מקרר...

צור82

New member
מקרר...

ברשותי מקרר אמקור 16 (כן אני יודע שהוא ישן, אבל הוא משרת נאמנה כבר 20שנה). בזמן נקיונות הפסח, הוא הפסיק לעבוד- ראיתי שפשוט חלק חשמלי שמחובר למדחס היה זקוק להחלפה (מצורף- תמונה1) ובעזרת נס לאמפא היה החלק האחרון. הבעיה היא שניסיתי לחברו בחזרה, איך הוא "מקצר" בכל פעם , למרות שאין אפשרויות כה רבות לחיבור. אז הגעתי לכאן ואני שואל: את החוט השחור אני מחבר לאיזה פין במדחס עצמו (תמונה 2), ואיזה חוט אני מחבר לחלק הנ"ל?

lekner

New member
קליקסון אך...

החלק הזה נקרא קליקסון אך כדאי שתזמין טכנאי חבל שתהרוס את המדחס או יותר גרוע תעשה קצר תבקש ממנו רק לחבר את החלק אני בטוח שיעשו לך מחיר טוב יש פה הרבה חברה טובים בפורום אולי אחד מהם קרוב אליך

shoulhadida

New member
המדחס בעיתי.

החלק הוא קליקסון ומטרתו להגן על המדחס בעת ההתנעה.כאשר המדחס לא תקין תפוס מכנית או בעלית זרמים הקליקסון ממלא את תפקידו ומנתק את המדחס.גם אים תחליף אותו תחזור הבעיה ההגנה תנתק את המדחס. קל להבחין בתקלה בשעת נסיון ההתנעה נשמה קליק של ניתוק ונסיון התנעה מחודש. פניה לטכנאי זולה יותר מקנית החלק . נשארת עים חלק ללא שימוש טכנאי היה מסביר את הבעיה וגם לא היה גובה מחיר גבוהה מתוך התחשבות בגיל המקרר וכדאיות התיקון{החלפת מדחס} בהצלחה. שאול עבודות חשמל קירור ומיזוג אוויר אזור אשדוד

צור82

New member
המדחס חדש

בן שנה לכל היותר. מדוע החלק הוא ללא שימוש?

צור82

New member
אין לי בעיה להזמין טכנאי

אך בשביל לחבר שני חוטי חשמל נראה לי שאפשר לבצע לבד (ובגלל זה אני שואל) לקליקסון מתחבר הפתיל הכחול לפין התחתון (הפתיל היחיד שחופשי) הפתיל השחור של הקליקסון יכול להתחבר למדחס לפין שממוספר 12 (היחיד שמתאים בגודל-קטן יותר מהשאר) אך כיוון שזה מקפיץ את הממסר פחת, כנראה שמשהו לא מסתדר שם.

shoulhadida

New member
אינך מגדיר וממקד את הבעיה.

הבעיה לא מוגדרת וממוקדת. פעם אתה אומר שיש קצר ופעם אתה אומר שהפחת קופץ. לידיעה כשפחת קופץ הבעיה יכולה להיות בגוף חימום הפשרה. יכולה להיות בגלל זליגה והתישנות בידוד החוטים היצוקים במקרר.יכול להיות טיפטוף מיים.או חדירה לטרמוסטט ועוד ועוד. שוב כדאי להזמין טכנאי מאשר להחליף חלקים נוספים ללא צורך. במקרה שלך יתכן שסליל ההתנעה לא תקין והקליקסון תקין מה תעשה מה תירכוש? היכן הטכנאי שהחליף מדחס לפני שנה כדברך? בהצלחה. שאול מיזוג וקירור אזור אשדוד 0505759995

צור82

New member
אני מודה על העזרה הרבה........

בסך הכל אני רוצה ללמוד- אין שום בעיה של מים כיוון שהמקרר מנותק כבר חודשיים והכל יבש. כמו שאמרתי, המדחס חדש ואני משער שהוא לא הבעיה. הבנתי שאתה רוצה שאני אזמין טכנאי - להזמין טכנאי זה הכי פשוט וקל תמיד, אבל זה יהיה הצעד האחרון אם אני לא אסתדר. אם יש למישהו הצעות לחיבור/ תקלות אפשרויות אני אשמח לשמוע

lekner

New member
רוצים לעזור אך

ישנה בעיה בו ונגיד שלדוגמא מישהו אמר לך איך לחבר ויש לך בעיה בהארקה באותו הזמן כי מרוב ניסיונות התנתק חוט הארקה מהמקרר (זה קורה)אתה תחבר ובטעות תחבר את הצד השני של החלק לגוף המקרר והפחת לא יקפוץ אך אתה תתחשמל ולא רוצה לחשוב מה עוד יהיה שים לב באתר שכולם עונים מהלב ובפרוט רב אתה יכול לראות על המקצועיות של החברה כגון רשר ורבים אחרים ותראה שכל התשובות הם תאורטיות ובנוסף לכך כתוב בהנחיות הפורום שאין לתת הוראות ביצוע תיקוני חשמל בפורום אם חלק מנסים לעזור לך ע"י הוראות זה לא תמיד כדאי ולפעמים אף עלול להיות המלצה מוטעת מקווה שתקבל את הערותיי בהבנה ונשמח לענות לך על כל שאלה נוספת

צור82

New member
תודה רבה../images/Emo140.gif

מודה על כל העזרה והצדק עמכם בנוגע לאחריות וסכנות. אז שאלה אחרונה- האם יש מפרט שבו מוסבר כיצד מחברים את המערכת (מעין חוברת הפעלה) ברשת? אני נסיתי למצוא אך ללא הצלחה גם באתר היצרן וגם באתר היבואן (EMBRACO/אמפא)

lekner

New member
יש ספר

אני לא מכיר חוברת ברשת יש חוברת של רלקו חברה שמספקת מוצרי קירור אם חומר והסברים כולל תמונות אך אני לא יודע אם יש אותה להורדה בנוסף יש ספר מעולה על קירור שנמכר ברשת שנקרא "קירור ומיזוג אויר המדריך המלא " מאת עופר אלון בהוצעת אפעל טכנולוגיות http://www.climaton.co.il/About_Efal.asp תבדוק שם .

אליט21

New member
קליקסון אך...

החלק הזה נקרא קליקסון אך כדאי שתזמין טכנאי חבל שתהרוס את המדחס או יותר גרוע תעשה קצר תבקש ממנו רק לחבר את החלק אני בטוח שיעשו לך מחיר טוב יש פה הרבה חברה טובים בפורום אולי אחד מהם קרוב אליך
ה"טכנאי מזגנים" החליט שהקליקסון הצמוד למדחס , מיותר במזגן אלקו 2, וביטל אותו. לדבריו הוא עושה זאת תמיד. מה יכול לקרות?

למעלה