מקרה ממבחן נהיגה.

Kורן

New member
מקרה ממבחן נהיגה.

תלמיד שלי יצא למבחן ... כאשר הוא חוזר הוא מספר לי שהכל הלך מעולה חוץ מעניין אחד.

וכך הוא מספר:

הגעתי לכיוון רמזור בדרך שאינה עירונית, הבוחן ביקש שאפנה שמאלה, החלפתי נתיבים יפה לנתיב השמאלי, כמובן איתותים והכל כמו שצריך, אני מאט ומוריד הילוכים כמו שלמדתי
ואז......... רגע לפני קו העצירה כשאני כבר בהילוך שני ממש לפני הראשון - הבוחן בולם אותי - הופת מאוד ושאלתי אותו למה בלמת???
הבוחן בקור רוח אומר לי אם לא הייתי בולם היית עובר את קו העצירה.

שאלתי את התלמיד האם הוא חושב שהיה עובר את הקו? הוא ענה לי שבחיים לא היה עובר אפילו לא בטיפה.

החזרתי את התלמיד לבית ובשיעור אחרי עברתי במשרד הרישוי, במקרה פגשתי את הבוחן חוזר ממבחן אחר.... ממש בניגוד למה שאני מאמין פניתי לבוחן בנימוס ושאלתי מה היה לתלמיד שלי, הבוחן ענה לי "אם לא הייתי בולם הוא היה עובר את קו העצירה ועולה על מעבר החציה" שאלתי אותו היו הולכי רגל?? ענה לי הבוחן..... "לא, אבל מה זה קשור?"
חייכתי ואמרתי לבוחן, לא ידידי זה באמת לא קשור, אבל אם הוא היה עולה על קו העצירה או חלילה על מעבר החציה, היית מכשיל אותו?? - הבוחן ענה לי ברור!

עכשיו אחרי שאתם חברי הפורום היקרים שלי, תלמידים, מורים ובוחנים שמעתם את הסיפור, מה דעתכם?

מגיע לו לעבור או להכשל?
הבוחן נהג כשורה??
מה אתם אומרים עבר או נכשל?

guya72

New member
דעתי

לפי התיאור הנ"ל - מגיע לו לעבור.

אינני יכול לשפוט את התנהלות הבוחן מבלי להיות נוכח. עם כל הכבוד לתלמיד השני - אין לו מספיק נסיון כדי לשפוט האם הנבחן היה מספיק לעצור לפני קו העצירה/ מעבר חצייה. מאידך, לבוחן (אני מקווה ומאמין) יש את הנסיון.

עבר או נכשל ? זה גבולי, אך אנחש כי עבר.

dor119

New member
תגובה

אני מודה שאני לפעמים לא מבין את החברים שלי .
אני אומנם לא מכיר את אורן ... אבל ההתרשמות שלי שהוא מורה ישר .
לפני כמה שנים הוא העביר לי מקרה שבסופו אומנם התברר לי שהוא
אמין .
אין מצב שאני בולם בסיטואציה כזאת .... ( כמובן אם אני מרגיש שהוא אומנם עובר
את הקו אך לא נכנס לצומת ) .
בדיוק להיפך אם אני רואה שגיאה של הנבחן אני בד"כ לא מתערב בכדי לראות עד כמה
השגיאה חמורה ...תמיד יש לי את שיקול הדעת בכדי להחליט איך להתייחס לאירוע.
( לדוגמא , נבחן לא עוצר בקו עצירה בתמרור עצור .... אני לא בולם מיד
אם עצר לאחר מכן זה לא טוב אך לא חמור כמו לא לעצור בכלל )
הסיכוי שאני יכשיל נבחן על אירוע של מעבר קו העצירה ללא כניסה לצומת ובלי שהיו הולכי רגל
שואף ל 0 ....
לא ברור לי מה היה שם בדיוק אבל גם התשובה של הבוחן לאורן ..לא לעניין .

אורן אם אפשר תעביר לי את שם הבוחן במסר ...מעניין אותי לשמוע מהבוחן על המקרה .

Kורן

New member
ואכן כך צריך לנהוג

אז ככה....
התלמיד עבר...

הבוחן פגש אותי במשרד הרישוי ואמר לי "ראית"?? חייכתי ואמרתי כן... תודה
הבוחן אמר לי... מה שנכון נכון אם היה עובר את קו העצירה מגיע לו להיכשל אבל בגלל שבלמתי מוקדם כנראה אז לעולם לא נדע..... מגיע לו רישיון תלמיד נהדר!

יש צדק ויש הגינות!

dor119

New member
היי אורן

אז בכל זאת החברים שלי לא מאכזבים... יש הגינות ויש יושר
לי זה חשוב . אני עובד במערכת שלא מפרגנת ולא מעריכה והערכה אני/ו
לא מצפים לקבל לא מהמורים ובטח שלא מהנבחנים .
אבל לשמחתי המערכת אט..אט משנה את פניה... לאחרונה נכנסו כמה בוחנים/ות
חדשים... לא את כולם אני מכיר אבל את אלה שאני מכיר הם אנשים איכותיים.

אני רוצה לתקן את מה שכתבתי בפתיח של השירשור הזה ...כתבתי : " אין מצב שאני בולם....."
אני מתקן יש מצב שאני בולם אתם יודעים למי .... לאלה שאני תמיד כותב עליהם כאן...אלה
שלא נותנים לי כלים למתן תוצאה למבחן......אלה שלא זורמים בתנועה ...לאלה שקצב הנסיעה שלהם
איטי...לאלה שלא יוזמים עקיפה ...לאלה שמחכים ל: " יום כיפור " בצמתים ועוד כל מיני קטנות כאלה
...זאת הזדמנות...לבלימה וגם אם לא בלימה...אז נקודה לכישלון במבחן .

be_roo

New member
צריך להפריד בין הבלימה, תוצאת הטסט

הבלימה לא מובנת לי, אם אין הולכי רגל ואין חשש לכניסה לצומת, לא ברור מדוע על הבוחן להתערב. שיתן לנבחן לטעות ואחרי כן ישקול האם מדובר בטעות שתעלה לו בטסט או לא.

מצד שני, אי הקפדה על עצירה בקו היא רעה חולה בקרב נהיג ישראל ואפשר לראות עשרות מקרים כאלה בניעה יומיומית קצרה, אז אולי טוב עשה הבוחן שבלם ולו רק כדי להבהיר שזה לא משהו לזלזל בו.

לגבי תוצאת הטסט, זה כבר שיקלול שצריך לבוא יחד עם מכלול מעשי הנבחן. האם החריה היתה גדולה או קטנה, האם בצמתים אחרים הוא גם פספס את קו העצירה, האם הערכת המרחק שלו תקינה וכו'.

מעולם לא כיהנתי כבוחן נהיגה ולכן אין לי את הכלים לדעת מהם הקריטריונים להעברה או הכשלה. ברמה האישית, אם מדובר במקרה יחיד של חריגה קלה, לטעמי מוטב להסתפק בהערה לעתיד, בשילוב הבלימה זה בהחלט מבטיח שהנבחן הז היקפיד לעצור בקו כל חייו.

Kורן

New member
ואכן

בשיכלול התלמיד נהדר ונהג מעולה עם ראיה תעבורתית מעל הממוצע
כנראה התקרב מהר קצת לצומת אבל היה מספיק לעצור כנראה.

מסכים עם הדעה שצריך לתת לתלמיד את ההזדמנות ואם זה לא מסכן אף אחד הוא יכול לטעות ולהיכשל על כך

אני שמח שהתלמיד עבר, בהחלט מגיע לו

למעלה