מקרה שקרה ורציתי להתייעץ

שראלה8

New member
מקרה שקרה ורציתי להתייעץ

היתה מסיבה והמאחרת טרחה ימים רבים להצלחתה יחד עם בן זוגה.

היה זוג שהגבר לצערנו היה חולה והגיע עם אשתו.

קרו 3 מקרים במסיבה עם אותו זוג.

1.הגבר לצערנו היה חולה קשה ועם גבר נוסף הלך לשרותים, ושם

היתה ואזה שקבלה המארחת מאימא ז"ל והיה לא ערך רגשי רב.

הואזה נשברה והאישה נגשה למארחת ואמרה שנשבר משהוא בשרותים

2. כל הזמן האישה שוחחה עם האישה שישבה לצידה והפריעה

למנחה שהיה בעצם המארח. וגם היו לה הערות לא לעניין.

3. האישה ובעלה הביאו עוגת פרג נהדרת, ודקה לאחר גמר הפסקת האוכל ניגשה למארחת וביקשה את מחצית העוגה שנותרה.

שאלתי האם המארחת אמורה להתעמת עם האישה?

האם להניח לעניין ופשוט שלא תזמין אותם יותר?

מה עליה לעשות?

בתודה מראש
שראלה

elar84

New member
תשובה

אני חייבת לציין שהניסוח שלך מעט לא מובן.
למרות זאת ממה שהבנתי התשובה שלי למקרה הזה היא גם תלויה בהרבה נסיבות שלא צויינו כאן.
מה רמת הקרבה בין אותם אנשים? עד כמה הם חברים קרובים? מה מהות הקשר ביניהם?
באופן כללי תמיד עדיף לא לפסול ישר אנשים וכן חשוב לפתוח נושאים ולתת צ'אנס.
בני אדם מתנהגים בצורה כך או אחרת שונה מאיתנו ,מהערכים שלנו, מהנימוסים שאנו מכירים. לא כי הם בהכרח רעים, אלא כי זה מה שהם יודעים ומכירים. הם הרבה פעמים לא יודעים שההתנהגות שלהם פוגעת, זה ברמת הלא מודע שלהם.
ושוב תלוי מאוד מהם הנסיבות? מה רמת הקשר? מי הם האחד לשני?
עדיף לברר או להסביר למה התנהגותם הייתה לא נעימה.

pynokyo

New member
לא הבנתי מה זה חשוב שאחד הזוגות המתארחים היה חולה

ולמה ואזה כל כך רגשית עבור המארחת היה בשירותים?
כל המארח בביתו צריך לקחת בחשבון שעלולות לקרות תקלות ואם קיימים חפצים היקרים לליבו רצוי להרחיק אותם מהישג יד מהאורחים שיגיעו.
איזה אישה הפריעה לאיזה מנחה?
כל אדם שמפריע להקשבה למישהו אחר - במקרה זה ציינת מנחה, אפשר וצריך להגיד לו שהוא מפריע להקשבה ושיפסיק לדבר או שיחפש מקום מרוחק בו הוא יוכל לדבר עם מי שיהיה שם, אם יהיה שם מישהו.
אם המתארחת הכינה עוגה לאירוע וביקשה חצי מהעוגה חזרה הביתה - היתה צריכה מראש לחתוך חצי עוגה ולהשאיר בביתה ולא להביא עוגה שלמה.
מצד שני, המארחת יכולה לחתוך חצי עוגה להחזיר למתארחת ולא להזמין אותה בעתיד.
אלא אם הן קרובות משפחה או חברות טובות ויש לה יכולת הבלגה.
מה שבטוח זה לא מקרה שקרה באמת - זה סיפור שמנסה לבדוק איזה תגובות תתקבלנה.
יש אפשרות נוספת לעניין חצי העוגה - לקחת את כל העוגה שנשארה לתת למתארחת ולהעיף מיידית את הזוג מהמסיבה.

שראלה8

New member
תודה על התשובות המהירות, עונה על שאלותיכם

1. הקרבה היא ראשונית- הכירו פעם אחת ולאחריה הזמינו למסיבה.
&nbsp
2. הואזה היתה משום שהמארחת אוהבת בית עם חפצים יפים, אך מן הראוי להציע לה פיצוי כלשהוא?
&nbsp
3. הזכרתי את הפרט שהוא חולה משום שבדרך כלל לא מזמינים אנשים חולים {מחלת פרקינסון} והיא הזמינה כי ליבם רחב= ולבסוף קבלו סטירה משולשת מצלצלת.
&nbsp
4.המנחה היה המארח שהכין ערב קסום והאישה הפריעה בדיבוריה, העירה הערות שזה לא מעניין תמשיך הלאה, ויאללה שהמוסיקה תדבר וכל מיני הערות לא לעניין.
&nbsp
5 המקרה קרה, ואין לי שום סיבה לכתוב ולהטריד אתכם .המארחת כל כך פגועה שביקשה ממני, לשאול האם עליה להתעמת איתה. לבקש פיצוי?
או לא להזמין אותם יותר?
&nbsp
מקווה שעניתי על כל שאלותיכם

pynokyo

New member
הבנתי, מתנצלת אם טעיתי בהבחנתי

אם מדובר בפרקינסון - אין זו אשמתו של המתארח, גם לא מובן מה ואזה יקרה רגשית למארחת עושה בשירותים.
שום פיצוי ושום בטיח - אלא אם המארחת שבעלה גרם לנזק מציעה זאת בעצמה.
לא נראה לי שהיא תציע זאת מאחר וביקשה חזרה חצי עוגה - כנראה מצבם הכלכלי והרגשי קשה גם בלי כל מיני האשמות מצד אדם שהזמין אותם להתארח אצלו.
אין לבכות על חלב שנשפך - אם מדובר בואזה שיקרה רגשית שום פיצוי כספי לא באמת יפצה על החלק הזה - קטנוני לבקש ממישהי שהוזמנה להתארח פיצוי בשל חפץ שנשבר בטעות בשל מחלה בה לאדם אין שליטה על תנועותיו.
המאחרת שתלמד את הלקח - או שתסתיר חפצים נגישים למקומות מרוחקים ומוסתרים כאשר היא מזמינה אורחים, או שלא תזמין את אותו זוג בפעם הבאה.
לא צריך לחשוש להגיד למישהי להפסיק לדבר ולהפסיק להפריע ולהציע לה ללכת לפינה מרוחקת אם היא בכל זאת רוצה לדבר עם מישהו.
זו הצעתי ועצתי, כל אדם צריך לעשות מה שהוא מרגיש לנכון - ובהתאם לנסיבות המקרה.

שראלה8

New member
התנצלותך התקבלה ותודה על התשובה המאירה, שאלתי האחרונה

אם היא תטלפן אליה האם עליה לסנן אותה?
&nbsp
ואם תטלפן ממספר אחר להתחמק ממנה או לענות, ואם כן מה לענות לה
&nbsp
כשתשאל "למה לא יצרת עימי קשר "
&nbsp
תודה ותבורכו
&nbsp
שראלה

pynokyo

New member
אם המאחרת לא מעוניינת בקשר עם אותה אישה ובן זוגה החולה

אפשרות אחת להתעלם משיחה מזוהה
או לענות משיחה לא מזוהה ולהגיד שהיא עסוקה כרגע ולא יכולה לדבר
אחרי כמה פעמים האישה הלא רצוייה תבין - אם אחרי כל שיחה תאמר המארחת שהיא עסוקה ותסגור את הטלפון במהירות.
מצד שני, כל אדם צריך לקחת בחשבון שיכול לבוא יום והיוצרות תתהפכנה והיא תהפוך לנזקקת בעצמה, חלילה.
יכולה להגיד רק מה אני הייתי עושה כאשר אני לא רוצה קשר עם מישהו, לא עונה או ממהרת לסיים שיחה בתירוץ של עסוקה.

שראלה8

New member
תודה לכן על התשובות המאירות,תבורכו. חברתי יושבת לצידי וקראה

&nbsp
והפנימה את תשובותיכן הנפלאות.

אם היא לא קרובה שלי ואם אינני חייבת

לאדם השני כלום (לא כסף ולא שום התחייבות אחרת), אני לא טורחת לענות למי שאני רוצה להתחמק מקרבתו ולא משנה מי זה.

יפה לך פעם אחרונה ששברתי בטעות

משהו בחדר של כמה בנות זו שנשבר לה החפץ כל כך זעמה עלי שבסוף נתתי לה "פיצוי כספי" רק שתשתוק

elar84

New member
אני דווקא מבינה לליבך

יש אנשים שאין להם ערכים, נימוסים כמו שאנו מצפים שיהיו.
אבל זה עדיין לא הופך אותם לאנשים לא טובים.
הבעיה במקרה הזה היא שלמארח יש בעיה בהצבת גבולות.
אנשים שאתם בקושי מכירים ובחרתם להזמין אותם. ואם הם מתנהגים לא כמו שצריך יש להעיר להם לא ממקום כועס, אלא ממקום אובייקטיבי נטול כעס.
להעיר פעם אחת לשקף להם שזה מפריע ופוגעני ואני בטוחה שבזה זה היה מסתיים.

ואם לא אז לפחות נתתם את הצ'אנס ולהבא לא חייב להזמין.
אבל צריך להבין שאנשים לא מתנהגים לפי מה שנראה לנו. ואנו לא חייבים להיות בקשר עם אנשים כאלה אבל גם לא לצפות שהתנהגו לפי כללים שהם לא.

את לא מטרידה אותנו, ונחמד ששיתפת.
אני לא חושבת שהמילה להתעמת היא נכונה. תביני שאותו זוג אין לו מודעות, לא הופך אותו לבסדר אבל גם לא לאשם.
פשוט לדעתי לא חייב להזמין שוב ואם הזוג ישאל מדוע אז אפשר לשתף אותו מדוע בצורה נינוחה ולא בכעס.

שבת שלום!

לא להזמין יותר

הואזה מילא טעויות קורות העוגה אוקי אולי קודי התנהגות שונים אבל כולם יודעים שאם נמצאים באירוע גם אם הוא משעמם מעירים את ההערות בסוף או מעירים רק אם יש אופציה שזה יהיה בשקט ולא יפריע היכולת שלהם להפריע לאירוע של המנחה בצורה כה בולטת די מעידה על הנימוסים שלהם ואולי הייתי מתעמתת אולי לא בטוח לא הייתי מזמינה אותם שוב.

לגבי העוגה זה גם עניין של נקודת מבט

הם הביאו אותה למשך הערב וחלקו אותה עם המסובים וכשסיימו מאחר שהם הכינו את העוגה והערב מבחינתם נגמר זה יכול להיות בסדר גם שיקחו מה שנשאר אולי הם רצו להמשיך להנות מהעוגה בבית שלהם חושבת שמכל מה שסיפרת הכי "דרמטי" היתה ההפרעה הבוטה שלהם למהלך הערבבזמן דיבור המנחה

רותי 11

New member
כשאדם מזמין אליו משהו ובטח עם בעיה

כמו שיש לאותו אחד הוא צריך לקחת
בחשבון שיכולות להיות השלכות לכך
ולכן הוא צריך להיות ערוך לכך בטח
מבחינה נפשית.
בנוסף הבנתי שזה היה ערב מאורגן
להנחיה מסויימת כך שהיה לה אינטרס
מסויים להזמין את אותו זוג לכן אל לה
להיכנס למצב של פגיעה כאילו משהו עשה
לה משהו בכוונה. היא הייתה צריכה לדעת