מר´ גזית משדר מאוהל השביתה בערוץ 2

מר´ גזית משדר מאוהל השביתה בערוץ 2

06.01.2002 ערוץ 2 שעה 11:30 בערב. באולפן, מארח מר גבי גזית את השר בניזרי. בחוץ, השובתים באוהל בטמפרטורה של 2 מעלות או פחות. מר גזית מציג את הנושא ושואל, האם אין חשש ששביתה זו תהפוך לחדשות ישנות ? מר גזית מתאר את החיוכים הקפואים של השובתים בטמפרטורה של 2-3 מעלות. מר גזית מפנה שאלה אל לבנה, פעילה במאבק. "האם הקור לא מייאש אתכם"? תשובתה של לבנה: "אין לנו ברירה אחרת, אנו נשארים! מה צריך עוד לקרוא"? "אין לנו מה להפסיד. אין תקשורת. אין ממשלה". "הממשלה אטומה. אנחנו כאן 21 יום ואף שר לא מגיע" ! "לאף אחד לא אכפת"? לשאלה משיב השר בניזרי "נתתי את המשרד כמחסה, דאגתי למזון ואחרים". "הבאתי את הנושא לדיון לממשלה מהיום השלישי" "דרישות הנכים, עד 6 מיליארד שקלים, במצב בו מצוי המשק היום לא ניתן לשלם סכום כזה" שאלה: לכן המשא ומתן התפוצץ? לבנה שואלת " כבוד השר, מה היא העלות של הכנסת נכים למוסדות? כמה יעלה הכנסת כל הנכים למוסד? האם כבוד השר עשה חשבון? עלות כל נכה במוסד 18000 ₪ " השר בניזרי: " לא אני מחלק את הכסף". מר גזית מציין "מדינת ישראל נותנת הכי פחות לנכים מכל המדינות הנאורות" השר בניזרי" אני מכיר מחקרים שאומרים אחרת" " המדינה הגדירה את הנכים כפי שהגדירה" העיתוי שקבעו הנכים, במצב רע למשק". "ממשלה מבקשת עזרה מכל הציבור " לבנה מתפרצת כיצד אני יכולה להחזיק מטפלת מסכום של 1800 ₪? מה נשאר לי לאכול? הראיון נשאר עם סימן השאלה הגדול? תודה למר גזית על העלאת הנושא החשוב הזה בתוכניתו הראשונה.

מחדשות ערוץ 1 21:00

07.01.2002 מחדשות ערוץ 1 . השובתים, סובלים מפגיעות קור ופצעי לחץ התנועה בקרית הממשלה מהבוקר, התקיימה על ידי השובתים בלבד! עובדי הקריה, צעדו ברגל! י. " אני מסכים עם צעדיהם של השובתים אבל שלא יחסמו את התנועה". רופא ואחות הכנסת בדקו את השובתים בהתנדבות. לדבריהם, ישנם אנשים עם כוויות קור ופצעי לחץ. ישנם עם דלקת ריאות , אבל מסרבים ללכת לבית החולים כיוון שאין כסף לממן אמבולנס? הפלטינות המושתלות בגוף, קופאות מקור ומצננות עוד יותר את השובתים. הרב לאו שהגיע למקום הולך לפגוש את ראש הממשלה כדי לסייע ! ינסה להביא את המאבק לסיום הגיוני. דרישות השובתים הן: 1.העלאת קצבת הנכות והשוואתה לגובה שכר המינימום. 2. אי ביטול הקצבאות והמשך קבלתן בהגיענו לגיל פרישה. 3. ביטול התלות בין הקצבאות. 4. שוויון מלא לכל סוגי הנכויות בכל הנוגע לנושאים רפואיים והבריאותיים, ללא קשר לגורם נכותם. נציגי הממשלה הציעו סכום זעום כ-135 ₪ לציבור קטן של "נכים קשים" ומה עם השאר? אלו שחיים מ – 1740 ₪ ? לעג לרש. אומר מומו: " אינני יודע מאיזו עומק של נשמה הם המציאו את זה. אנחנו עד סוף המאבק כאן". מצהירים השובתים

למעלה