מקרה מהחיים

erandb

New member
מקרה מהחיים

מקרה מהסדרה 911 . באתם לילד שנכנס בדלת זכוכית. כל הידים שלו עם זכוכיות .ועם שט"דים מ-2 הידיים. אין לכם בנמצא אמצעי חבישה .מה תעשו ? לחץ עקיף ? ואיפה ? הראו בסדרה שמרימים לו את היד בזמן שלוחצים לחץ עקיף האם זה נכון ? במידה והביאו לכם מגבת נקיה האם תכסו לו עם המגבת את היד הרי יש סיכוי שהרסיסים יכנסו לו עמוק יותר ,לא ? האם תעשו לו עם המגבת חסם עורקים ? אשמח לתגובות.

bretylium

New member
../images/Emo179.gif

זה תלוי. אם יש לו שט"דים ממש רציניים אז לחץ על התת בריחי או על הברכיאלי, תלוי מאיפה הוא מדמם. אבל אם השט"דים לא רציניים אז אפשר ללחוץ עם תחבושת, או מגבת במקרה שלנו. בקשר לרסיסים... אולי הם יכנסו יותר עמוק אבל מה עדיף לך שהוא ידמם ויאבד דם ויכנס להלם בסוף? ממילא יש לו כבר רסיסים ביד אז אם הם ילחצו עוד טיפ טיפה בפנים אז לא נראה לי שהם יגרמו נזק רציני (אני טועה?) ;יוציאו לו אותם כבר בבית החולים.

היה לי בדיוק מקרה כזה

הגעתי עם אמבולנס בראשון לילד בן 12 שנכנס בקיר זכוכית עם שט"דים ברגלים ובידיים. המשפחה עשתה בחוכמה והחלה בלחץ ישיר בערת בגדים שקרעו ומגבות... רצוי לנסות לחץ ישיר לכמה דקות, עדיף נזק של רסיס שחודר עמוק יותר מאשר דימום מסיבי שיכול להוביל להלם. במידה ולחץ ישיר אכן לא עוזר אז יש לפנות לחוסמי עורקים מאולתרים ונקודות לחיצה לילה טוב!

erandb

New member
תקנו אותי אם אני טועה

אם כתוצאה מהחבישה נכניס את הזכוכיות יותר עמוק ,הרי יש סיכוי שנקרע את העורק לגמרי ,כך שהדימום לא יפסיק הרי העורק יקרע ,לא ? בכל אופן הנקודת לחיצה במקרה זה היכן צריכה להיות ? זרוע/כתף/אחר ? אגב אני יודע שהמקרה קשה ,ולכן הבאתי אותו לדיון.

אני חושב שח"ע עם בגדים או משהו

למרות הנזק המצטבר (תלוי בזמן) נקודות לחיצה הם לא פתרון מועדף יותר מח"ע. והזכוכיות, בבי"ח יטפלו בהם הם כרגע לא מסכנות חיים כמו השט"ד ! ותזכרו : חובש טוב - חובש מאלתר

אני חושבת שזה ברור

שאם נראה רסיסים גדולים מאוד בפצע לא נחבוש אותו בדיוק מאותה סכנה. אבל במידה והפצע מדמם בצורה מסיבית ואין רסיסים הנראים לאין יש לחבוש, אם עדיין חוששים מפני רסיסים שיקרעו עורק אפשר שהחבישה לא תהיה לוחצת. העיקר שהדם יתחיל להקרש סביב הפצע וחבישה שהיא לא כל כך לוחצת גם יכולה לסייע. כל המשפטים של קורסי שישים עכשיו תקועים לי בראש בגלל הקורס מדריכים אבל: לחץ ישיר עדיף! לחיץ עקיף-חפיף! נקודת לחיצה פחות עדיפה מאשר חוסם עורקים בכל מקרה אם אתה רוצה לעשות נקודת לחיצה עדיף לך להשתמש בברכיאלי (זרוע) ולא כתף.

למעלה