מקרה מוזר

beatman

Member
מקרה מוזר

חבר שלי הכין סיר עם שמן ופתאום השמן התחיל לבעור אחרי שהוא כיבה את הגז. הוא לקח מטף חנקן(זה מה שהיה כתוב עליו) והתיז לכיוון הסיר ממרחק כ-3 מטר,פתאום כל המטבח נהיה לבן כאילו התמלא עשן\אדים\חומר כיבוי והוא הרגיש חום רב. הוא היה בטוח שהמטף התפוצץ לו בידיים,מייד אח"כ התברר שהשמן פשוט קפץ מהסיר וניתז על כל המטבח ופגע בו(נגרמו לו מספר כוויות שכרגע הוא מחלים מהן). מה בדיוק קרה שם ? מה השיטה הטובה ביותר לכבות סיר שמן בוער ? אודה על תשובות.
 

beatman

Member
אוקיי

אני יודע שאסור מים על שמן וגם חבר שלי ידע,בגלל זה הוא השתמש במטף. אבל למה המטף גרם לפיצוץ השמן ? ועוד שאלה: אם אני אכסה את הסיר במכסה שלו,זה יכבה אותו בדיוק כמו המגבת הרטובה או שלא ?
 
לגבי ה"פיצוץ" שגרם לכאורה המטף..

ככל הנראה חבר שלך התיז את תכולת המטף ישירות או בזוית אלכסונית על המחבת הבוער ותכולת המטף,שיוצאת בלחץ ובצורה מעט סילונית, חדרה מתחת לשכבת הנוזל הבוער והזיתה אותו לכל עבר...לא משנה כרגע מה התהליך הפיזי שקרה שם אבל קרוב לוודאי שזה מה שקרה. כיבוי במטף ייעשה בצורה אופקית/באותו גובה וממרחק של לפחות מטר אחד ע"מ ליצור שכבת בידוד אחידה שתכסה של כל שטח הפנים של האלמנט הבוער...לא מסובך מדי... לגבי מכסה - הפעולה שהוא יבצע מבוססת על אותו עקרון של פעולת המגבת - השנקה של האש (בידוד מחמצן) . אבל למגבת יש יתרון קריטי - את המגבת אתה מרטיב ,כורך סביב כפות ידיך (ובכך מגן על הידיים) , מתקרב לאש מהצד (כך אתה חוצץ בין האש לבינך) ופשוט מניח את המגבת על המחבת/ סיר... תאמין לי זה הרבה יותר קל, בטוח ויעיל...מקווה שהבנת את ההסבר.
 
למעלה