מקרה מעניין

zoff1970

New member
מקרה מעניין

יצאתי כחובש מלווה לטיול גיבוש מהעבודה של חבר'ה צעירים( 30+) לשלושה ימי שיטוט במדבר. בקיצור היו עוד 2 פראמדיקים ואנוכי. אני מתנדב כבר כמה שנים טובות במד"א (אחד מסניפי הדרום) ועברתי קורסים שונים כולל קורס חובשים בצבא וקורס נהגים במד"א. בקיצור, היתה בחורה שהרגישה לא טוב (כאבי ראש, סחרחורות וכו') כבר מהערב הראשון, אבל לא פנתה אלינו להתלונן, ואת הפנייה קיבלנו מחברתה. החברה ממש ביקשה שניגש ונבדוק מה קורה, כי היא מכירה אותה טוב ומרגישה שמשהו לא טוב קורה. כשרציתי לגשת השניים הפצירו בי משפטים כגון: נו מה אתה מחפש לנו עבודה, מה קורה לך , היא בטח מחפשת תשומת לב שתשתה שתי כוסות מים והכל יעבור וכו'. אז לא התעסקתי בזה יותר מדי, (הרי בעלי הסמכות הגבוהים יותר נמנעו מלגשת) ולמחרת הבחורה איבדה הכרה בבשטח עם דופק מהיר מאוד וטשטוש הכרה גם להכנסת נוזלים בשטח הם התנגדו אבל אני לקחתי פיקוד כי לא יכולתי לסבול את המצפון שלא פניתי קודם,ודאגתי לה. הבחורה היתה בשלבי התייבשות די מתקדמים אבל הם בשלהם. הם לא התרגשו גם אחר כך ואני ממש מתקשה לעכל את כל הסיטואציה. תארו לעצמכם להמתין לחילוץ באמצע המדבר. מה גם שהייתי צריך להתמודד עם השאלות של החברה ושאר המטיילים לאחר שפינו אותה. מה היית עושים, האם הייתם חולקים עליהם בזמן אמת למרות היותם פראמדיקים והסמכות הבכירה באירוע. מעניין

nikonit

New member
תשובה של השכל הישר

מכיוון שההכשרה שלי כמעט הכי נמוכה בהיררכיה (מע"ר 44), זה מה יש. אולם ברם, יש לי ניסיון רב בלהיות מצד אחר בסיטואציה - להזמין חובשים / רופאים לאבטחת ארועים (משה"ח לא מכיר בפראמדיקים כסמכות נפרדת, מה לעשות). הסיפור מסופר רק מהצד שלך, ואאלץ להניח שאתה מדייק בכל הפרטים. יתכן שלפראמדיקים הנ"ל יש גרסה שונה לארועים. על פניו, נראה שיש כאן הקטנת ראש מצידם. ראיתי את זה כבר בטיולים ע"י כל מיני בעלי תפקידים. שכרו אתכם ושלמו לכם כדי לעמוד לרשות המטיילים לכל אורך הטיול. ואם מישהו ביקש את עזרתכם - לעצמו או לאחר, עליכם לגשת ולסייע. תשומי או לא - בשביל זה אתם שם. יתכן מאוד שהפראמדיקים צדקו, ובאמת הבעיה היתה נפתרת עם שתיית 2 כוסות מים. אינני יודעת. אבל, א. כדי לאמר זאת בוודאות עליכם לגשת אל הנפגעת ולבדוק אותה. ב. אם זה אכן הפתרון - מתפקידך לוודא שהיא אכן תשתה את המים האלה! זה אולי ישמע מפתיע לבאי הפורום, אבל אנשים פשוט לא שותים!!!! ביחוד בטיולים, אבל לפעמים גם בבית - לפעמים כפשוטו, לפעמים שותים אבל לא מספיק. לכן לא יאומן איזה הבדל אפשר ליצור פשוט ע"י לעודד אדם לשתות, ולהשקיע בזה. זכור זאת לטיולים הבאים שתלווה. לגבי ההחדרה בשטח - באמת לא יודעת מה היו שיקוליהם, ומה היה המצב. שמעתי כמה דעות מדוע יש להשתדל להימנע מזה, אך כמובן שכל מקרה לגופו. כאמור - אינני מוסמכת להחדיר עירויים בעצמי, לכן לא התעמקתי בעניין. מה הייתי עושה בסיטואציה? אני מקווה מאוד שהיה לי האומץ לפעול מלכתחילה בצורה האחראית והבטוחה, ולהתעלם ממי שמנסה לא לפעול כך. עד כמה שאני מבינה הם לא מנעו ממך / אסרו עליך לגשת, אלא רק ניסו לשכנע אותך שלא. יש הבדל גדול בין המצבים האלה. אם לא אסרו עליך, ובכל זאת לא ניגשת, האחריות היא גם עליך. יודע מה שלום המטיילת כעת?

zoff1970

New member
לקיחת אחריות

נכון שהם לא מנעו ממני לגשת אליה אבל נתנו לי חרא של הרגשה כאילו אני סתם מחפש להם עבודה,וחזרו על זה כמה פעמים, כאילו מה יקרה בסך הכל כואב לה הראש, אז מה גם להם כואב מדי פעם... אני נמנעתי מלגשת כי אני מכבד את התפקיד ואת הידע שברשותם ולכן לא רציתי לחלוק עליהם במיוחד שאנחנו יוצאים עכשיו לעוד 2 טיולים יחדו. למטיילת שלום, היא עדיין מאושפזת אבל מרגישה כבר יותר טוב, קיבלה עד עכשיו 12 שקיות נוזלים וסוכר חוץ ממה שקיבלה בשטח כלומר מאזן הנוזלים שלה כנראה היה באמת נמוך ואני ממש מרגיש רע, אפשר לומר שלמדתי להבא. דרך אגב הצוות שהגיע לפנות החדיר לה שקית נוספת ביד השניה והתעמת עם הפראמדיקים על הכמות שקבלה ועל הטיפול בכלל.ברור שהם פנו בטענות אליהם כסמכות הגבוה בשטח אבל גם אני הרגשתי אשם. לומדים

zoff1970

New member
לא רציתי לחלוק עליהם

אבל צריך להיות בסיטואציה כדי להבין אותה. הבחורה לא ניגשה ולא התלוננה בפנינו אלא הפניה הגיעה בדרך עקיפה. החברה גם לא היתה כ"כ בטוחה שמשהו לא בסדר. גם ויכוח בין הצוות במקום לא נראה טוב בעיני המטיילים והאחראים והנחתי (הסתבר שבטעות) שאם הם מדלגים כנראה שהם מספיק אחראים ומבינים ע"מ לקבוע מה קורה (בכל זאת הסמכות הגבוה בשטח! חוץ מזה אם באמת קורה מקרה מי מטפל ומי הסמכות במקרה כזה (טיול) ולא במסגרת עבודה/משמרת. כשהבחורה איבדה את ההכרה אני זה שהחדרתי עירוי ובדקתי וטיפלתי והם כאילו עזרו לי, (הם אפילו התווכחו ליד המטיילים על החדרת עירוי כן/לא האם זה בכלל שאלה רלוונטית במקרה כזה? האם כשבחורה מתעלפת בגלל התייבשות לא אמורים להחדיר עירוי בשטח אלא להמתין לביח או לצוותים המחלצים? למה בכלל צריך לחשוב אם כן או לא הרי זוהי סכמת טיפול ידועה, לא? מה אתם אומרים?

nikonit

New member
כמה דברים

קודם כל, יש לי הרגשה, שממש ממש לא כדאי (לך ולשותפיך) להמשיך לקיים את הדיון הזה בבמה חופשית ופתוחה זו. תזכור שאין לך מושג מי קורא, ויפתיע אותך כמה כשמכירים וחושדים, אפשר לזהות ולהבין אפילו אם כביכול הפרטים המזוהים מטוטשים. תחשוב על זה, וסליחה על הטרחה למנהלים, לדעתי אתה יכול גם לבקש להוריד את השרשור. ולגופו של עניין - לא תמיד הנפגע פונה. כבר היו לי מקרים שביקשתי מחובש לבדוק אדם שנראה לי לא בסדר, למרות שהוא לא ביקש להיבדק, ובמקרה אחד אף טען שהוא בסדר - הוא חובש, וכבר בדק את עצמו... כמובן שבמקרים כאלה הבדיקה מתחילה מהצעה ובקשת רשות, ואם האדם לא מעוניין, אז לא (במקרה עם החובש, הוא באמת כבר התאושש בינתיים). לפעמים, מכל מיני סיבות, לאדם קשה לבקש עזרה, גם כשהוא זקוק לה. כאן המקום של חברים טובים להציע את העזרה (כמובן, לא לכפות אותה. אם היית ניגש והיא היתה מסרבת, היית צריך לכבד זאת). להתווכח / להידיין אפשר גם בצד, לא חייבים מול המטיילים. זה אמנם קשה, אבל אם צריך פשוט הולכים קצת הצידה. עכשיו מה החברה ראתה - שהיא באה והם נפנפו אותה, לא? לגבי האחריות - אני לא ממש מבינה בתחום המשפטי. אני מניחה שאם מבחינת החברה ששלך אתכם, אחד מכם נחשב אחראי צוות, אז הוא אחראי אזרחית. לגבי אחריות פלילית - וואלה, לא יודעת. מה שאני כן יודעת, זה להעמיד את עצמי במקום מי שהזמין את הטיול. ובמקרה הזה התשובה הפרטית שלי היא מאוד פשוטה, בהנחה שאני יודעת (אולי מהחברה) את מה שכתבת כאן - לא מוכנה לראות, לא אותך ולא אף אחד משני הפראמדיקים האחרים בטיולים אחרים שאני מארגנת! לגבי החברה ששלחה אתכם - תלוי איך הם יתייחסו. יכול מאוד להיות שגם איתה לא אעבוד בעתיד. לא התייחסתי לנושא העירוי, כי כאמור - אני לא מבינה בו.

2young boy

New member
לא תמיד הסמכות הגבוהה קובעת...

יצא לנו לעשות העברה לבית חולים לא משנה לאיזה...בקיצור בדרך החוצה אנחנו רואים שמכניסים לאיזו סבתא טובוס...הרופא לא מצליח (דגש על הרופא) עוד פעם ועוד פעם אחרי כמה שניות הפאראמדיק שהיה איתנו ניגש לאותו רופא והציע שהרופא ירדים את הסבתא המסכנה שהתנגדה לטובוס כמו לא יודע מה. הרופא שיחק אותה שזה מה שהוא התכוון לעשות בלה בלה זה היה לפני כמה שנים טובות אבל סתם שתראה עד כמה לא קובע הדרגה הגבוהה. וחוץ מזה אתה בטיול שכזה צריך לכסות את התחת של עצמך אז למה לקחת אחריות?!

למעלה