מקרה בקייס "קשה" - עזרה \ עצות

A s h m e d a i

New member
מקרה בקייס "קשה" - עזרה \ עצות

אחרי שעברתי על כל המאמרים פה, יש לי מספר שאלות בנוגע למקרה שלי. לכן אתאר אותו קודם. אני בן 20, משוחרר משירות צבאי מסיבה בריאותית וללא עבודה קבועה כבר למעלה משנה (אני עובד כפרילאנסר, אבל זה לא מוגדר כעסק מורשה), ברצוני להוציא ויזה והדרך הכי טובה שאמרו לי לעשות היא ביחד עם ההורים, כשהם מציינים שזה טיול משפחתי והם ממנים לי את הטיול. עכשיו קראתי בנוגע למכתבים שעוזרים לקייס קשה, אבל במקרה שלי אני עוד לא יודע מה אני הולך לעשות בארה"ב מלבד לבקר את אחי הסטודנט ולהיות בכמה הופעות (חובב מוזיקה). אבא שלי הגיש את הבקשה לראיון והוא נקבע לעוד שבוע.התכנון שלי בעקרון הוא לטוס, להישאר אצל אחי לכמה חודשים, ואז לחזור עם ההורים שלי (כשהם יגיעו בשלב מאוחר יותר). עכשיו השאלות שלי הן: מה אני צריך להכין כדי שאני אוכל לשכנע בקשר לקייס שלי? האם שואלים את ההורים שלי עלי ועל מה שאני עושה או משהו בסגנון? האם לציין בטופס שאנחנו הולכים לעשות טיול ולבקר משפחה? האם לציין את אחי בטופס באיזשהו מצב? עכשיו בנוגע לסיבה לחזור לארץ, הדבר היחיד שבאמת יחזיר אותי לארץ, זה שבקיץ יש לי מנהג לטוס לאירופה ולהיפגש עם חברים שלי. אני לא הולך לפספס את זה בעד שום דבר בעולם. אז אולי זה יכול לעזור באיזושהי צורה? עוד פרטים ועיצות יעזרו. תודה מראש.

dz108

New member
קייס קשה.

אין לך מה להכין, כי אתה לא יכול להראות קשרים קלאסיים לארץ (עבודה, משכנתא, וכו'). במקרים כאלה - הקונסול ישאל מה שנראה לו כדי לראות קשרים לארץ, או להפריך אותם. גם כאן אין לנו מידע מדוייק על השאלות. תכנית שיכולה לעבוד - אתם נוסעים כיחידה משפחתית לבקר את האח, וככזה - הטיול ימומן על ידי ההורים. גם בתרחיש אופטימי שכזה אני מתקשה לראות את הקונסול מאשר לך ויזה ליותר משנה. תכין מכתב שמתאר את הסיטואציה המשפחתית (ההורים רוצים לבלות עם שני הבנים שלהם וכו'). חשוב מאוד שתגיע לראיון לבוש בצורה מכובדת. המנהג שלך לבקר את החברים שלך לא יגע לליבו של הקונסול, לצערי. הקשרים היחידים שהקונסול מכיר בהם הם קשרים כספיים והתחייבויות חוזיות. אחרי שיש לך את הויזה - אין לך מניעה לנסוע לארה"ב לפני ההורים שלך.

A s h m e d a i

New member
אוקיי תודה.

אני מניח שאני במצב מאד בעייתי. כל מה שאפשר זה לקוות לטוב. מה בדבר השאלות האחרות שלי, האם רצוי או צריך לציין שזה טיול + ביקור משפחתי? האם בטופס DS-157 לציין כאיש קשר את אח שלי? עוד משהו שאני צריך לדעת? בבקשה הכל יעזור.

A s h m e d a i

New member
שאלה נוספת

משהו טכני הפעם: שוב בקשר לטופס DS-157, האם במוסדות חינוכיים בית-ספר תיכון נחשב ל-"Elementary Schools"?

למעלה