מקרה עצוב שרציתי לשתף אתכם...

מקרה עצוב שרציתי לשתף אתכם...

אז ככה אותי אתם בעצם קצת מכירים(קצת)אחי נשוי למישהי שיש לה אמא ו 3 אחיות המתגוררות בראשל"צ , היום פתחתי את עתון ידיעות וחשכו עיני מופיע שם שהבנק עיקל להם את הבית והם מתגוררות בחדר המדרגות(אחי אפילו לא סיפר לנו מבושה)היינו צריכים לראות את זה בעיתון. אז לפי מה שהבנתי ובטח תראו בעיתון הם מתגוררות בחדר המדרגות של הבנין,אני לא יודעת איך לפנות לאחי ולדבר איתו על זה (האם כדאי לי?) והיום הילדות הוזמנו אצל אמא שלי לעשות ערב שבת. רציתי רק להתיעץ איתכם על איך אוכל לעזור להן אם בכלל, אני פשוט בהלם עוד לא עיקלתי את זה אנשים שמכירים כ"כ טוב ופשוט מגיעים למצב כזה ומתביישים אפילו לספר למשפחה.לאחי יש דירה שהוא משכיר ויש לו ילד ובית קטן אז כנראה שהוא לא יכול לאפשר להן להיות שם, אני אפילו לא שוחחתי איתו על זה , בבקשה עיצה אם אני צריכה לפנות אליו ולשוחח על הנושא או לשתוק.

האם הבנתי נכון - זאת האמא של אשת אחיך?

ואחיך שוכר דירה קטנה ויש לו ילד קטן? לדעתי, את צריכה לפנות אליו, לדבר איתו, לשמוע אותו, אפילו אם אין לך תשובות ועצות בשבילו, להיות שם בשבילו, אחותו.

תמרי10

New member
אני הייתי מדברת איתו

אחרת את נוהגת בפחדנות טפשית בדיוק כמוהו, שבמקום לבקש עזרה, שותק מבושה... לפי דעתי כל דבר עדיף על לגור במדרגות, גם להצטופף בבית קטן, אבל אני לא אשפוט אותם ולא מכירה את כל הסיפור. לפעמים יש אנשיפ חושבים/מאמינים שיש להם אפשרות להפיק רווחים משניים מלהיות במצב הכי גרוע, כמו לגור במדרגות - אז יש סיכוי שייחלצו לעזרתך. נאמר הרשויות... אבל ברמה האישית, זה בודאי סבל למשפחה של אחיך, וכדאי שיידעו שיש מי שמוכן לתמוך ולעזור להם.

0ziris

New member
שבת שלום

דעתי שלא צריך לבקר את התחושות הקשות שמלוות את מי שנפגע בצורה כזו. לכבד ולשמוע כל הבעת רגש- אפילו שהיא בושה או הכחשה. הקשה כמעט מכל, הוא לאבד את מה שהחשבת לאורך כל חייך כביטחון האמיתי והבסיס לכל פעולתך בעולם הזה - הבית שלך. אדם שמגיע למצב כזה הוא נואש , חסר תקווה , ממש כפי שחשים בזמן נפילה לפני שמגיעים למפגש עם הקרקע כל הדרך הזאת למטה ...היא תחושה של חוסר אונים וחוסר ידיעה של מה שעומדים להיפגש איתו. מציע לכם לנקוט בצעדים ממשיים של עתיד קרוב - מה אני אעשה מחר בבוקר ?? היכן אני אשן ?? היכן אני אוכל העתיד הקרוב ופתרון הבעיות המידיות שהוא מציב הוא מה שיתן מעט יותר ביטחון לעשות את הצעדים הרציניים והמשמעותיים יותר ראשית : תפנו לעמותת "ידיד" שבירור קצר שעשיתי באינטרנט מלמד שהם עוסקים בעזרה לנפגעי משכנתאות אולי להם יש יותר ידע רעיונות ונסיון להעביר - להתמודדות כל כך קשה מצרף קישור אליהם שנית : לתת תקווה בחזרה !!! - התקווה והאמונה שאבדו כל הזמן לחבק ולהיות בקשר כדי להעביר את המסר שלא הכל אבוד יש עוד מי שאכפת וחשוב לו מהן ושלמרות שנורא ואיום לא הכי נורא ואיום ומחר תזרח השמש ותביא איתה עוד הזדמנויות ותקווה !! - בהרבה הצלחה ותקווה !!!

למעלה