מקרה שהיה...

RichardSmith

New member
מקרה שהיה...

באיזה אתר אחר מישהי שלחה לי מסר: "הייייייייייייייייי מי אתה?" מה הייתם חושבים לו הייתם מקבלים כזה מסר? איך הייתם עונים? זאת תשובתי: זאת שאלה קשה... או יותר נכון שאלה קלה אבל תשובה קשה, או לפחות מסובכת. אכן, הייתי מגדיר אותה כמסובכת... אני בן אדם, בנה של אמי ובנו של אבי. חבר של חברי ושונא את שונאי. אני סטודנט, סטודנט למתמטיקה הנני. אני ליברל ועצלן, ועוד ועוד. התשובה לשאלה הקלה הנידונה לעיל, די ארוכה ומפורטת. ההימור שלי, לאחר תשובה זו, היא שלא תקבלי את התשובה המלאה, הא? מה שהבריח אותה.

RichardSmith

New member
דרך גרועה לשאול...

במיוחד כאשר האתר מספק את המידע הזה. www.mekusharim.co.il

mantrix

New member
היית יכול פשוט לשאול אותה

"מי את חושבת? באיזה הקשר את שואלת? דרך מי באתר מצאת אותי?"

RichardSmith

New member
לא בדיוק.

אני הגעתי אליה ולא מצאתי שהיא כתבה על עצמה משהו מעניין... אז היא שלחה לי את המסר. אבל האם תענו על השאלה?

mantrix

New member
זו התשובה שלי

זה מה שאני עונה במקרים כאלה - "מי את ומאיפה את מכירה / מצאת אותי?" אלא אם כן מדובר באדם שאני מכיר ולא זיהה אותי. כלומר אמנם נחמד לשגע אנשים זרים, אבל כאשר הם מסתכלים על הפרופיל שלך (באתר חברתי, או בפורום עם פרופיל, או בתוכנת מסרים מידיים) ומתעלמים אפילו מהשם שלך שרשום שם (או גרוע מכך, רואים אותו אבל חושבים שזו הדרך הכי טובה להתחיל לדבר איתך), אז זה פשוט כ"כ מעליב שהם לא שווים התייחסות.

RichardSmith

New member
כלומר...

התשובה לשאלה "מי אתה?" היא השם ואם הוא מצויין זה מעליב?

mantrix

New member
לא, התשובה היא בשאלה

"מאיפה את/ה מכיר/ה או מצאת אותי?"

RichardSmith

New member
במקרה הזה, אי אפשר...

אני עברתי על הכרטיס שלה... לשאול דבר כזה די יראה על תמהוניות.

mantrix

New member
למה בדיוק?

גם אם בכרטיס שלה רשום משהו מוכר, לא אומר לך לגבי איך היא הגיעה אליך...

RichardSmith

New member
לא...

באתר הנ"ל, אם אתה נכנס למישהו לכרטיס, הוא יודע על כך ואז היא שלחה לי שלום הזוי. נחזור לשאלה המקורית? איך אתה עונה על: "מי אתה?"

mantrix

New member
אני יודע ששם יודעים כשנכנסת

ואם מישהו שואלת "מי אתה" אחרי שנכנסת לכרטיס שלה דרך מכר משותף X, אז אתה עונה "ראיתי אותך אצל X" או משהו כזה.

mantrix

New member
בטח שזה הנתון המעניין

אז היית עונה לה באיזה קהילה ראית אותה.

pieceofmadness

New member
אין תשובה טובה לשאלות אינפנטיליות

אנשים הגיוניים מציגים את עצמם בצורה קצת אחרת.

למעלה