מקרה תעבורה

מקרה תעבורה

בקובץ המצורף מתואר תרשים של מקרה תעבורתי בכביש. התרשים מתאר אזור בדרך מסויימת ואת הנתיבים בו והתמרורים. האזור אמיתי וקיים במציאות. השאלות הן: האם הנוהג ברכב הירוק רשאי לפנות שמאלה על מנת להגיע למיקום המוקף בעיגול ירוק? האם הנוהג ברכב הכחול רשאי לבצע פנית פרסה שמאלה על מנת להגיע למיקום המוקף בעיגול הכחול? האם לדעתכם מתקיים באזור שלהלן מפגע תעבורתי שמטעה את הנהגים? הסבירו תשובתכם

פרטנר

New member
ע"פ סימונים על פני הדרך

סעיף ד-13 ,נוהג רכב חייב להמשיך את נסיעתו על פי הוראות הסימנים (חצים). לכן בשני המקרים אסור לבצע פניה .

נכון

תשובה נכונה ומצויינת מישהו שסיפרתי לו על זה טען שיש חובה לשים בנוסף תמרור האוסר על פניה שמאלה על אותו עמוד שבו יש תמרור המסומן בצבע חום בתרשים האוסר על ביצוע פנית פרסה שמאלה. ובמקום הפיזי עצמו אין את התמרור הזה. יחד עם זאת קיים תמרור החץ על הכביש. אבל פשוט שאני חשוב על העניין לעומק אני מגיע למסקנה שתמרור איסור הפרסה הוא הכרחי בלי שום קשר לחץ על הכביש, מהסיבה שפניה שמאלה שונה מפניית פרסה שמאלה, ואיסור על פניית פרסה זו צריך להיות מודגש בתמרור החום. לכן, אני חושב שמבחינת החוק הרשות המקומית כאן כיסתה הכל מבחינה חוקית. אין צורך בתמרור האוסר על פניה שמאלה, והצבתו של תמרור האוסר על פנית פרסה שמאלה צריך להיות מוצב. זה הגיוני?

פרטנר

New member
גם תמרור האוסר פניית פרסה

הוא בעצם מיותר , אך היתה בעבר פסיקה של שופט בנושא ,ויתכן שיש כאן אנשים שיכולים להרחיב על כך.

eitan-as

New member
לא מדויק

לרכב הירוק מותר לנסוע רק ישר - לפי הסימון על הכביש ולפי איסור פניית הפרסה. לרכב הכחול מותר לבצע פניית פרסה - למרות הסימון על הכביש !!!. הדבר נובע מזה שעל פי החוק פניית פרסה מותרת בכל מקום שבו היא לא נאסרה במפורש בחוק (ע"י תמרור, גשר, עיקול ועוד מקומות המפורטים בחוק). בגלל שבציור לא מוצב תמרור האוסר על הרכב לבצע פניית פרסה במקום בו הוא נמצא, נובע מכך שהוא רשאי לבצא את הפנייה, למרות הסימון על הכביש. איתן.א.

פרטנר

New member
אז בעצם אתה מתעלם מהתמרור

(סימון על הכביש) המורה על נסיעה ישר בלבד.

eitan-as

New member
אני לא מתעלם מהסימון על הכביש

גם אני לא מסכים עם ההחלטה הזו שמותר לבצע פרסה כפי שתיארתי, אבל לצערי זו ההנחיה של המשטרה, ואני אומר לך את זה בתור שוטר מתנדב. לא נותנים דו"חות על מצבים כאלה. איתן.א.

be_roo

New member
לפי טענתך מותר לבצע פנית פרסה

במקום בו מסומן קו הפרדה רצוף על הכביש, אם לא הוצב שלט האוסר פרסה. פנית פרסה ניתן לבצע אם לא נאסרה במפורש, ואם ביצועה לא כולל עבירה על חוק אחר. כלומר, אם הרכב הכחול יבצע פנית פרסה, הדו"ח שהוא יקבל לא אמור להיות על פנית פרסה אלא על נסיעה בניגוד לכיוון החץ. עניין סמנטי אבל הפרסה עדיין אסורה. כמו שמי שיבצע פרסה במקום בו יש קו הפרדה, יקבל דו"ח על חצית הקו ולא על הפרסה. דוגמה נוספת: רכב מגיע לצומת T עירוני קטן ולא מרומזר. בצד שמאל מוצבים תמרורי "אין כניסה", בצד ימין אין כל שלט. אין חצים על הכביש וגם השלט שאמור לסמן כי מותר לפנות רק ימינה נפל או מישהו שכח להציבו. האם זה אומר שמותר לו לפנות שמאלה ולהכנס לרחוב משמאלו? ודאי שלא. הוא לא יקבל דו"ח על הפניה האסורה אלא על הכניסה האסורה לרחוב חד סיטרי.

eitan-as

New member
זה לא מה שטענתי.

במקרה שתארתי הרכב הכחול לא יקבל דו"ח - לא על פרסה ולא על נסיעה בניגוד לכוון החץ. לדוגמה, במקום מגורי נפתחה תחנת דלק חדשה לא מזמן וכמעט כל מי שיוצא מהתחנה מבצע פניית פרסה בצומת קטנה שמסומן בה על הכביש חף המורה לנסוע ישר, אבל אין תמרור האוסר פרסה. כמעט כולם עושים שם פרסה, אבל אף אחד לא מקבל דו"ח, והמקום נמצא כ-100 מטר מתחנת המשטרה... פרסה על קו הפרדה כמובן אסורה, ואכן מי שיפנה שמאלה לרחוב החד סטרי שתואר בדוגמא שלך יקבל דו"ח על כניסה לרחוב חד סטרי. עניין אחר, כל פניית פרסה שמפריעה לתנועה היא עבירה, גם אם פניית הפרסה מותרת באותו מקום. למשל, אם רכב מבצע פניית פרסה ולצורך השלמת הפרסה, הוא מתמרן קדימה ואחורה תוך כדי עיכוב התנועה מאחוריו (בנתיב שאליו פנה), הרכב מצבע עבירה ויכול לקבל דו,ח על פניית פרסה לא חוקית. (אני לא יודע לנהגיש אם ת'כלס אוכפים את זה, אבל זה החוק היבש.) איתן.א.

פרטנר

New member
גם אני מכיר מקום "פופולארי"

שבו מסומן חץ -ישר בלבד, ופניית הפרסה שם נעשית מדי מספר שניות. הכביש המוביל למרינה בהרצליה ממזר למערב ,מיד אחרי האזור המסחרי. אין לי מושג מדוע מתירים שם את הפרסה או לא אוכפים זאת, אך הדבר גורם הפרעה ושיבושים לתנועה.

בר

New member
המשטרה אוכפת את החוקים לה לאכוף...

המון עבירות תנועה פשוטות היא לא תאכוף...:-S

be_roo

New member
אז אתה טוען שמותר לבצע פרסה

במקום שבו יש חץ ישר ו/או ימינה בלבד. אתה טועה (בערך, הסבר בהמשך), ואי אכיפה במקום מסויים אינה אינדיקציה לכך שזה מותר. אתה מוזמן למשל לבקר במפקדת מרחב ירקון בת"א ולראות עשרות עבירות חניה (רבות מהן של רכבי משטרה אבל לא רק) ועבירות תנועה בסמוך לתחנה ללא אכיפה. הנה ציטוט של שופט בפסק דין בנושא: "לדעת השופט שיף, עיון בשתי התקנות מעלה כי אין כל סתירה ביניהן. "סעיף 44(ב) מתיר פניית פרסה מכל נתיב שבו לא הוצב תמרור או סימון האוסר פניית פרסה. עיננו הרואות, כי איסור אפשר שייעשה באמצעות תמרור או באמצעות סימון. חזקה על המחוקק שאין הוא משחית מילותיו לריק ולפיכך התכוון לכך ששתיים הן דרכי איסור תנועת הפרסה - התמרור והסימון" . "מהו אותו סימון?", הוסיף השופט שיף. "אותו סימון הוא, בין השאר, 'חץ שסומן בנתיב שממנו נכנס לצומת', כלשונה של תקנה 36(ד), והמורה על כיוון נסיעה קדימה בלבד". למעלה כתבתי שאתה טועה "בערך", כי נכון שהיו גם פסיקות הפוכות, אבל למעשה עד כמה שיודע לי מדובר על פסיקה אחת שזיכתה נהג שכן קיבל דו"ח על פרסה אסורה בגלל סימון החץ. אבל עיקר הזיכוי התבסס על העובדה שהוא קיבל דו"ח על פרסה אסורה במקום על אי ציות לחץ. יתכן ויש יותר מאחת, אבל רוב אלה שאני נתקלתי בהן הרשיעו את הנהגים.

eitan-as

New member
אני עדיין טוען שמותר לבצע פרסה

נראה לי שמיצינו את הנושא, אבל בכל זאת, הערה אחרונה ברשותך. בקורס שלב ב' שעשיתי במשטרה (קורס למתנדבים) היה ויכוח בין המרצים עצמם האם מותר או אסור לבצע פרסה במקום שתואר, והשורה התחתונה של המרצה שניהל את הקורס היתה שמותר לבצע פרסה. סוף שבוע נעים, איתן.א.

עבירה

כשוטר מתנדב אתה צריך לדעת שפניית פרסה שמאלה של הרכב הכחול מהווה עבירה על תקנה 36 (ד) - נסיעה בניגוד לכיוון החץ שסומן על פני הדרך. עבירה שבגינה עונש של 6 נקודות חובה. העבירה היא לא ביצוע פנית פרסה במקום אסור שנאסר ע"י תמרור אלא נסיעה בניגוד לכיוון החץ.

be_roo

New member
הויכוח הזה קיים גם בין שופטים

ואנשים רבים שעוסקים בתחום, ומרצים אחרים בקורסי הכשרה של מתנדבים טוענים אחרת. המצחיק הוא שאם ה"מומחים" מתווכחים בינהם, איך אפשר לבוא בטענות לנהג? אין לי בעיה אם מי שטוען שמותר, כאשר הוא מבסס את טיעוניו על פרשנות של החוק או של הסימון. אבל אם לא בא לך להמשיך, בהחלט אפשר לעצור כאן, היות והטיעונים הללו מוכרים לי מויכוחים דומים בעבר.

ddhhkkhh77

New member
לא צריך לתת אפשרות של

בגלל דברים כאלה יש מלא תאונות אי ודאות, הכביש צריך להיות ברור ומובן. לא יתכן שנהג יתחיל להרהר מה מותר ומה אסור בזמן נסיעה,אם כימת בעיה כזו חובה על השלטונות לבטלה, אחר שם תתרחש התאונה הבאה ואז כולם חכמים. סעו בזהירות.

למעלה