מק
כי אתן לא מתייחסות אליי...

ענתש

New member
מק../images/Emo78.gif כי אתן לא מתייחסות אליי...

מהודעה קודמת שלי: יש לי בעיה מסויימת - ההורים של בעלי גרושים, טריים יחסית (3 שנים, אולי 4, אני לא זוכרת) לכל אחד מהם יש חבר/ה לחיים רציני/ת שהם חיים איתם כבר יותר משנתיים. אבל - לשים את שניהם ביחד באותו חדר ? זה ממש לא הולך. במיוחד לא עם החבר/ה שלהם. החתונה שלנו עברה בשלום איכשהו כי היו המון אנשים (ופחדנו, בחיי שפחדנו). אבל מה יהיה בארועים יותר אינטימיים ?אז מה עושים תגידו ? למישהי יש בעיה דומה ? כבר עכשיו זה מייאש לחגוג כל חג פעמיים, אבל מה יהיה אחרי שנגה תוולד. מה נצטרך לחגוג לה כל יומולדת פעמיים ? וחוץ מזה - מסכנים גם ההורים שלי, כי מזמינים גם אותם פעמיים לכל דבר...

צופיה**

New member
בואי נגיד ש..............

אני עם שני צדדים בקושי מסתדרת...... בעלי ואני מחלקים את השבתות - פעם אצל הוריו ופעם אצל הורי ופעם בבית. ובחגים פעם -פעם. אבל יש לנו בעיה כי אנו אוהבים שבתות בבית - וזה מעצבן את ההורים שאנו באים לעיתים רחוקות יותר מהמצופה. אז מה היה קורה לנו במצבך???? אין לי מושג וטוב שכך. לדעתי את לא צריכה לחגוג הכל פעמיים - ההורים של בעלך הם אנשים מספיק בוגרים להגיע לאירוע גם אם יש שם אנשים שהם לא כ"כ מחבבים ( הגרוש והגרושה....- כלומר הוריו). הם לא חייבים לדבר ואפילו לא לומר שלום. הם מגיעים עבורכם אז שיכבדו אותכם ויתאפקו ערב אחד! חוץ מזה הם גרושים כבר הרבה זמן ויש להם חבר/חברה- שיראו בגרות ויגיעו לאותו ארוע בלי בעיות - סה"כ ערב אחד פעם ב...לא צריך לעשות מזה עניין כ"כ גדול. אני אישית לא הייתי עושה כל דבר פעמיים - מי שרוצה שיבוא ומי שלא - הפסד שלו..... ומה בעלך אומר???? למה הסכמת לזה מלכתחילה???

ashlaya

New member
דעתי היא

שאתם צריכים לחיות את חייכם רגיל ומי שרוצה יבוא מי שחשוב לו יגיע מבלי לדפוק חשבון לגרוש/ה ותירוצים שכאלה ואז תראי את הפלא הכל יפתר בקלות יתרה לנו זה קרה עם מס´ חברים שלא דיברו בניהם אחרים היו מזמינים פעם את אלה ופעם את אלה אנחנו לא ויתרנו הזמנו את כולם יחד וציינו שגם הצד השני יהיה הפלא זה פלא כולם הגיעו! אפילו אם זה היה לסתם כוס קפה תחשבו על זה......

נטלי1

New member
תשובה מבעלת נסיון

כילדה להורים שגרושים כבר קצת יותר מ 20 שנה אני יכולה להגיד שזו בעיה לא פשוטה בכלל. 3-4 שנים זה לא הרבה זמן להיות גרושים ולא תמיד אפשר לצפות לבגרות נפשית מושלמת אפילו מהורים שלנו, אפילו דווקא מהורים שלנו הייתי אומרת. עם כל הכבוד לדעות של הבנות זה מעמיד את כולם במצב מאוד לא נעים אם מחליטים לא להתחשב כלל ברגשות של המוזמנים. יתכן שתצאו קרחים מכאן ומכאן, כי אנשים לא ידעו אם להגיע, ואם כולם מגיעים יכולה מבוכה גדולה והארוע הרוס. למזלי, עד שהתחתנתי הוריי היו גרושים כבר 20 שנה ושניהם באו ונהנו. בחגים עשיתי כילדה אחד אצל אמא וחג הבא אצל אבא, בדרך כלל לא פעמיים. כמו שאתם בטח מחלקים לפעמים בין הוריו של בעלך לבין הורייך. ימי הולדת תמיד היו לי שניים. פעם אצל אבא פעם אצל אמא, האמת לא התלוננתי. (שתי עוגות, ים של מתנות) לא תאמינו אבל בין המשפחה שלי ושל בעלי לפעמים אנחנו הולכים לשתי המשפחות באותו לילה, אחרי הארוחה אנחנו קמים וממשיכים את הערב אצל המשפחה האחרת. זה עובד אם לא דתיים או ההורים גרים קרוב. לצערי, אין לי פתרונות טובים בשבילכם היום. לא הייתי חוגגת חגים פעמים אלא רק לדאוג להיפגש עם המשפחות האחרות במשך החג, לארוחת צהרים, לקפה. לדעתי, אפשר להנות ממפשחה לא רק בחג עצמו.למזלנו, הרבה מהחגים שלנו גם אפשר לחלק. ראש השנה יש שני חגים, חנוכה יש 8 לילות, פסח יש חג שני... אני מקווה שאם הזמן העניינים יתרככו בין הוריו, בינתיים צריך המון גמישות וסבלנות!! מקווה שעזרתי.

ענתש

New member
תודה נטלי. עזרת. ולכולן:

זה לא כל כך פשוט באמת. בעלי נורא בלחץ מזה, מאד לא נעים לא להיות בסביבת שני ההורים שלו כשהם מתנהגים כמו ילדים קטנים (וזה כבר קרה, כשהם נפגשו בלי בני הזוג. עם בני הזוג זה רק יהיה גרוע יותר כנראה). והכי גרוע זה הפולניות: הרי ברור שאם אני אעשה את זה (אזמין את כולם וזהו) אז "ברגע האחרון" יהיה למישהו משהו נורא חשוב לעשות במקום אחר, אבל כמובן שבעקיצות קטנות אחר כל יובהר לנו שהמישהו הזה פגוע מזה שהוא לא בא (אני יודעת שזה לא הגיוני, אבל ככה זה פולנים). אני חושבת שאני אלך עם נטלי... בכל זאת נעשה כל דבר פעמיים עד שהרוחות ירגעו מתי שהוא (אולי עוד איזה 10 שנים...). תודה בכל אופן.

למעלה