מקרה עם גור חסר בית

mnbv4

New member
מקרה עם גור חסר בית

ממש עכשיו אני חוזרת מחוויה עצובה עם גור חתולים ברחוב.
עברתי ליד בירושלים מתחת לגשר ושמעתי אותו צווח ממתחת לגשר.. ירד גשם קודם וכנראה הוא נכנס לשם למחסה.
ראיתי גור קטן ויפה מאוד וישר חשבתי שיהיה מאוד קל למצוא לו בית ושאני אנסה לקחת אותו הביתה, אך המצב היה רחוק מזה.
הגור היה במצב מבוהל, צווח במלוא קולו. דיברתי אליו ופסטטטתי והוא נשאר בפינה שלו מפוחד. הבאתי אוכל ונהגתי בסבלנות ולאחר זמן מה הוא יצא מהמחבוא והסתובב בפינה בה היה, ניסה לטפס בטירוף על קירות האבן, עשה קקי והתפנה לאכול.
לכל אורך הזמן הוא צורח בצורה היסטרית. לאט לאט יצא והתקרב אליי, רציתי לבנות קשר בסבלנות ולא מיהרתי אבל הכי הרבה שהצלחתי היה שהוא רחרח לי את האצבע וברח שוב למחבוא.
קטע קשה היה כשהוא יצא מהפינה בה התחבא, והתחיל לברוח, לא יודע לאן, בכיכר האבן מוקפת הכבישים. זה היה מאוד מפחיד, הוא מאוד קטן ומבוהל ניסה למצוא איזשהו מוצא ללא הצלחה.
בסופו של דבר בכדי לקצר הצלחתי לתפוס אותו. אחוז אימה, הוא נשך אותי (צריך לעשות משהו מעבר לפולידין?) ואני רצתי איתו מחוץ לכיכר עד שהגענו לאיזו פיסת אדמה שנראתה לי יותר כמו סביבה יותר נורמלית עבורו והשארתי אותו שם. הבאתי לו אוכל לשם ולא ידעתי מה עוד אוכל לעשות. ממש כשהלכתי הוא לא יילל.

היה לי חשוב לחלוק את מה שקרה, זה היה לי מאוד קשה ועצוב לראות את המצב ההיסטרי שלו ולהשאיר אותו שם. אי אפשר לדעת אם זה שהעברתי אותו מקום עזר לו או לא, אני מניחה שאני מרגישה יותר טוב עם זה שהוא לא תקוע שם בין בטון יותר אלא על אדמה. למרות שלא בטוח, אם ירד גשם שוב הוא שוב יהיה בצרה. בכל אופן הוא בצרה, לפחות זה מה שהוא משדר בקולניות כה גדולה.
גם קשה לי עם כל בני האדם האחרים שעברו שם ולא באו לעזור. למרות שאני לא יודעת איזה עזרה מישהו יכול היה לתת לו.

הייתי יכולה להביא כלוב וללכוד אותו או להכניס לו כדור שינה לאוכל ולקחת אותו אבל לא הייתי מוכנה להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ.

תחושות קשות. :,(

דרורפפ

New member
תודה על השיתוף

שלום, ותודה על השיתוף.

דבר ראשון כל הכבוד על הנכונות לעזור, אך אם לומר את האמת, כשציינת שמדובר בחוויה עצובה- הנחתי שמדובר בסוף טרגי שמסתיים במוות או בפציעה קשה. בסופו של יום מדובר בגור שלא רק שמצא מחסה- אלא גם מצא מישהי שנתנה לו אוכל. לא נעים לומר אך זה בגדר סיפור הצלחה...

רק רציתי לציין שעד כמה שידוע לי, רק במקרים קיצוניים צריך "להעביר" חתולים למקום אחר. באופן כללי תמיד ישנה עדיפות למיקום בו הם בחרו והם מכירים, אלא אם כן מדובר במקום מסוכן מאוד, והמקום אליו מעבירים נחשב לידידותי מאוד ובהשגחה.

דבר נוסף, לא ציינת את גילו של הגור, ועד כמה שידוע לי גם כן יש המלצה להימנע ממגע/התערבות בגורים בגיל צעיר מאוד, למקרה שהאמא-חתולה עדיין בתמונה.

יישר כוח!

Yukita

Active member
מנהל
למרבה הצער

למרות הכוונות הטובות, זה מקרה קלאסי של "המתחיל במצווה - אומרים לו גמור".
&nbsp
להשאיר בסביבה זרה, בלי לוודא שיש איזשהו מקור מזון - סביר מאוד להניח שהגור ימות. אין לו שם כלום. עצם העובדה שזה לא מתחת לגשר אינה מספיקה על מנת להציל את חייו או לתת לו צ'אנס.
&nbsp
המשפט: "הייתי יכולה להביא כלוב וללכוד אותו או להכניס לו כדור שינה לאוכל ולקחת אותו אבל לא הייתי מוכנה להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ" - בעייתי ביותר. כבר השקעת מאמץ, הגור נראה מספיק יפה על מנת שייראה כאילו עם קצת השקעה יש לו סיכוי, התחלת לעשות משהו, אבל העובדה שהוא לא התחבר אלייך מיד וגם נשך אותך גרמה לך להפסיק באמצע.
&nbsp
מה אפשר לומר? הכוונות היו טובות, אבל לא רק שזה לא סיפור הצלחה, זה סיפור בעייתי ביותר.

קריאת הפוסט שלך מעוררת בי תגובות קשות

"לא הייתי מוכנה להשקיע בו הרבה זמן ומאמץ"?

יפה שהוצאת אותו מתחת לגשר, אבל אם זרקת אותו אחרי זה, אז זה קצת מרוקן את הכוונות הטובות מתוכן. לפעם הבאה עדיף שתקראי לגורם מומחה מהעריה לחלץ את החתול. הם לפחות לא היו זורקים אותו אחרי זה ככל הנראה.

דרורפפ

New member
אני לא בטוח אם הביקורת באמת מועילה

דבר ראשון, אנחנו לא יודעים כמה שעות היא הקדישה למשימה. אנחנו לא יודעים בכמה עוד חתולים/כלבים/חמוסים או בעלי חיים אחרים היא מטפלת. אנחנו לא יודעים אם היא אמא לשלושה ילדים, או במצוקה כלכלית.

אנחנו כן יודעים שהמקרה הזה לא היה קל עבורה, ואנחנו כן יודעים שהיא טרחה לשתף אותנו, ואולי חשבה שיש סיכוי כלשהו שמישהו כאן מתגורר באזור ויכול לעזור, או אולי לתת הצעות והכוונה מה בכל זאת ניתן לעשות או לפי לפנות.

אולי אנחנו לא אוהבים שהיא כנה ומספרת שיש גם את השיקול של כמה משאבים ואנרגיה אנו צריכים להשקיע כדי לעזור, ולפעמים קורה, שאין לנו. לא את היכולת הנפשית, פיזית, כלכלית, וכו'.

אני לא בטוח מה זה אומר "זרקת אותו", היא השאירה אותו במקום שלפי דעתה היה עדיף לו בו. אם זה נכון או לא נכון זו שאלה טובה- אני לא יודע אם הייתי מתאר זאת כ-"זריקה".

ואם מותר לי לשאול- את באמת מניחה שגורמים מטעם העריה היו ממהרים להגיע? ... גם אם נצא מנקודת הנחה שהם היו מגיעים, והיו מחלצים ומאכילים, וכו'... מה הם היו עושים עם הגור לאחר מכן?

אתה אכן צודק

התגובה נכתבה בלהט הרגע ומתוך תסכול עז שלא יכולתי להיות קרובה יותר לעזור (אני רמת גנית). אני עושה מה שאני יכולה לגבי החתולים ברחוב שלי, אבל זה מתמצה בעיקר בהאכלה - אין פה חצרות שאפשר להתקין בהם מלונות. (אני כן אנסה את הרעיונות שראיתי בשרשור על הכנת החתול לחורף, לגבי פיזור סמרטוטי רצפה, נגיד במקמות מוגבהים או מתחת לגשר או משהו כזה.)

בנוגע לעירייה - שמעתי על מקרים שהם החתולים חולצו ונלקחו לצער בעלי חיים המקומי. שבמקרה הזה נראה פחות גרוע מהרחוב.

טאניוש

New member
גורמים לטעם עיריה לא כל כך ממהרים...

לפני כמה ימים התקשרי עם דיווח על גורי חתולים שנתקעו על העץ. הסבירו לי שלפי הנוהל, הם מגיעים רק אחרי 24 שעות, במקרה ועד אז החתולים לא יירדו לבד. לא ידעתי כמה זמן החתולים היו שם לפני שראיתי אותם, ירד גשם, ומדובר על גורים. אבל זה הנוהל.
(לחתולים שלום...)

yaelofer

New member
העיריה אולי היתה מרדימה את הגור....

הביקורת שלך לא במקום לדעתי. אם מישהו מיל בע"ח זה לא אומר שאח"כ הוא השוי לו בחתונה קתולית לכל החיים וצריך גם לטפל בו.

דרורפפ

New member
בעולם מושלם...

בעולם מושלם, כל גור, וכל בעל חיים, היו מקבלים את כל התנאים האופטימליים. בעולם הלא מושלם שלנו, לא ניתן לתת את כל התנאים הללו.

אני בטוח שהכוונה שלך טובה, ואת מעוניינת שאנשים יעזרו/יעשו "יותר", אני חושב בדיוק ההיפך- אני חושב שבמקום לשים דגש על מה שלא נעשה, לשים דגש על מה שכן נעשה, ואולי כך יהיו יותר אנשים שיעשו מעשה, מאשר אנשים שיעדיפו "לא לחטוף" מאחרים מפני שלא עשו 'מספיק'.

בסופו של יום, הבחורה השקיעה גם את זמנה כדי לעזור לגור, גם הביאה לו אוכל, גם דאגה להעביר אותו למקום שלפי דעתה ידידותי יותר, וגם שילמה על כך בנשיכה או חבלה כזו או אחרת, וגם טרחה לבוא ולספר על המקרה כדי שאולי מישהו נוסף יוכל לעזור.

אני חושב שהיא עשתה המון, ואני חושב שצריך לתמוך בה, לעודד אותה, ולעזור לה. אולי כך זה יאפשר לה ללמוד/לדעת מה "עוד" ניתן לעשות, אולי כך זה יעודד אנשים אחרים לפעול ולא להיות אדישים... אבל ע"י ביקורת והטפה? לא מועיל ולא ראוי בעיניי.

Yukita

Active member
מנהל
לעתים הביקורת נדרשת

במקרה זה הבחורה כבר סיפקה את הביקורת בעצמה - היא מספרת שיכלה לעשות מה שבאמת נדרש, אך פשוט לא רצתה.
&nbsp
מה לעשות, זו המציאות.

דרורפפ

New member
כיצד הביקורת הזו מועילה?

אם מישהו מתאר מעשה שהוא עשה, או דרך שבה הוא פועל, ומדובר בדבר שלילי או לא מומלץ, אז אכן הביקורת נדרשת כדי שיבין שרצוי/מומלץ לפעול אחרת.

כאן לא מדובר במישהי שעשתה משהו לא כשורה, מדובר במישהי שעשתה כמיטב יכולתה, ואפילו היתה סופר-כנה ואמרה זאת שחור על גבי לבן שהיו לה את כל הכוונות שבעולם, ציטוט: "חשבתי שיהיה מאוד קל למצוא לו בית ושאני אנסה לקחת אותו הביתה".

לצערה ולצער הגור, זה לא היה קל כפי שחשבה, זה דרש ממנה זמן ממושך, היא אף ננשכה/נחבלה, והיא הבינה שכנראה אין לה את הכוחות והזמן הדרוש.

אז אנחנו מבקרים אותה על כך שאין לה כוחות ואין לה את הזמן הדרוש? זה לא קצת מוגזם?

אני כל יום רואה בעלי חיים שאני לא עוזר להם משום שאני בוחר לא להשקיע בהם יותר מדי זמן ומאמץ. האם עכשיו יבקרו אותי על כך שאני לא עושה "יותר"?

אני לא חושב שמועיל לבקר אחרים על כך שהם לא עושים "יותר"... לא רק שזה לא ראוי, לפי דעתי זה יגרום להם לא לעשות בכלל, לבטח שלא יגרום להם לעשות יותר.

אני חושש שאנו נאלץ להסכים שלא להסכים.

Yukita

Active member
מנהל
זכותך לחשוב כרצונך

במקרה זה לא היה "לא יכולתי" אלא "לא רציתי" וכאן טמון כל ההבדל שבעולם.

דרורפפ

New member
גם אני כתבתי שלא רציתי-לא בחרתי

גם אני השתמשתי בנוסח דומה. אני גם יכול לשנות: "אני כל יום רואה בעלי חיים שאני לא עוזר להם משום שאני לא רוצה להשקיע בהם יותר מדי זמן ומאמץ".

האם גם אני אזכה לביקורת דומה?

Yukita

Active member
מנהל
אתה לא עושה חצי עבודה

ומפסיק באמצע כי לא מתחשק לך להמשיך. אם בכלל, נראה שלעתים אתה משקיע מאמצים גדולים יותר מהממוצע. אז לא, לא תזכה לביקורת דומה.
&nbsp
לא מדובר כאן במקרה של אי התערבות מלכתחילה. מדובר בהתערבות שהתחרבשה בגלל חוסר חשק. זה די שונה.
&nbsp
לא שהויכוח כאן ישנה את גורלו של הגור, מה שנעשה כבר נעשה. נותר לקוות שבעתיד תהיה קצת יותר מחשבה.

mnbv4

New member
הרחבות על אילוצים / שיקולים

תודה לכולם על התגובות.

ברצוני לתת הסבר על הנסיבות לכל המעוניין.. (אולי זה קצת חוזר על עצמו למטה יש כמה הערות שונות)
השעה הייתה 00:30 כשעברתי ושמעתי את היללות. כשראיתי את הגור דמיינתי שאתחבר איתו ואשא אותו הביתה במתקן נשיאה מאולתר, למרות שמספר דברים הטרידו אותי
- דירה עם 3 שותפים מלבדי (כולם כבר ישנים בשעה זו)
- אין מקום לשכן את הגור - רק בחדר האמבטיה
- למחרת אני קמה מוקדם ללימודים ונוסעת ישר אחר כך לעבודה.
דברים אלו עברו בראשי והיו נראים לי לחלוטין לא סבילים.

אז דיברתי איתו וניסיתי לקרב אותו אליי, הוא לא הגיב לי כלל והיה מאוד מפוחד.
ראיתי את הסיטואציה הקשה שהוא נתון בה, חורף קשה בא, הוא קטן, מפוחד וחסר ישע. בכיתי את מצבו והחלטתי לנסוע הביתה (אופניים) להביא לו אוכל.

בשלב זה הייתי יכולה להחליט שאני אעשה את המאמץ - למצוא וטרינר שעובד בלילה ולנסוע באופניים לאיפה שהוא יהיה להביא משם כלוב ולחזור לקחת את הגור אך לא השקעתי את הזמן והמאמץ הזה - זה עבר בראשי כאופציה היחידה אך ידעתי שאני לא מוכנה לה.

הבאתי לו אוכל, קירבתי אותו אליי, מצא את האומץ לצאת מהמחבוא, היה ממש מתחת לרגלי (ישבתי) יכולתי לתפוס אותו אבל לא זו הייתה כוונתי, רציתי לרכוש את אמונו. הגבתי לו לאט לאט ושלחתי לו יד להריח. הוא הריח וחזר למחבוא. אחר כך שוב יצא, ממש החוצה בורח ולא מצא את דרכו בין כביש אחד לשני בתוך היסטריה גמורה לה היה נתון. הלכתי אחריו וקראתי לו. הוא ברח ממני טיפס על קירות בטירוף ומצא את דרכו לאותו מקום שוב.
בשלב זה כבר לא ידעתי מה אני עושה שם אך לא יכלתי להשאיר אותו במקום הזה באותו מצב והייתי מוכרחה להישאר איתו, מדברת איתו, עושה לו פססטים, מנסה לשכנע ולהרגיע. לאחר זמן מה הוא שוב יצא והפעם במקום לנסות להתקרב הייתה לי הזדמנות ותפסתי אותו מלמעלה הוא הגיב בפחד עז וניסיון לתקוף, רצתי איתו למקום עם אדמה, שיחים, מחבואים, גישה לבתים ופחות לכבישים והנחתי אותו שם. משם כבר לא היה לי סיכוי לתפוס אותו שוב ולא טעם (אם היה לי כלוב הכל היה אחרת)

היה לי קשה רגשית לעזוב אותו שם, פיזית זה היה הדבר היחיד שבחרתי לעשות.
ובאמת כמו שכתבתי, הייתי יכולה לעשות מאמצים ולא הייתי מוכנה לכך. אני יודעת שזה נשמע חריף ואכזרי. קרה שמצאתי בית לגור ואני יודעת כמה זה מדהים. המקרה הזה לא איפשר לי את זה לצערי.

ברור לי שלא עשיתי עבורו הרבה. בקשר לרעיון לקרוא לאיש חילוץ מהעירייה, לא חשבתי על זה. נראה לי בעייתי בשעה כזו לפנות בוקר. מנסה להתרחק ממה שישמע כמו תירוצים ולשים את האמת על השולחן אבל הייתי מותשת מיום עבודה ורציתי מאוד לישון. לא הייתי מוכנה לעשות טלפונים וגם הסוללה שלי הייתה גמורה (הייתי יכולה להטעין ולהתקשר מהבית, לא ברור לי למי). לא הייתי מוכנה לוותר על שעות השינה שלי, על הלימודים למחרת.

אכן מיהרתי לכתוב לכם לאחר המקרה. אני שמחה שכך, זה דיון חשוב שיכול להבהיר לי דברים לגבי מה שקרה וגם לעזור לי בפעם הבאה שאקלע לסיטואציה כזו. אם יש עוד רעיונות לפתרונות במצב של גור או חתול בוגר בצרה שמפחד מבני אדם ארצה לשמוע. אני מבינה לחלוטין את הביקורת שלכן ומקבלת בחיבה את התמיכה והעידוד של דרורפפ.

ובקשר להבדל בין ׳לא רציתי׳ ל-׳לא יכולתי׳, או ׳לא בחרתי׳, קשה לשים את הגבול. אני מרגישה שכולם מתארים את אותו הדבר. אולי הניסוח הזה שלי הוא זה שיצר את הבעייתיות הגדולה בהודעה שלי ואם הייתי מסבירה כי לא הייתה לי אפשרות לעזור לו בגלל השעה, הכלוב, השותפים, חוסר במקום ובזמן, התגובות היו אחרות. אבל ככה הרגשתי באמת, שנטשתי אותו שם. אבל לא רק אותו. אני נוטשת שם הרבה גורים החורף שאני לא מוכנה / יכולה / בוחרת להאכיל אותם ולתת או למצוא להם מחסה.

אני לא מרגישה שהתחלתי לעזור לו והפסקתי בגלל חוסר חשק, זה פשוט דרש ממני יותר ממה שהייתי מוכנה לתת. אני מרגישה שכן עזרתי בזה שהעברתי אותו מקום אבל לא יכולה לדעת.

דרורפפ

New member
תודה על שבחרת להרחיב

תודה על שבחרת להרחיב, אני אישית הבנתי כבר מההודעה הראשונה שעשית כמיטב יכולתך, אני דואג לא לכמת, ולא לשאול את השאלה האם עשיתי/עשו 'הרבה' או 'מעט', כשמישהו עושה כמיטב יכולתו- זו הכמות הגדולה ביותר. מעבר לכך שעשית כמיטב יכולתך, גם טרחת לבוא, לספר על המקרה, ובכך גם תרמת למודעות.

למיטב ידיעתי לכולנו ערכים דומים וכוונות דומות, וכמובן שאנחנו לא זרים לנטל, למגבלות, ולאילוצים.

מקווה שתבחרי לשתף אותנו גם בהמשך, אני חושב שדווקא מקרים כאלו, שלמרות שאנו עושים כמיטב יכולתנו, שיתוף המקרה יכול אולי לגרום לאחרים לחשוב כיצד הם יכולים לעזור, ואם הם במקרה גרים באזור, או מכירים מישהו שמתגורר באזור, או מכירים עמותה, או מישהו מהעירייה, וכו' וכו'... השיתוף הזה יכול רק להועיל ולשפר מודעות/עירנות של אחרים.

Yukita

Active member
מנהל
מכל מקום כדאי לדעת

1. בתלפיות יש מרפאה של צב"ח שפתוחה 24/7 - אפשר להיעזר בהם גם בלילה.
&nbsp
2. העמותות בירושלים לא יעזרו בלכידה. אין להן משאבים. לצב"ח אפשר להביא, אבל צריך להביא בחשבון שיש להם עומס ושגורים צעירים מאוד זה לא משהו שקל להם לקבל ולהבטיח שישרדו.
&nbsp
3. שום דבר לא קל אף פעם. כולנו עוברים על פני מקרים רבים של "הפעם לא". עם זאת, אם כבר כן מתחילים, רצוי לנסות לסיים. זה יכול להיות על ידי העברה לצב"ח (מתוך הבנה שיתכן שזה לא אומר שהחתול יזכה לחיים ארוכים), זה יכול להיות לשים אותו בחדר האמבטיה או בחדר האישי בדירה שאותה חולקים עם השותפים בתור נקודת התחלה זמנית, ולהתחיל לחפש בדחיפות אומנה או מאמצים (מה שלפעמים הולך מהר ולפעמים הולך לאט). להרים, להחליט שהגור בכל זאת לא נחמד מספיק, ולהוריד - זה כן קצת בעייתי בעיני ועם כל הרצון הטוב אתקשה לתמוך ולעודד במצב כזה.
&nbsp
בסופו של דבר, זה פורום וירטואלי. אף אחד לא רודף אחרייך עם יכולת לכפות עלייך שום החלטה משום סוג. ההחלטה היא שלך. כמו לכולם כאן, גם לי יש מידה מסויימת של עמדה ושיפוט - אובייקטיביות איננה מאפיין אנושי אמיתי.
&nbsp
&nbsp

mnbv4

New member
הגור היה נפלא

זה ממש לא היה להרים, להחליט שהגור לא נחמד מספיק ולהוריד.

למעלה