממה שאתה חושב על ה"היי-טק" של זוגתך, היא סיפרה הכל כמו תאילנדית טובה. אז אם אתה רוצה להיגרר שוב להתנצחויות אז סבבה, לדעתי זה לא יתרום לפורום.

KajaGugu

New member
נישמע מוזר

אני אומנם עבדתי שם לפני 6 שנים אבל אז השכר בחברות תוכנה בבנגקוק היה נמוך מאוד, אפילו כשהיה מדובר בזרים שהגיעו דרך רילוקיישן השכר יחסית היה נמוך בהשוואה למדינות אחרות. אני מכיר לא מעט זרים שעבדו ועובדים שם, כמעט אף אחד מהם לא מרוויח שכר כמו בישראל.

Dr david

New member
משכורות

אני יודע מהן המשכורות ב IBM ואת התנאים שעובדים זרים מקבלים שם.... כמובן שלא מדובר במתכנת פשוט.

KajaGugu

New member
IBM זאת רק חברה אחת

אני מכיר אנשים שעבדו/עובדים בלא מעט חברות

למעלה