מקרה מוזר - פתאום סוללה מתרוקנת בדקות

evike

Well-known member
מנהל
בנייד של אישי סמסונג A30S, מד הסוללה הראה 38% כשיצא מהרכב, לאחר שהנייד היה מחובר לטעינה ברכב. כשהוא רצה להטעין בבית, פתאום אחוזי הטעינה התחילו לצלול, גם כשהוא חיבר למטען, והגיעו ל 1% סוללה. הדיקה שהכל מחובר נכון, נשיפות לניקוי של שקע הטעינה לא עזרו. חיבר למטען שלי שהוא מעט מהיר יותר, עדיין ללא שינוי, עד שלאחר כמה דקות, אחוזי הסוללה התחילו לעלות, די לאט. הוציא מהמטען ב 83%, יצא מהבית, בהמשך הכניס למטען של הרכב, גם השתמש בווייז, חזר הביתה והכניס למטען הרגיל שלו, סגר לחוטין (כמו כל לילה), פתח, הסוללה על 100%.
מה יכולה להיות הסיבה? אם זו בעיית סוללה (זה כיוון המחשבה), איך הסתדר פתאום? הרי זו לא סוללה נשלפת שהוציא והחזיר ובזה תיקן משהו?
חשוב לו לדעת, כדי למנוע חזרת התקלה, הוא עובד עם הנייד וחשוב שיהיה תקין.
תודה, וסופ"ש נפלא.

em28

Well-known member
סוללה שמחשבת את קיצה לאחור, חלק מהתאים משוובשים.
זה ילך ויחמיר, אין מצב שישתפר - כרגע צריך להתייחס אל 40% סוללה כאל 0%, כשזה יחמיר זה יקרה גם כשהסוללה מגיעה לאחוז יותר גבוה.

evike

Well-known member
מנהל
תודה. אז כמו שחשבנו שהבעיה בסוללה.
בשבוע הבא נחליף אותה.
שבת שלום.

evike

Well-known member
מנהל
באחת המעבדות נאמר לי שלא בטוח שזו בעיה של סוללה, אבל גם לא שלל זאת, ושאין דרך לבדוק את תקינות/מצב הסוללה.
ועוד סימן, האם גם קשור למצב הסוללה - לפעמים המכשיר חם מאד בלי שימוש חריג.
תודה.

דיברגנט חדש

Well-known member
באחת המעבדות נאמר לי שלא בטוח שזו בעיה של סוללה, אבל גם לא שלל זאת, ושאין דרך לבדוק את תקינות/מצב הסוללה.
ועוד סימן, האם גם קשור למצב הסוללה - לפעמים המכשיר חם מאד בלי שימוש חריג.
תודה.
מה שאת אומרת נכון, רק אם זה חד פעמי, אך אם זה קורה בכל שימוש, הבעיה בוודאות בסוללה ולא בעיה לבדוק את זה, פשוט מחליפים סוללה ורואים אם הבעיה נפתרה או לא.

evike

Well-known member
מנהל
בינתיים קרה רק פעם אחת, אבל ההתחממות בלי סיבה קורית מידי פעם.

למעלה