מקרה שקרה לי אור ליום א השבוע ../images/Emo6.gif
כך היה … "אני רושמת שאתה בריא, כן ?" היא שאלה אותי זהו נוסח השאלה הנשאלת בעת פתיחת כרטיס מטופל חדש במרפאת השיניים בה בקרתי השבוע ואני עונה לה "לא ממש… יש לי משהו" והסייעת שואלת בנימוס מעודן "מה יש לבחור ?" (ואני בכלל תרח זקן בן 31) אני עונה לה בהיסוס "אמממ….טרשת נפוצה" בקליניקה נפלה דממה מחרידה שהורידה בבת אחת את רמת הדציבלים קרוב מאוד לאפס עד כדי כך שקט שיכלתי לשמוע את זיפי הזקן של רופא השיניים צומחים (או שאולי היו אלה של הסייעת ?…והיא דווקא חלקה בפנים … Damn I’m rude
) אני מוכן להישבע שאפילו הטלביזיה הקטנה שבקליניקה שתקה, (לא היה איכפת לי לשמוע אפילו את ערוץ הקניות העיקר שמישהו יידבר כבר) חשבתי שיהיה גם כיבוי אורות, הדלקת נרות וכל זה… לאחר דקת הדומיה שהקדישו עבורי הסייעת לקחה יוזמה שברה את השתיקה ואמרה "טוב שאמרת כי זה מאוד חשוב" עור התוף שלי שוב רטט והתעורר לחיים לאחר עינוי הדממה שעבר, אני חושב לעצמי ומגרד קלות בפדחתי… "ואללה ? טוב עשיתי ?, או או …אופס, רק שאני לא אתחרט על זה", ואני מתחיל להריץ לי בראש תרחישי אימה מבעתים כגון "אולי זריקת ההרדמה תהיה במינון נמוך יותר…ואי ואי !!!" "ואם זריקת ההרדמה תהיה בכלל פלצבו ואני משמש ללא ידיעתי לניסוי ראשון מסוגו בעולם …הלך עלי !!!" "אולי הרופא יהפוך לזאב שמייבב וזוקף ראשו לאור המנורה העגולה שמעלי…אמאאאאא !!!" בקיצור Twilight zone אמיתי. הרופא הזריק לי זריקה ושאל בנימוס אם אני חש שהפה נרדם ואם אני מרגיש נימולים "נימולים ?" שאלתי, "בטח !, כל הזמן My favored" אמרתי בציניות. אבל הפה שלי לא נרדם ולא נעליים… הרופא טען שהעצבים שלי כנראה נרדמים לאט ולכן הזריק לי עוד מנה של חומר הרדמה והמתין דקותיים וכשגם זה לא עזר קיבלתי בשעה טובה ומוצלחת גם את הזריקה השלישית (ואני תמיד חשבתי שבפעם השלישית זה גלידה… מי זה השקרן שהמציא את המשפט הדבילי הזה ?) זהו, בשלב הזה הפה שלי נרדם אבל נרדם Big time והרופא יכל לפתוח במלחמת העולם השלישית ישר בתוך הפה שלי. ועכשיו רק כדי לסדר לכם פרופורציות, אז ככה… "היפיפייה הנרדמת" עם כל מאה שנות התרדמת שלה היתה היפראקטיבית בהשוואה למצב הנרקוטי שבו הפה שלי היה נתון. "חוני המעגל" (זה שישן 70 שנה) בהשוואה לפה הרדום שלי היה תחת השפעת סמי מרץ. לאחר קדיחות, שיופים ומי יודע מה עוד הטיפול עבר בהצלחה (כך אני מקווה לפחות) איזה מזל שאמרתי שאני חולה בטרשת נפוצה כי זה היה…איך היא אמרה ?… "מאוד חשוב"… ועכשיו רגע של רצינות ! אמנם בדיעבד אבל… מה אתם חושבים ? היתי צריך לומר ? או שזו בכלל לא אינפורמציה קריטית לרופאי שיניים והיה לי עדיף לשתוק כמו שעשיתי תמיד ?
כך היה … "אני רושמת שאתה בריא, כן ?" היא שאלה אותי זהו נוסח השאלה הנשאלת בעת פתיחת כרטיס מטופל חדש במרפאת השיניים בה בקרתי השבוע ואני עונה לה "לא ממש… יש לי משהו" והסייעת שואלת בנימוס מעודן "מה יש לבחור ?" (ואני בכלל תרח זקן בן 31) אני עונה לה בהיסוס "אמממ….טרשת נפוצה" בקליניקה נפלה דממה מחרידה שהורידה בבת אחת את רמת הדציבלים קרוב מאוד לאפס עד כדי כך שקט שיכלתי לשמוע את זיפי הזקן של רופא השיניים צומחים (או שאולי היו אלה של הסייעת ?…והיא דווקא חלקה בפנים … Damn I’m rude