מקצוע שנושק לעיצוב פנים?

מקצוע שנושק לעיצוב פנים?

כבר הרבה זמן אני שוקלת ללמוד עיצוב פנים. אני "מסתובבת" פה מדי פעם, בפורום. כמובן שאני מודעת לכך שקשה למצא תעסוקה בתחום. יש כאן מישהו שיודע על תחום שנושק לעיצוב פנים, אך מהווה מקצוע פרקטי, ממוקד ומבוקש יותר? תודה רבה!

uvls

New member
עיצוב

הוא תחום דינמי. המעבר בין אדריכלות לעיצוב פנים לעיצוב תערוכות לעיצוב תאורה לעיצור רהיטים לעיצוב מוצר לעיצוב גרפי ואפילו למודליסט קורה כל הזמן להמון אנשים. נושק לתחום ופרקטי? אולי הנדסאי אדריכלות? מהנדסת בניין? איכשהו לכל המקצועות הללו עם ה"מהנדס" בהתחלה יש אפיל פרקטי. לגבי מיקוד, זו כבר שאלה של התמקדות. אם תתמקדי בתערוכות בלבד, למשל, תהיי מעצבת עם תחום התמחות ממוקד. וביקוש...זו שאלת מליון הדולר. שימי לב שלמי שעושה עבודה טובה, יח"צ טובים, יש לו ניסיון, יצירתיות, קשרים, כישרון ומזל - יש ביקוש. אני יודע שזו אמירה קצת ריקה ביותר ממובן אחד, אבל הרי אם היתה תשובה ברורה יותר בטח לא הייתי כותב אותה כאן. הייתי עסוק בלספור ת'כסף. אם יש לך דחף לעסוק בעיצוב והוא מטריד אותך כבר הרבה זמן, לדעתי, לכי על זה. פחות חשוב בדיוק איזה תחום, כי עיצוב זו קודם כל צורת הסתכלות ושפה. את הניואנסים של כל תחום כבר יותר פשוט ללמוד, והמיקוד בא דרך עשיה והביקוש מגיע בהתאם לטיב העבודה (ועוד כמה גורמים). אבל זו רק דעתי. המון בהצלחה וחג שמח
יובל

תודה רבה!!

האם במצב בו אני ננמצאת, כפי שתארתי בשאלה הראשונה, כדאי ללכת על לימודים מלאים לתואר או שעדיף להתחיל בקטן? אני יודעת שזאת שאלה קשה, אבל אולי יש לך דעה. האם ישנו מסלול בו יהיה לי יותר קל למצא עבודה התחלתית בתחום כשכירה, גם אם אינה ריווחית?

למעלה