"מקרר משרדי"- הגדרות לטמפרטורה

palmony1951

Well-known member
האם ההגדרות של ''מקרר ביתי'' שונות ?
קניתי לבית ''מקרר משרדי'', ורק מדף אחד מתוך 4, נותן קור של מקרר ''נורמלי'' (0-4).
כל האחרים נותנים טמפרטורה של 10+ מעלות.
האם זו ההגדרה שמתאימה להגדרות של ''מקרר משרדי?"
האם זה חוקי?
עדכון: יש התקדמות:
5-6-7 האם זה צריך לעבוד כמה ימים כדי לתת קור מתאים?
 
נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member
האם ההגדרות של ''מקרר ביתי'' שונות ?
קניתי לבית ''מקרר משרדי'', ורק מדף אחד מתוך 4, נותן קור של מקרר ''נורמלי'' (0-4).
כל האחרים נותנים טמפרטורה של 10+ מעלות.
האם זו ההגדרה שמתאימה להגדרות של ''מקרר משרדי?"
האם זה חוקי?
עדכון: יש התקדמות:
5-6-7 האם זה צריך לעבוד כמה ימים כדי לתת קור מתאים?
לסיכום:
מדי החום האנלוגיים הפשוטים (מעץ) שווים לתחת.
אם רוצים מדידה רצינית/מדויקת-אז רק מדחום דיגיטלי על סוללות-עולה כ-50 ש"ח
 

palmony1951

Well-known member
מקרר צריך לעבוד על 4-6 מעלות בכל המדפים
פניתי למעבדת היבואן, בא טכנאי, בדק, אמר ''הכול תקין''-''זה מקרר משרדי''-''לא אמור לתפקד כ''ביתי''.
אח"כ אמר לי טכנאי ממידרג, לקרוא את ''הוראות ההפעלה''-וכתוב שם שזה גם מקרר ביתי-אז פניתי שוב למעבדה, קבעו לי ביקור של טכנאי בכיר.
אעדכן בהמשך
 

אלפיני

Well-known member
אז אם הם יתעקשו שזה תקין, האם לתבוע אותם ?.
1. בעל החנות. 2. היבואן נותן האחריות. 3. בעל המעבדה, שהיבואן העביר לו את הטיפול השוטף במכשירים
קודם כל את היבואן לדעתי. הוא אחרי לפרסום שהוא מפיץ.
 

יוסי זיו1

Active member
לא מדוויק ,יש בהם סטיות אבל במקום לקנות מד חום מקצועי קח כוס מים ,זרוק קוביות קרח פנימה ובדוק לאחר שחלק מהקוביות נמס את הטמפרטורה ותראה מהי
 

palmony1951

Well-known member
לא הבנתי.
מה זה מד חום מקצועי ?

לא מדוויק ,יש בהם סטיות אבל במקום לקנות מד חום מקצועי קח כוס מים ,זרוק קוביות קרח פנימה ובדוק לאחר שחלק מהקוביות נמס את הטמפרטורה ותראה מהי
1688509246324.png 1688509246324.png
מה פירוש כל הצבעים השונים ?!
קראתי באינטרנט, שלא כל הירקות והפירות צריכים קור כמו של בשר/חלב/דגים וכד'-ולכן 2 הצבעים, מ-3 עד 12 מעלות. אשתדל לעדכן בהמשך לגבי זה.
הנה דוגמה מגוגל: <"אחסון: חצילים לא אוהבים קור והם נוטים לפתח כתמים לאחר אחסון במקרר. לכן מומלץ לעטוף אותם בנייר סופג ולשים בשקית ניילון מחוררת במקרר. כך הם ישמרו יותר. טמפרטורה אידיאלית: 12 מעלות.">
.

פלפל​

איפה: במקרר.

איך לבחור: להימנע מקניית פלפל שבור או קרוע ובעל עוקץ ארוך, שעלול לשמש צינור לכניסת מחוללי מחלות וריקבון. מומלץ לחתוך את העוקץ עד למקסימום.

אחסון: עוטפים כמה פלפלים יחד בנייר מגבת ומכניסים לשקית ניילון סגורה באופן רופף. פלפל אדום, צהוב או כתום יחזיקו במקרר שבועיים; פלפל אדום עם לחי ירוקה – אפילו קצת יותר; פלפל ירוק – כעשרה ימים.

טמפרטורה אידיאלית: אדום, כתום וצהוב – 7 מעלות, ירוק – 10 מעלות.

 
נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member
לא מדוויק ,יש בהם סטיות אבל במקום לקנות מד חום מקצועי קח כוס מים ,זרוק קוביות קרח פנימה ובדוק לאחר שחלק מהקוביות נמס את הטמפרטורה ותראה מהי
עדכון:
היום היה טכנאי-אמר לשים את התרמוסטט על מספר 3 מתוך 7, גם אמר שתוך כמה ימים זה יסתדר (לא אלאה בהסברים).ואילו בהוראות הפעלה כתוב:
<"בפעם הראשונה שתפעילו את המקרר , כוונו את בקר הטמפרטורה למצב "5".
תחום בקרת בטמפרטורה (בדיוק הנוסח) מתחיל ממצב כבוי "OFF" לטמפרטורה הקרה ביותר "5" (אבל יש 7 מספרים).
לאחר 24 עד 48 שעות, התאימו את בקר הטמפרטורה להגדרה המתאימה ביותר לצרכיכם. מצב "3" הוא המתאים ביותר לשימוש ביתי או משרדי.">
הדבר היחיד שמתאים-זה לשים על "3" - אעדכן עוד כמה ימים.
מה שלמדתי לקח, מטכנאי בעבר, (שדפק אותי)- זה לקנות כמה מקררים קטנים (במקום אחד גדול)-אז במקרה תקלה, אני לא נשאר "עם התחתונים למטה" (מצידי יכולים חלק מטכנאי המקררים הרמאים, לחפש מקצוע אחר), אז גם היום אני מסתדר, עם כל המקררים, למרות הכול.
זו גם עונת אבטיחים, ואני גם מתבסס הרבה על ירקות קפואים כמו סנפרוסט-אז אני מסתדר.
בכ"ז אני אתבע את היבואן בעתיד, אם זה לא יסתדר עם המקרר הנ"ל.
פרטים:
המקפיא הראה סימנים (13 במקום 18)-אז קניתי עוד מקפיא לגיבוי.
המקרר העיקרי שהיה לי לפני (זה שהטכנאי דפק אותי)-בינתיים החלק התחתון לא עובד. החלק העליון הפך ממקפיא למקרר. קניתי מאז מקרר 45 קוב זעיר (כי חשבתי שיספיק לי, ולא היה לי כסף). עכשיו קניתי מקרר ויטרינה 90 ליטר, ועם זה יש לי בעיות. אבל אולי יש ירקות שלא צריכות טמפרטורה נמוכה-אלא 10-12 (קראתי באינטרנט שיש כאלו)
 
נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member
לא מדוויק ,יש בהם סטיות אבל במקום לקנות מד חום מקצועי קח כוס מים ,זרוק קוביות קרח פנימה ובדוק לאחר שחלק מהקוביות נמס את הטמפרטורה ותראה מהי
קניתי מדחום דיגיטלי.
יש הבדלים, אבל שוב, יש תזוזות של 4 מעלות בזמן קצר
 
נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member
כמו ברמזור
סחטיין על הסתלבט.
ראה לעיל:

בכללי, אתה וכל הטכנאים במידרג, כנראה צודקים, שצריך קור אחיד בכל המדפים. אם רוצים פחות קור-אפשר לשים בכלי אטום, שם לא חודר כל הקור של המקרר

עדכון:
אני חושב לתבוע אותם בבית משפט
 
נערך לאחרונה ב:

palmony1951

Well-known member
סחטיין על הסתלבט.
ראה לעיל:

בכללי, אתה וכל הטכנאים במידרג, כנראה צודקים, שצריך קור אחיד בכל המדפים. אם רוצים פחות קור-אפשר לשים בכלי אטום, שם לא חודר כל הקור של המקרר

עדכון:
אני חושב לתבוע אותם בבית משפט
עדכון: יש התקדמות:
5-6-7 האם זה צריך לעבוד כמה ימים כדי לתת קור מתאים?
 
למעלה