מקרה עם מכונת כביסה קריסטל

studentR

New member
מקרה עם מכונת כביסה קריסטל

עזרתכם ודעתכם בבקשה: שמעו מקרה קצת מוזר שקרה לי עם מכונת כביסה קריסטל דגם TF999 (דומה מאוד לסופר לורד 5005): קניתי אותה לפני 4 חודשים והשבוע באחת מהכביסות שמעתי בזמן הסחיטה רעש מוזר ופגיעה של מתכת במתכת, מייד עצרתי את הכביסה ופתחתי את המכסה התחתון של התוף (המערבל) ומצאתי בתוף התחתון (החיצוני לתוף הכביסה) מטבע של 5 שקל וכן שהפינים של מכסה המערבל עצמו (פלסטיק) נשברו. אבל יותר חמור הוא שהחלה נזילת מים רצינית מהמכונה. טכנאי קריסטל קבע אתמול שהדוד התחתון נשבר!!! ושיש להחליפו וזה מסתכם בנזק של הרבה הרבה מאות שקלים. במכונה הזאת ובעוד מכונות קריסטל התוף התחתון (החיצוני לתוף המתכת שבו שמים את הבגדים) עשוי מחומר פלסטי ואני פשוט מסרב להאמין שמטבע של 5 שקל מסוגל לחורר אותו. מה גם שמאז שקיבלתי את המכונה הייתה מופיעה מדי פעם שלולית מים קטנה מאוד ליד המכונה בזמן הסחיטה,האם יש קשר??? (בטיפשותי לא דיווחתי לחברה על כך). נכון עשיתי טעות מטומטמת למדי שלא בדקתי את כיסי הבגדים אבל עדיין, לחורר תוף? ומה יקרה אם פעם אני אכבס מעיל (לדוגמה) עם כפתורי מתכת ואחד מהם ישתחרר? גם הוא יחורר תוף? ובוא נהיה כנים, מי לא שוכח מטבעות בכיסים? ומי שיש לו ילדים קטנים הם לא זורקים דברים שונים לתוך המכונה? האם מישהו כאן נתקל במשהו דומה? האם יש פה מישהו שמבין בעניינים כאלה ויכול לתת את דעתו?

odedg

New member
גבול האחריות

בדרך כלל האחריות היא למוצר ואיכותו, בתנאי שהשימוש בו נכון וסביר. חלק מהעניין הוא להוכיח שאכן פעלנו בהתאם להוראות השימוש, ואלה מחוייבות על פי חוק להיות מצורפות , ובעברית, למוצר. האם ידעת כל מה שתיארת גם לפני הקניה?

studentR

New member
לא ברור לי מה הכוונה:

"ידעת" - האם אתה מתכוון לעניין של לא! להכניס מטבעות או חפצים, כי זה ברור מאליו. לא ידעתי שהתוף הוא מפלסטיק אבל כיום זה דבר נפוץ יחסית במכונות. אבל עדיין, שבר? ממטבע?

parprit

New member
מכונת כביסה

אכן מה שאתה מתאר מוזר מאוד, תוף לא נשבר במכונת כביסה, בוודאי לא ממטבע. לדעתי מדובר כאן בפגם במוצר, לא ייתכן שאחרי 4 חודשי הפעלה או אפילו אחרי שנה של הפעלה, ינתק התוף. יכול להיות שהפלסטיק לא מספיק חזק. ולכן הוא נשבר. בכל אופן אני חושבת שמדובר כאן ב"דפקט" יסודי במכונת הכביסה. המכונה עדיין עם אחריות (נדמה לי שזה לשנה ויותר). היה טכנאי אמר מה שאמר, זה לא סוף פסוק. עליך לפנות בכתב לחברת קריסטל, עם העתק לחנות בה קנית את המכונה, לכתוב להם בדיוק מה קרה. (אתה אפילו לא צריך לציין את עניין המטבע - הוא לא רלוונטי לעניין). אם זה לא יעזור עליך לפנות למועצה לצרכנות. תוף שניתק ממכונת כביסה מראה על פגם בסיסי בייצור.

odedg

New member
אז בסוף, מה אמרו לך

בחברה? נדרשת לשלם? מה בדיוק קרה? מה ההסבר של החברה למקרה?

studentR

New member
אני אשלם; אני אשם!

לאחר שיחה עם מנהל מחלקת השרות באזור ירושלים: אני אשלם את מחיר החלקים אבל לא אשלם את העבודה (וגם כך זה כ- 500 ש"ח) ואני האשם הבלעדי במקרה -פעלתי בניגוד לכתב האחריות ובניגוד להוראות ההפעלה של המכונה בכך שלא דאגתי שלא יפול פנימה חפץ זר ומכאן שהאחריות לא תופסת במקרה כזה ורק מטוב ליבם הם מוותרים לי על חלק מהסכום. לגבי העניין איך יכול להיגרם נזק כה חמור למכונת כביסה של חברה מוכרת ואמינה ושעולה מעל 3000 ש"ח...אין להם תשובה על כך - הם אומרים רק שזה לא דבר נפוץ אבל בהחלט ובפרוש זה לא דבר לא סביר שיקרה כלומר הדבר מוכר ובפירוש עלול לקרות. לכן: כל מי שיש לו מכונה ובמיוחד מכונת כביסה עם תוף מפלסטיק (החיצוני לא הפנימי) שיזהר!!! מבחינתי: אני עדיין לא אמרתי את המילה האחרונה...

talbh

New member
תיקון ללא תשלום

החברה מחויבת לתקן את המכונה ללא תשלום ואני יכול לומר לך שאני מכיר חברות שגם היו מחליפים את המכונה לחדשה

enterprice

New member
זה אחד היתרונות של המוצר

בפרסומת של החברה מצויין שיש לה "לוכד מטבעות" במיוחד למקרים כאלה,

למעלה