מקרה מוזר

מתוסכל5

New member
מקרה מוזר

שלום רב,
ביום ראשון האחרון (3 בנובמבר) הזמנתי מארז DVD נדיר במיוחד ממוכר פרטי ב־Amazon. המוכר שלח את החבילה ביום שני דרך USPS בשירות Priority Mail Express International ואמר שהיא אמורה להגיע תוך שלושה עד חמישה ימי עסקים. כבר שלושה ימים שאין שום עדכון באתר המעקב של USPS לגבי סטטוס החבילה. (November 5, 2013, 10:56 pm Processed Through Sort Facility ISC CHICAGO IL (USPS מופיע כסטטוס העדכני ביותר שם. בדואר ישראל טוענים שהחבילה עוד לא הגיעה לארץ אז שלחתי אי מייל למוכר והוא אמר לי שהוא דיבר עם USPS ושהם מתעקשים שהחבילה כבר מזמן עזבה את שיקגו וכן גם שהוא ביקש מהם לפתוח בחקירה. מה שהכי מטריד אותי הינה העובדה שהוא טוען שהמכס הישראלי הינו בין הנוקשים ביותר בעולם ושהוא חושב שיש סיכוי שיחרימו לי שם את הסרט. הוא אפילו טוען שהוא ניסה לשלוח את החבילה בהתחלה עם DHL אבל ששם אמרו לו שהם לא יכולים לשלוח לארץ מארזי DVD ללא אישור מיוחד בכתב ממשרד התרבות הישראלי בשל ההגבלות המחמירות של המכס וכי בשל עובדה זו הוא מאמין שיכול מאוד להיות שיחרימו לי את המארז. מישהו כאן נתקל בתופעה הזו? מה אתם חושבים על כל העניין?

yanivek

New member
יש כמה בעיות בסיפור

1. המכס הישראלי לא עושה בעיות עם סרטי DVD, אין צורך בשום אישור משום משרד התרבות.
2. USPS זה הדואר האמריקני ואין מצב שזה יגיע בשלושה ימים. אתה מתבלבל עם UPS שהוא מירות משלוח DOOR 2 DOOR.

מתוסכל5

New member
הערות

תודה על תשובתך: 1). הסיפור שהמוכר סיפר לי על המכס נשמע גם לי מוזר ויכול מאוד להיות שהוא פיברק אותו על מנת לחסוך כמה גרושים; 2). אני לא מתבלבל עם UPS. המוכר שלח את החבילה עם USPS בשירות שנקרא Priority Mail Express International ואמר שהיא אמורה להגיע תוך שלושה עד חמישה ימי עסקים. גם באתר של USPS המפרט על השירות הזה הם מתחייבים לשלושה עד חמישה ימי עסקים: https://www.usps.com/ship/priority-mail-express-international.htm. בכל מקרה, בהינתן המידע שנתתי לך, מתי נראה לך ההזמנה תגיע ומה נראה לך יהיה עם המכס?

Soak

New member
תמתין עוד קצת

זה מעט מדי זמן להגעת חבילה מארה״ב. תן לזה לפחות שבועיים-שלושה, וגם מהמכס לא הייתי עדיין מוטרד בשלב זה.

מתוסכל5

New member
תודה על העזרה

החבילה הגיעה לארץ לפני מספר דקות לפי אתר המעקב של דואר ישראל ונמצאת כעת בטיפול העמילות של חברת הדואר. בתקווה אקבלה בימים הקרובים!

למעלה