מקרר חדש, תוהה לגבי ניקוי - האם יש צורך לנתק מהחשמל בזמן הניקוי?

רכות מפנקת

Well-known member
זכור לי שהמקרר הקודם סיים את תפקידו כשהיה פתוח זמן רב/הדלת נפתחה יותר מדי פעמים, ובאותו יום - הלך.
אולי מקריות. אולי סתם. אבל זה מה שקרה.
כעת מקרר חדש. מדי פעם - יש צורך לנקות.
היות והמקרר כמו רבים מהמוצרים היום "חכם" עם שלל כרטיסים וצג עם שלל אפשרויות, תוהה איך לנהוג עם מקרר כזה.
מבחינת שמירה על הכרטיס ובכללי על המקרר.

כשאתם מנקים, אתם מנתקים את המקרר מהחשמל?
כמה זמן המוצרים יכולים להיות בלי קירור לפני שלא יהיו ראויים לאכילה? בהנחה ואין לי במי להיעזר והיכן לאחסן מלבד המקרר עצמו. (אין לי)
ניקוי יארך בערך כשעה וחצי-שעתיים. האם זה בסדר? מן הסתם דלת פתוחה, אי אפשר לנקות מקרר עם דלתות סגורות.

אשמח לדעת איך אתם נוהגים כשמנקים, ויותר אשמח אם יש לזה המלצת יצרן רשמית איפשהו (בדפים שמקבלים, בעברית, לרוב אין התייחסות, אולי מישהו מתמצא קצת בספרות טכנית באנגלית).

trilliane

Well-known member
מנהל
זכור לי שהמקרר הקודם סיים את תפקידו כשהיה פתוח זמן רב/הדלת נפתחה יותר מדי פעמים, ובאותו יום - הלך.
היות והמקרר כמו רבים מהמוצרים היום "חכם" עם שלל כרטיסים וצג עם שלל אפשרויות, תוהה איך לנהוג עם מקרר כזה.

כמה זמן המוצרים יכולים להיות בלי קירור לפני שלא יהיו ראויים לאכילה? בהנחה ואין לי במי להיעזר והיכן לאחסן מלבד המקרר עצמו. (אין לי)
ניקוי יארך בערך כשעה וחצי-שעתיים. האם זה בסדר? מן הסתם דלת פתוחה, אי אפשר לנקות מקרר עם דלתות סגורות.

אשמח לדעת איך אתם נוהגים כשמנקים, ויותר אשמח אם יש לזה המלצת יצרן רשמית איפשהו (בדפים שמקבלים, בעברית, לרוב אין התייחסות, אולי מישהו מתמצא קצת בספרות טכנית באנגלית).
שעה וחצי שעתיים?! זה מקרר או חדר קירור? 😲
אנחנו מנקים בעיקר כשיש צורך (אם משהו נשפך – מנגבים) ואם רוצים קצת יותר מעבירים מטלית, או מוציאים מגירה/מדף, שוטפים ומחזירים. זה לא מצריך השארה של המקרר פתוח ליותר מדקה–שתיים בכל פעם.

ויוי 25

Well-known member

ניקוי מקרר כול ההנחיות,
כאן:

יוסי זיו1

Active member
אין צורך בספרות רשמית, רק לדעת איך עובד המקרר.
כל פתיחת דלת גורמת לכניסת אויר למקרר ויותר נכון יניקת אויר חם במיוחד במקררי הנופרוסט ששם יש מאורר אחד או שניים תלוי בדגם שמסחררים את האויר הקר מסוללת האיוד הקרה/קפואה לחלל המקרר.
פתיחה רגעית להוצאת מזון חיונית והמקרר בנוי להתגבר עליה אבל להחזיק דלת פתוחה זמן רב גורמת לבעיות טכניות רבות ולא אכנס לזה כרגע.
לכן אם בדעתך לקרצף את המקרר זמן רב יש להוציא את התקע רק יש לקחת בחשבון שהתייצבות הטמפרטורה לאחר ניתוק ארוך לוקחת זמן רב מאד כמו שהיה כתוב כשרכשת את המקרר במדבקה או בהוראות עד 24 שעות.
יש מוצרים רגישים שצריכים להיות בקירור כל הזמן ועד כחצי שעה בחוץ ותלוי גם בטמפרטורה החיצונית זה בסדר כמו שקונים בחנות /סופר והולכים הבייתה ואז ישירות ולא מסתובבים עם המוצרים חצי יום בחוץ.
אני אישית כשצריך לסדר /לפתוח מקרר אצלי או אצל לקוח מוציא את המזון הרגיש לצידנית גדולה ,בשר מוציא את האריזות ועורם ומכסה טוב .

למעלה