מקרה מעניין שקרה לי השבת..

מייקי 770

New member
מקרה מעניין שקרה לי השבת..

בתוספת סיפור על הגאון ר´ חיים גריינמאן שליט"א. יש לי חבר שהינו מקורב לרב הגאון ר´ חיים גריינמאן שליט"א, וסיפרתי לו מה---

מייקי 770

New member
מקרה מעניין שקרה לי השבת.. חלק ב.

--וסיפרתי לו מה ששמעתי פעם שאביו של ר´ חיים גריינמאן שליט"א, הגאון ר´ שמואל גריינמאן ע"ה, נולד בעצם למשפחה חב"דית---

מייקי 770

New member
מקרה מעניין שקרה לי השבת.. חלק ג.

--נולד בעצם למשפחה חב"דית ברוסיה, ואף נקרא בשם שמואל ע"ש כ"ק אדמו"ר מוהר"ש מליובאוויטש זצוקללה"ה. אלא שהוא נתייתם---

מייקי 770

New member
מקרה מעניין שקרה לי השבת... חלק ד.

והוא נמסר לאימוץ למשפחה לא חסידית. השבת סיפר לי החבר שלי שהוא שאל זאת את הגאון ר´ חיים שליט"א גריינמאן והוא ענה לו---

מייקי 770

New member
מקרה מעניין שקרה לי השבת... חלק ה.

והוא ענה לו- "לי זה לא מפריע, ולך..?"

ר' חיים גרינמן?

אתה בטוח שלא טעית??? אולי הרבי מאומץ ממשפחת ר' חיים ולא להפך? אתה רוצה את מגילת היוחסין שלו? שמעתי מקרה מענין ------------------------------------------------------------------------------ שגם אתה (מייקי) מאומץ.

מייקי 770

New member
סלח לי אבל..

סלח לי אבל אני יכול לתת לך את הפרטים של האברך ששאל את ר´ חיים גריינמאן, ושאל אותו בעצמך.

מה הפרטים?

אם האברך "עבד" עליך, מה אתה קונה את הלוקשים? ר' חיים גריינמן כך כותבים זאת, הוא ממשפחה ידועה בבני ברק!

מייקי 770

New member
הוא אברך ליטאי

תושב נתניה, ושמו ר´ יהודה גבאי. ומקורב לר´ חיים גריינמאן שליט"א. אגב אני רגיל לכתוב שמות משפחה אשכנזיים ביידיש.

מייקי 770

New member
ואשמח מאוד אם

ואשמח מאוד אם תתחיל לכתוב בצורה עניינית. מבלי העלבות אישיות, קטנוניות, ומטופשות.

האמת מייקי שאני לא מבינה למה זה

העלבה אישית. הוא בסה"כ כתב עליך שאימצו אותך. אתה כתבת אותו הדבר על מישהו אחר. למה כשאתה כותב את זה זה לא העלבה אישית וכשמישהו כותב עליך זה כן העלבה אישית?

מייקי 770

New member
נו באמת אריאלה.. ראש קטן..?

הרי בולט ההבדל בין התרסה חסרת פשר לבין מניית עובדות -שוליות אפילו- שהמטרה אפילו לא היתה העובדה המדוברת.

מייקי, בעיניך זה שולי

אבל, לאור ההיסטוריה בין הליטאים לחרדים, אני בהחלט מבינה איך ליטאי היה כועס בגלל שכתבת שהוא ליטאי רק בגלל שהוא אומץ ע"י ליטאי ולמעשה הגיע ממשפחה חב"דניקית. שלא תבין אותי לא נכון, אני בהחלט חושבת שזאת היתה התרסה שהיא לא במקום. אבל, אני מצד שני גם מבינה אותה.

איני יודע על מה הכעס....

רבים וטובים מבני שכון חזו"א ובהם ממשפחת החזו"א באו ממשפחה חסידית. לדוגמא: הסטייפלער זי"ע, במקורו חסיד הוסטרופול (כמדומני) ואף העריך והוקיר את הבנשקי"ם מאותה חצר... ר' יודל שפירא (הולך בשבת בשטריימל), ר' יודל בויאר (הולך בשבת בקפוטה), ועוד ועוד......

אם חסיד זה

מי שהולך עם שטריימל או קפט'ן, אז----------- אף חבדניק לא חסיד! על חסידות הוסטרופול שמעתי כעת פעם ראשונה. מי האדמו"ר שלה? הרשלה סטמפולר? אם ר' יודל שפירא (שאגב, הוא קרוב משפחתי) חסיד - אז אני צנצנת.

יפה ומעניינ ...

ואני לא רואה שום בעייה בזה . ואני מכיר גם מקרים הפוכים . ויפה לראות איך מלמעלה מגלגלים דברים . אגיטען וועך .

למעלה