מקציף חלב

rotemangie

New member
מקציף חלב

שלום, אשמח להיעזר בכם בקניית מקציף חלב חשמלי, לשימוש אישי עד 200 ש"ח.
מרב היצע, הלכתי קצת לאיבוד...יש משהו מומלץ?

תודה

גומיה

New member
תשובה

לפני שאתה נכנס לעסקי ההקצפות אתה חייב להבין שיהיה לך מאוד קשה להשיג קצף כמו של בית קפה...
משאמרנו את זה:

השתמשתי בהתחלה ב"מקציף פלא" פשוט, כזה שעובד על בטריות. הייתי מחמם את החלב במיקרו למשך דקה ומקציף עוד דקה.
עכשיו אני משתמש במכשיר שגם מחמם וגם מקציף בו זמנית (HEMILTON HEM-152) הבעיה איתו שמהר מאוד הציפוי בתחתית ירד, ובנוסף יש בעייה של הדבקות חלב שרוף לתחתית אם אתה מקציף כמות חלב קטנה (למשל להפוך אחד).

יש כאלו שאוהבים את מקציפים בסגנון ה "טוטוקרמה". לדעתי האישית הקצף שיוצא ממנו יציב מידי. אני לא אהבתי.

בשורה התחתונה הייתי ממליץ לך להתחיל ממקציף פשוט ב-10 שקלים ולהתקדם משם.

איש לא קמצ הגזמנו?!

לשקול את הפולים, לשקול את המים, לשקול ת'חלב ?!....לא קצת מוגזם?
גומיה, החים יותר פשוטים מזה. ואם כבר, היה מקום לעוד טיפה מים ועוד טיפה קפה והכי מצחיק זה שנשארה בבריקה מעט קפה שלא מספיק לעוד מנה, נשאר לך טיפה חלב שלא ניצלת ....
יותר פשוט, ה"האריו" מיועדת ל21 גרם, ממלאים פשוט שני שליש, מים בבריקה, יש בחלק העליון מדרגת סמן לכמות המים הנדרשת, ממלאים מים בחלק העליון עד המדרגה, מוזגים לתחתון ואגב המדרגה מחושבת גם על הפרשי מים בגלל המים שנשארים ספוגים בקפה.. חלב חצי ספל אולי ממש טיפה יותר....

והעיקר... מה זה ה סוג קפה הזוועתי הזה?! סלח לי איש ... אבל בריסטוט וונדינג?! אשכרה?! אתה מסוגל לשתות את הקפה הזה שמיועד למכונות קפה בשקלים, הזה?! הוא כל כך לא טעים לי עד כדי שאני אעדיף לשתות את הסנו K 300 שמונח שם על הרצפה!! אם כבר בריסטוט למה לא טיציאנו למשל?

גומיה

New member
זה אחרי חודשים של ניסוי ותעייה

זאת הנוסחה שמצאה חן בעייני. והבריסטוט קפה מעולה! וזול - 66 ש"ח לק"ג (באמיגו היה מבצע 3 ב- 200 ש"ח). יותר טעים לי ממה שמוכרים בספורה, קפה קוטשילד וקפה רות מפתח תקווה.

אתה אומר ת'אמת? בריסטוט ונדינג יותר טעם לך?

תראה טעם זה עניין סוביקטיבי, זה קפה 80% רובוסטה ולא סתם שמחרו זול מאוד. אני אישית לא מסוגל לשתות אותו, הוא פשוט נורא לא טעים לי, לאומת הטיציאנו והספישל של ברוסטוט שהם טובים.

לגבי קפה רות.... שמע... שנים שתיתי את הפואגו שלהם ומאוד נהנתי....

לגבי נוסחאות וטקסים, קטונתי, גם אני לוקה במחלה הזו רק שבשנים האחרונות מעט ירד לי מכל הענין של שקילה ודיוק לפרטים קטנים, גיליתי שדי מצליח לי כשאני עובד בשיטות מסורתיות יותר ונהנה מאוד מהתוצאה. את הטכסים והדייקנות בפרטים הקטנים אני משאיר לקאפינג.

גומיה

New member
בהתחלה הייתי מכין קפה לפי העין

כך וכך פולים, כך וכך מים, חלב , גם היחס בין החלב לתמצית שיגע אותי.
בסופו של דבר קניתי את המזאניים האלו ומצאתי את הנוסחה המוצלחת. לצערי היא כוללת השלכה של בערך 10-20 מ"ל תמצית... (ראיתי שעוד אנשים נוהגים לעשות כך עם בריקה או מקינטות אחרות אגב).
אם אני מכין מנה זוגית אני שם 90 מ"ל מים ו16 גרם קפה וזה יוצא פחות או יותר שתי כוסות של 35 מ"ל כ"א.

לגבי הקפה, נכנסתי לכאן פעם, ביקשתי המלצות. קיבלתי בעיקר תגובות על קפי בוטיק שעלות המשלוח יותר יקר מהקפה עצמו...

כמו שאמרתי, ממה שניסיתי עד עכשיו הבריסטוט הזה מעולה, גם רוטשילד היה טוב. את רות וספורה פחות אהבתי.
אם יש לך עוד המלצות לקפה במחיר סביר (עד 100 שח לק"ג) אני אשמח לשמוע.

oferlev9

New member
אני לאחרונה שותה ספורה פרסקו

טוב יחסית למחיר - 74 שח לקג

http://bit.ly/SaporeFresco

הם טוענים שזה 100% ערביקה אבל אמרו לי שאין מצב במחיר כזה ל 100% ערביקה, אז אני לא בטוח. בכל מקרה הוא טוב לטעמי יחסית למחיר

knappertsbusch

New member
טעמתי את כל הליין הזול של ספורה

נו, מה אני אגיד, you get what you pay for.
לא טעים.

מבחינת מחיר אין שום סיבה שזה לא יהיה ערביקה 100%. יש ערביקות מאוד זולות (הטעם בהתאם),
ויש רובוסטות יותר יקרות מערביקות.

חדגיל

New member
תערובת ה "לאפ טי"

שקניתי אצלך לפני שבוע -מצויינת לבריקה.
(הקיבוץ השכן)

LAB T מצויינת לבריקה ולמקינטה ובכלל...

ככלל מקינטות ובריקה אוהבות 100% ערביקה, בעיקר כי ערביקה טובה בחלטות בטמפ' גבוהה...

אני רק ארמוז שלא מזמן נתי את ה"מתכון" לתערובת הזו פה בפורום
למי שרוצה לנסות לקלות לבד..

knappertsbusch

New member
בריסטו זאת דוגמה מעולה לשימוש מושכל ברובוסטה

80 או 60 או 40 אחוז רובוסטה, בהתאם לתערובת,
וכולן סבירות עד טובות, להבדיל מ-100 אחוז ערביקה גרועה, למשל במקרה של ספורה (סתם דוגמה, לא יורד עליהם באופן אישי, חלילה).

קנפ' הסנו K300 המסרטון שם על הרצפה...

עדיף על הברישטות ונדינג הזה שהוא איום ונורא ואיום וקפה בלתי טעים בעליל!!

mr dish

New member

היכן הבובה נועה כשזקוקים לה לספירת גרגרי הקפה בכל שיוט....?

לעבוד זה יעבוד...

כמה זה יעבוד? או כמה טוב זה יעבוד? אמממ..............
מוצר זול, הצפיות צריכות להיות בהתאם.

גומיה

New member
כזה בדיוק יש לי!

הזכרתי אותו בתגובה שלי.
מציע להתרחק. מוצר זול. חלב שרוף נדבק לתחתית, קשה לנקות, חלק מהציפוי אצלי בכלל ירד, מתאים לכמות חלב יחסית גבוהה.

למעלה