מקרה מגעיל שקרה לי היום

Weird Eyal 21

New member
מקרה מגעיל שקרה לי היום

ישבתי במסעדה בחיפה (הוואק) אוכל תאילנדי מוקפץ בבגט עם בקבוק בירה ליד אין יותר טוב ישבנו אני ועוד שני חברים בחוץ פתאום ניגש חתול ג´ינג´ קטן ורזה נתתי לו חתיכה מהלחם הוא התיישב מתחת לשלוחן ומדי פעם הייתי נותן לו חתיכת לחם וכך גם החברים שלי מישהו שעובד שם ניסה להבריח את החתול אמרתי לו שזה לא מפריע ואנחנו ברחבה שמחוץ למסעדה ולא היו עוד אנשים אז הוא אמר שהוא אישית שונא חתולים ולא מעניין אותו שלא מפריע לנו האותו רגע החתול המסכן היה מתחת לשולחן אז אמרתי לבחור שיבוא ויכנס מתחת לשולן אם הוא רוצה להעיף את החתול והוא אמר לי לבעוט בו אמרתי לו שאני אישית יעדיף לבעוט בו ולא בחתול בכל אופן יצא ויכוח גדול ואז החתול יצא ממתחת לשולחן ורצה ללכת הבחור פושט ניגש אל החתול ובעט בו נורא חזק אני נורא התעצבנתי וגם חברים שלי ופשוט העפנו עליו את האוכל ויצאנו משם רציתי לבעוט בבחור(שהיה חצי מהגודל שלי) אבל חברים שלי שיכנעו אותי שלא כדאי ואני נורא התרגזתי וגם עכשיו אני עדיין רועד מהעצבים תגידו לי מה אתם הייתם עושים במצב כזה ואגב...לוואק אני וחברים שלי לא נכנסים יותר....

shanty.G

New member
אישית, אני לא בעד תגובות

"מתגרות", כי הן בדרך כלל מזמינות צרות... בימים מטורפים כמו שאנחנו נמצאים היום, עצביהם של אנשים רבים רופפים במיוחד ומכיוון שאף אחד לא ממש יכול להוציא את האגרסיות שלו על מושא מחשבתו (איש איש ומחשבותיו הוא...), יסבלו הסובבים אותו בצורות שונות. אם אלו ילדיו שיחטפו צעקות (במקרה הטוב) אולי יותר מתמיד, אם אלו תלמידים בבי"ס, ואם אלו יצורים אחרים חלושים ונטולי פריבילגיות כמו חתולי רחוב. אלימות שכזו, סביר להניח שהיתה מוצאת דרכה החוצה בכל מקרה, גם בלי האירועים האחרונים
. כדאי להשיג את המטרה בדרכים אחרות- אפשר למשל להגיד "בסדר" ולהמשיך הלאה; אפשר גם לעבור לשולחן צדדי אחר אם נראה שהבחור לא מתכוון לרדת מהעניין. בכל אופן, עדיף שלא להיכנס לעימותים ´חזיתיים´ שכאלו- הם רק מזמינים צרות. אגב, מכיוון שהוא עובד שם, אין בעיה לקחת פרטים ולהגיש תלונה (למרות שהמשטרה עסוקה והסיכוי לזכות בטיפול קלוש עד אפסי, אולי זה ירתיע אותו מלעשות כך להבא).

Talia E

New member
מה דעתך

לתלות מודעות באיזור המסעדה אודות המקרה? (כלומר, להרחיק לקוחות שאכפת להם, ממקום בו בעליו נוהג באלימות כלפי חתולים?). אני יודעת שאם אני הייתי רואה מודעה כזו, הייתי נמנעת מלאכול שם. כמובן, שאם אתה מרגיש שמעשה מעין זה מסכן אותך באיזשהו אופן, עדיף להמנע ממנו... לגבי המקרה הזה, ממה שכתוב, זה נראה כאילו "נתת לו את הרעיון" לבעוט בו ("אז אמרתי לבחור שיבוא ויכנס מתחת לשולן אם הוא רוצה להעיף את החתול"). כאילו "הוצאת אותו פחדן" או לא עומד מאחורי מילותיו, אם הוא לא יבוא לגרש את החתול - כמו אתגר (dare)... אני בד"כ במקרים כאלה לא מתגרה או נותנת רעיונות אלימים, אלא מנסה להראות איך אני רואה את הדברים (מה, תראה איזה חמוד הוא... או - תראה כמה הוא רעב ורזה...) - כך ייתכן שהאדם היה מרגיש שהוא עושה משהו טוב, ונמנע מלהפריע, או שלפחות היה לו קצת לא נעים לבעוט בחתול... גם אם זה לא היה עוזר, זה נראה לי צעד שיש לו פוטנציאל רב יותר לתועלת.

Weird Eyal 21

New member
לא נתתי לו רעיון

התכונתי שהנה החתול נמצא מתח לשולחן ואם הוא רוצה להגיע אליו אז שיכנס מתחת לשולחן.... רציתי שיראה שהנה החתול מתחת לשולחן ואני שם שומר עליו...

Talia E

New member
עדיין - אני קוראת את זה

ומפרשת את זה כהתגרות. תקרא שוב את מה שכתבת... שים לב, שגם אם אתה לא מתכוון, לעתים הפירוש שמתקבל אצל השומע הוא אחר, ויש להיזהר. אגב, מדוע אמרת לו ש"אם הוא רוצה להגיע אליו, הוא מתחת לשולחן"? אני ממש לא מאשימה אותך בכלום, אני רק רוצה להבין מה חשבת שיקרה. להבא, נראה לי עדיף למקד את תשומת הלב שלו בדברים שדוגמאות להם נתתי בהודעתי הקודמת (הוא חמוד/רזה/פוחד/רעב), שיעזרו לו אולי לפתח חמלה מינימלית כלפי היצור, או לכל הפחות שיהיה לו לא נעים לבעוט בו לידכם (כמו שזה יצא, הוא כאילו הוכיח שהוא עומד מאחורי דבריו, בזה שהוא בעט בו - "יצא גבר"...). אני ואתה יודעים שהוא היה חכם על קטנים, אך אני חושבת שבמצב שהוא נקלע אליו (כולל האינטראקציה בינכם), הוא לא היה יכול "לסגת" מבלי לעשות כלום, ללא פגיעה באגו שלו - וכדי למנוע פגיעה בחתול המצב צריך להיות הפוך; כזה שאם הוא נסוג מבלי לעשות כלום, זה טופח לו על האגו.

שונרא2000

New member
יו... כל הכבוד על האומץ...

איזה זבל של בנאדם!!!!!! "אני לא אוהב חתולים" אז מה? אולי גם החתולים לא אוהבים אותך אבל אתה רואה אותם עושים לך משהו????? ואם הם יעשו יהיה לו מגיע את זה!! באמת כל הכבוד על האומץ!!!!!

shanty.G

New member
שונרא, זה לא אומץ

זו היתה דרך פעולה שלא עשתה לחתול בסופו של דבר חסד. אייל אכן דאג לחתול, ואת יכולה לקרוא לכך הבעת דאגה וחמלה אבל במקרים רבים עדיף שלא להיכנס ראש בראש בגורם שממול (במקרה זה- עובד המסעדה) שעשוי להיות אלים - גם אם לא כלפינו, כלפי בעה"ח. אפשר לעמוד על שלך בדרכים אחרות ואולי להשיג תוצאות טובות יותר.

Weird Eyal 21

New member
שונרא וכל השאר תקראו

אלימות פיזית או מילולית לא פותרת כלום אני נורא התעצבנתי אבל זה לא תירוץ הייתי צריך פשוט ללכת משם ולקחת איתי את החתול אני מאוד מקווה שאף אחד לא יחשוב שאם אני הייתי אלים אז הוא יכול גם זה רק עושה עוד בעיות מקווה שלא תתקלו המקרים כאלה אוהב תמיד אייל

Nightwish-boy

New member
אהה, זאת התנהגות אנושית נפוצה

משום מה לאנשים יש את הנטייה להוציא את העצבים שלהם ולהפגין כוח על החלשים מהם. זה נותן להם תחושה של כוח וביטחון. גם אני כשהייתי קטן מרטתי כנפיים של זבובים, כי הייתי צריך את התחושה הזאת. חבל שלא יצאת משם עם החתול... בכל מקרה, נסה לפרסם את המקרה כמה שיותר. שלך
דור

למעלה