מקרה לא נעים מול השגרירות- אודה על עזרה ויעוץ

MichCantor

New member
מקרה לא נעים מול השגרירות- אודה על עזרה ויעוץ

שלום רב, מתנהל אצלי מקרה לא נעים ומאוד מכעיס מול השגרירות בדבר החזרי כספים. להלן המקרה: ביולי 2006, פתחתי תיק פדראלי בשגרירות וקיבלתי מכתב כי אין לי מה לדבר איתם 24 חודש. חצי שנה אחרי, התחלתי תהליך פרובינציאלי ואני אמור לקבל אישור ממניטובה בחודשים הקרובים. במהלך הכנותיי להגשת הבקשה במניטובה (בסיור בקהילה הידוע), ביקשתי מהשגרירות לגשת ולמשוך כמה מסמכים מהתיק הפדראלי ששוכב אצלם. נאמר לי כי אני יכול לגשת ולמשוך מסמכים (וכך עשיתי). בנוסף, התכתבתי איתם ושאלתי מס' שאלות טכניות בנושאים שונים. לפני כשבועיים, שלחתי בקשה בה אני מבקש לסגור את התיק הפדראלי (מאחר ואני עומד להגיש תיק פרובינציאלי) ומאחר ולא היה שום תהליך בתיק, אני מבקש את כספי האגרה (1,400 $) חזרה. קיבלתי תגובה במייל, כי הכספים לא יוחזרו אלי מאחר והתקיים תהליך כלשהו בתיק (לרבות הוצאת מסמכים והשבה על שאלות). וכן נאמר, כי אם לא אומר אחרת, התיק ייסגר בתוך יומיים. אני כמובן (ברוב תדהמתי) יום לאחר המייל מהשגרירות, שלחתי פקס ברור אשר מתרעם על הנושא, מבהיר כי לדעתי, מה שקרה בתיק איננו "תהליך" כלשהו ומבקש כי לא יסגרו את התיק. היום קיבלתי מייל מהקונסול (Immigration Program Manager) שמפרט את הפעולות שבוצעו בתיק, מבהיר כי התיק ניסגר ואומר כי כל התכתבות נוספת בנושא לא תיענה. פשוט חוצפה! עד כאן העובדות. עכשיו, אני מבין שנהלים מה לדעתכם אני אמור לעשות. אני חשבתי לפנות לשגריר, לשרת ההגירה ולעיתונות..... בקיצור, לפוצץ את הסיפור. מצאתי באתר של השגרירות (FOQ) את השאלה הבאה: Will my processing fees be refunded if I decide to withdraw my application? Yes. If you contact the visa office before they contact you (i.e., before the assessment of your application begins), your fees will be refunded. שום הערכה (assessment) לא החלה!!! אודה על עזרתכם במתן חוות דעת רצינית בנושא. (אשמח להעביר את ההתכתבויות, למי שצריך רקע לצורך מתן תשובה). בברכה ובתודה מראש, מישל

shipy1234

New member
מישל, אני במקומך הייתי יושב בשקט בינתיים

בוא נניח שאתה צודק במאת אחוזים. תחכה לקבלת PR, ואז תעשה מה שאתה רוצה. למה לך להיכנס איתם לעימותים?

MichCantor

New member
השאלה היא האם זה לא יהיה מאוחר מדי...? וגם...

מה כוחו של הקונסול הזה? מה שמפחיד אותי הוא, זה שהוא סגר לי את התיק באופן חד צדדי וגם לאחר שביקשתי שלא יעשה זאת (כי הוא נתן לי אפשרות להגיב על זה), זה מרמז אולי על כוחו ואז באמת לא כדאי להתעמת עימו. אני מאוד מתלבט... תודה, מישל

shipy1234

New member
מישל, מה כן ההתלבטות?

חכה עוד חצי שנה, קבל את ה- PR, ואז תתבע, תלך לעיתונות וכדומה. מדובר על 6000 שקל, לא על החסכונות של הילדים שלך. תשמור היטב על התכתובות ועל עם מי דיברת ומתי ודבר עם עו"ד אחרי קבלת ה- PR. בינתיים אין לך מה לריב איתם.

shipy1234

New member
אגב, פתחתי שרשור חדש בנושא פדרלי/פרובינציאלי

אשמח אם תוסיף שם את הסיבות שהביאו אותך לעבור מאחד לשני. שיפי

למה לסגור תיק פדראלי???????

זה אוכל? זה שותה? לא, זה רק שוכב שם. אם מחר ישתחרר הפקק בפדראלי אתה תישאר תקוע על המסלול של מניטובה. באמת שאני לא מבין מה הלחץ להחליט "או זה או זה", גם אתה וגם שיפי. אז הלך הכסף של הפדראלי, ביג דיל.

עדיין לא הבנתי:

ונניח שבפרובנציאלי אתה עם ויזה עוד חצי שנה, מה אכפת לך שהפדראלי עדיין פעיל?

BABA BOOBA

New member
מי מבטיח לך דבר כזה (6 חודשים)

מדיניות ההגירה יכולה להשתנות מהיום למחר אפילו בפרובינציות.

Astroo

New member
רק מי שהגיש במסלול המפושט יכול לקבל את כספו

חזרה. אתה הגשת ביולי, ז"א לא בתהליך המפושט. ה-FAQ שאתה מביא נוגע רק למסלול המפושט, ולכן לא רלוונטי לגביך.

MichCantor

New member
אין "שאלות נפוצות" למסלול הקודם

אבל אני בטוח במאה אחוזים שזו היתה התשובה גם אז. במדריך לשני המסלולים כתוב אותו הדבר. (גם במדריך המופשט כתוב שהכספים אינם ניתנים להחזרה). בנושא הזה לא השתנה כלום בין התהליכים.

kanata

New member
מה אפשר לצפות מ

קונסול קנדי שיושב בישראל... הבחור שבוז רצח, כנראה יש לו טבלת ייאוש ענקית בחדר, וגם כאן מנחש, קיבל את הג'וב בגלל איזו פאשלה שהיתה לו בקנדה, והמקום הגרוע הבא אחרי השמה באיזה מוצב באלסקה היה תל אביב... רק המחשבה עליו יוצא החוצה בארבעים מעלות שבעים אחוז לחות לתוך תל אביב באמצע היום, יכולה לשגע את הבן אדם וכנראה להתנהג בצורות לא ברורות...

dannyk27

New member
קצת סדר

בתהליך הישן לא היה החזר ובתהליך החדש יש אם פונים לקונסוליה לפני עיבוד התיק.

MichCantor

New member
הקונסול ענה לי בפירוש...

כי לא יהיה החזר מהסיבה שהיה איזשהו תהליך עיבוד של התיק, מה שלא נכון. הדברים היחידים שהיו הם: משיכת מסמכים על ידי מהשגרירות והתכתבויות בשאלות טכניות אופרטיביות. הוא מחשיב את זה כתהליך עיבוד ואני לא. לדעתי זו גניבה ברורה. מישל

MichCantor

New member
יתרה מזאת...

לפני ששלחתי את בקשתי לסגור, שלחתי מייל עם מס' התיק שלי וקיבלתי את התשובה הבאה: This is a separate application and you can not transfer the processing fees paid to another application. If you chose not to pursue this application, you will have to submit a letter, in English or French, dated and signed by you indicating this. Upon receipt, we will close that application with a withdrawal decision and if no processing was started, will then proceed with a refund of the fees paid. לכן ומאחר שידעתי ששום עיבוד לא קרה, שלחתי בקשה לסגירה וקבלת כספים. הוויכוח הינו באם היה עיבוד או לא. הקונסול טוען שכן, להלן תשובתו: And, since there have been work done on that application, including: -answering many requests from you with regards to the status of your application, including one sent to the CIC Minister, - returning documents you submitted to you at your request, There has then been some processing of your application. All these actions required people taking the actual application from the shelves, reviewing it and then taking the appropriate action. It even involved having an immigration officer reviewing the application to respond to your inquiries. השאלות ששאלתי אותם היו תמיד בעניינים טכניים, לדוגמא: מדוע אני לא רואה את התיק שלי במערכת הממוחשבת, או, איך אני יכול למשוך מסמכים וכו. בקיצור, אני טוען שלא היה שום תהליך עיבוד. מישל

תלתל11

New member
אם לתרגם את דברי הקונסול

תרגום מקנדית לעברית: "היית נודניק, ישבת לנו על הוריד, הבאת עלינו את השר הממונה, נראה לך שנחזיר לך כסף?"

למעלה