מקרה קשה - מבקש הכוונה
היי, אני חדש פה, מקווה שהגעתי למקום הנכון ומראש מתנצל על החפירה. קצת על עצמי: אני בחור גבוה - 1.90 מטר, ושוקל בסביבות 63 ק"ג (אין צורך במחשבון, הBMI גרוע מאוד). לא הייתי גבוה כל כך תמיד (הייתה לי קפיצת גדילה), לעומת זאת במשקל - אני מה שמגדירים אותו "רזה נצחי" במשך כל 23 שנות חיי תמיד הייתי רזה, לא משנה כמה אני אוכל, הגוף נשאר בשלו ובעקבות קפיצת הגדילה - כבר איבדתי פרופורציות לגמרי. עשיתי בדיקות רפואיות (כדי לשלול סיבות רפואיות למשקל), אני בריא כמו שור (מבפנים,
) - כל הפרמטרים בטווח הנורמל וקצב חילוף החומרים גבוה במעט (לא ברמה שמצריכה טיפול כלשהו), נותר לי להאשים רק את הגנים (כולם במשפחתי רזים, אך גובהם לכל היותר 1.75). לפני מספר שנים, הייתי נפגש עם תזונאית, הייתה זורקת לי כל מני טיפים על מה לאכול וכו', אך עוד בתחילת הדרך כאשר הייתי חוזר אליה עם המעקב על מה אכלתי, כל מה ששמעתי ממנה היה "עם כמות אוכל כזאת היית אמור להיות שמן", נפרדנו כידידים. בחודשיים האחרונים, התחלתי לספור קלוריות (או איך שקוראים לזה), הגעתי לחישוב שביום אני אוכל בסביבות 2500 קלוריות, ובסופי שבוע (בעקבות ארוחות השחיטות) אני עובר במעט את ה-3000 קל'. פעילות גופנית: הליכות ארוכות מדי יום (כל עוד היעד בעיר אני הולך ברגל, בין היתר ללימודים) ומישחק כדורגל פעם בשבוע (בעונות המתאימות). לגבי אימונים - תקופות כן, תקופות לא, בשאר הזמן (בלימודים ובעבודה) אני די בטטה מול המחשב. מבנה הגוף שלי מתאים ב-100% בהגדרתו למבנה גוף אקטומורפי. הכל ארוך וצר, מעט מאוד שומן והכי מציק הכתפיים הצרות ואחריו החזה. לאחרונה הבחנתי כי התפתחה אצלי גם אסימטריה בגבהי הכתפיים. בקיצור (הוא היה צריך להגיע אחרי כל החפירה), אני חייב לקחת את עצמי בידיים ולשנות מה שאני כן ולא עושה, כי אי אפשר להמשיך כך יותר. יש רק עוד הערה קטנה (גדולה): נולדתי עם מגבלה אורתופדית בשורש כף היד, שהדבר היחידי שהיא מונעת ממני לבצע זה סיבוב מלא של כף יד שמאל (סיבוב לכדי פתיחה), דבר שהגביל ומגביל אותי במספר רב של אימוני משקולות (כשרובם אחראים לפיתוח שריר הזרוע הדו-ראשי וחבריו). אני אשמח לקבל עצה לאן לפנות, למכון כושר, ליוגה, לשחייה, ריפוי בעיסוק, שיאצו
? כמו כן, מהן דרכי הפעולה המומלצות בנושא המשקל? מודה לכל הקוראים ושוב סליחה על החפירה.
היי, אני חדש פה, מקווה שהגעתי למקום הנכון ומראש מתנצל על החפירה. קצת על עצמי: אני בחור גבוה - 1.90 מטר, ושוקל בסביבות 63 ק"ג (אין צורך במחשבון, הBMI גרוע מאוד). לא הייתי גבוה כל כך תמיד (הייתה לי קפיצת גדילה), לעומת זאת במשקל - אני מה שמגדירים אותו "רזה נצחי" במשך כל 23 שנות חיי תמיד הייתי רזה, לא משנה כמה אני אוכל, הגוף נשאר בשלו ובעקבות קפיצת הגדילה - כבר איבדתי פרופורציות לגמרי. עשיתי בדיקות רפואיות (כדי לשלול סיבות רפואיות למשקל), אני בריא כמו שור (מבפנים,
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo122.gif)