מקרה קל ביותר. חוות דעת.

HiTechArtist

New member
מקרה קל ביותר. חוות דעת.

לפני מספר ימים נסעתי אחורה עם הרכב, רכב בלי אורות היה מאחורי באזור חשוך. נגעתי ברכב. לרכב שלי (קוראני, לא נאמר חזק) לא היתה שריטה, לרכב שלו הזכוכית של הפנס הקטן קצת זזה, משהו שאפשר לסדר. בכל מקרה, נתתי לו את הטלפון שלי ומספר הרכב. ונסעתי. הוא התקשר ואמר לי שהמוסכניק שלו אמר שזה יעלה 600 ש"ח לתקן את זה, ושאשלם לו מזומן ונסגור. אמרתי לו שזה נשמע לי מוגזם לחלוטין. שהוא חושב שמצא הזדמנות לעשות כסף מזומן קל. הוא רודף אחרי ואני מתעלם. עכשיו מה? שפשוט יתבע אותי בבית דין ויוכיח שיש נזק של 600 ש"ח? שימשיך להציק לי ? להגיד שהוא מטריד אותי? אם הייתי שובר משהו אני יכול להבין, והייתי לוקח אחריות, אבל אני לא רוצה להיות פראייר של הצ'חצ'ח הזה.

אפשרויות

אתה יכול להצטייד בעור של פיל וסבלנות של נמלה ולהמתין שיתבע, אם יתבע, אך אז להסתכן בתשלום גבוה יותר מכפי שהיית משלם עכשיו בשביל להשתיקו, נאמר 200 ש"ח (אם זה נראה לך סביר בנסיבות העניין). גם בתביעות קטנות הוא יצטרך להוכיח את נזקו. בעת התשלום הייתי מחתים אותו על מסמך שאומר שעם קבלת הפיצוי, אין ולא יהיו לו עוד טענות בקשר עם התאונה מיום X.

HiTechArtist

New member
אם 200 היתה הבעיה..

200 אולי זה המקסימום שהנזק לכאורה המטופש שווה.. הוא רוצה 600. אני הצעתי 100. בשביל לדחוף פלסטיק חזרה למקום שלו. היות והוא לא מבריק במיוחד ונסיון עם תביעות יש לי, בכל זאת רציתי חוות דעת חיצונית, כי הרקע שלי הוא עיסקי. אם אני מעריך נכון את המצב, היות והוא לא יודע שום דבר עלי חוץ מכרטיס הביקור שם כמעט ולא כתוב כלום, ומספר הרכב, תביעה היא לא נושא טריוואלי. הוא מאיים לפנות למשטרה, לא מוטרד גם מזה. כיוון שלא ברחתי או משהו. הסיכסוך הוא תביעה אזרחית לכל דבר. וכמו כל תביעה כזו, הוא לא מבין בה הרבה. אני אפילו טרחתי לכל מקרה שלא יהיה לצלם את הנזק לכאורה במקום, כדי שאוכל להציגו אם אזדקק. כל מה שאזדקק לעשות הוא להציג את עצמי בתביעה אפשרית, בלשון מצוחצחת ובטוחה, להציג שהנזק היה שולי, ותחושת הבטן שלי שמדובר בכבוד ובנסיון להוציא כסף שלא בזכות, ולסכום לא הסכמתי. אז כן. מניתוח סיכונים, אם אני מעריך את הסיכוי שיתבע, מה הערך הנוסף שישיג בתביעה כזו, הזמן שיחלוף, שעד אז יתכן ויוותר, הוא יצטרך לדעת את מי לתבוע, אז אני מניח שהוא יוותר. הוא יצטרך למצוא דרך החברה להשכרת רכב, את החברה שלי ואז אותי. נשמע לי מסובך בשביל 600 ש"ח.

למעלה