מקרונים

llivny

New member
מקרונים

אחרי המון מאמצים והשקעה מטורפת ומלא ניסיונות כושלים ומוצלחים הגעתי למצב שאני מכין מקרונים שנראים פשוט מושלם ובעלי טעם ומרקם מושלמים.
יש לי רק בעיה אחת שאני לא מסתדר איתה. במתכונים שקראתי כתוב שצריך לשמור את המקרונים במקרר. הבעיה שלאחר יומיים שלושה הם נהיים לחים ונדבקים לנייר אפייה למרות שאני שומר אותם בקופסא אטומה.
הם מקבלים את הלחות מהמילוי, אבל אין לי מה לשנות במילוי כי הוא נעשה במדוייק על פי מתכונים שונים. מה לעשות כדי שהמקרונים לא יהיו לחים.

תודה!!!

revavonet

New member
אין מה לעשות.

אלא אם כן אתה שומר בנפרד וממלא לפני הגשה.

bali

New member
מנהל
כמו שרבבונת כתבה - לשמור בנפרד ולמלא

לפני ההגשה.

אפשר לשמור אותם בהקפאה ואז הם פחות לחים (אבל עדיין קצת לחים כי בהפשרה הם יקבלו את הלחות).

מקרונים הן עוגיות שאי אפשר לשמור הרבה ימים בלי לחות, בד"כ צריך לאכול אותם תוך יומיים שלושה מההכנה.

llivny

New member
אבל הבעיה היא

שכבר אחרי לילה אחד הם נדבקים לנייר אפייה שבתחתית הקופסא

יצורה

New member
יכול להיות שמלכתחילה הם לחים מדי

יצא לי כמה פעמים לשמור מקרונים (עם ובלי מלית) בפריזר והם לא נדבקו.
אתה מכין אותם על בסיס מרנג איטלקי או צרפתי? אם איטלקי - לאיזה טמפ' אתה מחמם את הסירופ?

llivny

New member
אני עושה את המקרונים על בסיס

מרנג צרפתי לפי מתכון של מיקי שמו

llivny

New member

CountingCrows

New member
אני אענה לך מנסיוני

המקרונים שאני מכין, אני לא מגיש אותם ביום ההכנה, מינימום יום אחרי. אפשר שמור אותם במקפיא שבועות. אז אחד הדברים הכי חשובים זה ייבוש החלבונים לפני שעובדים איתם. (לחות). אפשר להכין בלי לייבש אבל אז המרקם מוזר.
שימוש בשקדים שאת קוצצת ממש חשוב , ברב השקדים שמוכרים בחנויות בארץ יש אבקת סוכר (5%).
להשתמש בטיפות לימון בתור acidity לחלבונים, עדיף על כל acidity אחר.. ישאיר את המרנג יבש.
המילוי כן גורם למקרון להיות יותר לח אבל זה אחד התפקידים שלו.

בקיצור תשנה את המתכון :)

למעלה