מקרה חמור בעבודה

מקרה חמור בעבודה

קרה בעבודה שלי משהו לא שגרתי ודיי חמור ואני פשוט חייבת לשתף אתכם:

מישהי התלוננה על הטרדה מינית מצד עובד אחר. לפי מה שנמסר, לא היה מדובר במשהו פעוט אלא בשורה של הערות מאוד מוגזמות שחזרו על עצמם גם אחרי שהיא הבהירה שזה לא מתאים לה. אני לא כל כך מכירה את אותו עובד, אבל בעקבות אותו מקרה נוצרו לא מעט שיחות בנושא ושמעתי כמה בנות מהעבודה מספרות שגם להן הוא העיר כל מיני הערות, אם כי בהיקף קטן יותר וכחלק מ"הומור". האווירה עכשיו במשרדים מאוד טעונה, אותו עובד ממשיך להגיע כל יום והורו לו לשמור מרחק מאותה בחורה שהתלוננה עליו, אבל הוא מצליח ליצור מצב לא נעים באופן כללי. הוא מלכלך עליה בטירוף, טוען שהיא מעלילה עליו ושהוא בסך הכל היה נחמד אליה וכנראה שהיא לא יודעת מה זה שבחור מתחיל איתה ולכן פירשה אותו ככה. בנוסף הוא הזהיר בחורים אחרים בעבודה שלא ידברו איתה שהיא לא תאשים גם אותם בהטרדה, והוא עשה את זה בצורה מאוד בוטה ובקול רם כשהוא מקפיד שמקסימום אנשים ישמעו אותו.

הוא מתנהג כמו ילד קטן במלוא מובן המילה ומוסיף לזה קטעים ילדותיים אחרים - אני הייתי עדה לקטע כזה שקרה במטבחון כשהוא בא להכין לעצמו קפה והיא בדיוק היה שם, אז הוא התחיל לדבר איתי ועם בנות אחרות בצורה ממש נחמדה, התעניין בשלומינו בצורה דיי מוגזמת (לפני כן חוץ משלום לא החלפתי איתו יותר מדי מילים), נתן למישהי אחרת מחמאות על העבודה שלה - היה ברור שהוא עושה את זה במטרה לגרום לזאת שהתלוננה עליו לאי נעימות, כמו ילדים ביסודי.

היום היא לא הגיעה לעבודה, דיווחה שהיא חולה אבל ברור מה הסיבה. אני לא מבינה למה הבוס שלה לא מגן עליה ולמה הבוס שלו לא מגביל אותו. אני חושבת שהמינימום שהיו צריכים לעשות במצב כזה היה להשעות אותו מהעבודה ולא להקשות עליה ככה. אני מרגישה שהנהלים שמוכרזים בנושא הטרדה מינית הם סתם, לאור האופן בו "מטפלים" במקרה הזה.

הצעה שלי- אולי קצת מרחיקת לכת

אבל ...
אם באמת הנושא לא ייסגר באופן ההולם, אפשר לפנות למשרד התמ"ת כדי שיחקרו את הנושא.
מנכ"ל BBC התפטר אתמול, ואחת מהסיבות הייתה שאחד השדרנים קיבל מספר תלונות על היותו מטריד מינית את העובדות.
BBC לא עשתה דבר בנושא, ועל כן היה נתונה לחקירה של אחד המשרדים לחקירות בארה"ב.

אם לא יטפלו בנושא כראוי ולפי החוק, הוא יחזור על עצמו, ובפעם הבאה זו יכולה להיות את...

באמת מקרה חמור

אבל לצערי התוצאות של התלונה שלה לא חריגות, גם בעבודה שאני עבדתי בה קרה משהו דומה ויצא לי לשמוע על עוד מקרים - מעירים למטריד, נוזפים בו, במקרה הטוב מעבירים איזה מור"ק בנושא וממשיכים הלאה, כשהבחורה שהוטרדה מוצאת את עצמה מושפלת, במקרה הטוב ע"י הבחור בלבד ובמקרים אחרים ע"י נוספים.

ההתנהגות שלו אכן ילדותית מאוד, לא מבינה מה זה נותן לו.

lilo4

New member
חריג ומייאש

לגבי "היא לא יודעת מה זה שבחור מתחיל איתה"- לא תופס מבחינת החוק. אם הוא התחיל איתה וקיבל סירוב, ובכל זאת המשיך לפנות אליה ולהתחיל איתה, זו הטרדה מינית לכל דבר ועניין, אולי אם הוא היה קצת יותר חכם הוא לא היה מודה בדברים בצורה כזו פומבית.

כ"כ מכעיס אותי לקרוא שזה המצב, שעובד שחשוד בהטרדות מיניות יכול להמשיך ולפגוע באותה בחורה, והיא זו שצריכה לשמור על מרחק ולא להיפך. אם אני מופתעת? לא.
לצערי אין לי יותר מדי רעיונות קונקרטיים... אולי באמת אפשר להגיש תלונה אנונימית למשרד התמ"ת. אני לא יודעת מה מערכת היחסים בינך לבין אותה בחורה, אם בכלל יש ביניכן איזשהו סוג של קשר, אולי יש אפשרות שתפני אליה בשביל לתמוך בה, אפילו מחוץ לשעות העבודה

חגית 53

New member
אם היא לא לבד

לפי מה שכתבת, יש עוד עובדות ש"זכו" להערות מאותו עובד.

הדבר המינימלי המתבקש הוא שגם הן יגיעו למחלקת כח אדם לספר את התלונות שלהן, אפילו אם הן קטנות (כי יש משמעות לאפקט המצטבר)

אם אפשר גם לשלוח לה את המסר הזה, שהיא לא היחידה ושהיא לא לבד, זה מאוד יעזור - גם לתחושה שלה, גם לעוצמת התלונה וגם כדי להשתיק את אותו עובד.

לפי התיאור שלך, כרגע האוירה במשרד טעונה, כשצד אחד משמיץ את השני וצד אחד מתחבא בבית
רק תמיכה פעילה של שאר העובדות תסייע לתקן את המצב

תודה לכולכן

גם היום היא לא באה לעבודה. אני לא בקשר קרוב איתה ואני מרגישה לא הכי בנוח להתקשר אליה, אבל מבינה אותה.

יש פה קטע שנראה לי שלא הובן - הוא לא הטריד באופן גורף אחרות, היו בנות שהתבדח איתן בצורה גבולית, בנות שמיודדות איתו, אבל היא טוענת שהוא אמר לה דברים יותר בוטים שחרגו מהטעם הטוב של בדיחות מקובלות. הוא גם לא הודה שהתחיל איתה - הטענה שלו זה שהיא לא יודעת מה זה שבחור מתחיל איתה ובגלל זה פירשה את הנחמדות שלו כאדם כאילו הוא מתחיל ומפלרטט איתה בזמן שלדבריו הוא לא עשה שום דבר חריג. הכיוון הוא האשמה בילדותיות ובחוסר הבנה חברתית, כשאני מניחה שהיא לא רצה להתלונן בפעם הראשונה שאמר לה משהו שנראה לה לא במקום.

אני עובדת במחלקת משאבי אנוש ככה שאני מעורה מאוד בסיפור הזה ובהשלכות שלו - מדובר במישהו שעובד כאן כמה שנים ולא היו עליו תלונות עד עכשיו. אני אמרתי היום לממונה עלי שתיק אישי נקי לא מהווה צידוק בשום מקרה ושצריך להתייחס למקרה לגופו. להגיש תלונה אנונימית זו אפשרות, אבל אני לא יכולה לעשות דבר כזה וגם בנות אחרות לדעתי לא יכולות - מדובר בה ורק בה. אני מניחה גם שבנות אחרות לא יהיו מעוניינות להתערב באופן פעיל שכזה במקרה.

דיברו על זה באופן רשמי?

מישהו העלה את הנושא מעבר לרכילות? חידוד נהלים במייל או בכינוס ישיבה? משהו?

ומה הבוס של אותה בחורה אומר? זה נשמע דיי אבסורדי, לא מפתיע אבל אבסורדי.

אור2221

New member
אם את עובדת במשאבי אנוש

אז צריך לך להיות ברור, שאם הוא מתנכל לה - לרבות משמיץ אותה בפני עובדים אחרים, והמעסיק לא מונע את ההתנכלות זו עבירה בפני עצמה - של המעסיק!

מעבר לכך - אמור לצאת דוח של האחראית על הטרדה מינית שקובע האם הוא הטריד אותה מינית כן או לא, ואם כן מה הסנקציות - האם רק הרחקה ואם כן איך אוכפים אותה, פיטורים וכד'. אי אפשר לא להכריע האם מדובר בהטרדה או לא.

אני מציעה לכם לפנות לייעוץ המשפטי שלכם, כי אתם מסתבכים כמעסיק.

למעלה