מראה בתקרת האמבטיה?

מראה בתקרת האמבטיה?

יש לי אמבטיה קטנה (2.40*1.70) בעלת תקרה נמוכה (2 מטר)
בחדר האמבטיה יש שירותים, אמבט, כיור ומכונת כביסה. כולם לבנים. ללא חלון החוצה.
החזון העיצובי לחלל הזה הוא חדר אינטימי שמשרה רוגע.
עבור הקירות נרכשה כבר קרמיקה בצבע מוקה. עבור הרצפה דמוי פרקט פורצלן בגוון עץ בהיר.
- מה דעתכן על ישום מראה על כל התקרה *מבחינה עיצובית*?)

אוהבת מראות בכללי, אבל

במקרה הזה עושה רושם קיצוני, בוודאי לא ייצר חדר אינטימי\רוגע כנדרש אלא פיר עם תחושת ארובה לא נעימה. מציעה לתכנן מראת קיר גדולה ולשלב עם תאורה שהיא אפ-לייט כלומר זורקת אור על התקרה, אפשר לשלב עם צביעת התקרה בצבע שמן מבריק (לאחר שפכטל יסודי) שתשקף יפה תאורה ופריטים ולא באופן מעיק מידי.
מצרפת דוגמת מקלחת קטנה עם מראות קיר משולבות שתורמות מאד לתחושת המרחב.

סורנה - תודה רבה! תקרה מאירה\מוארת

משום מה, דווקא מראות על גבי הקירות גורמות לי לראות את עצמי ואת השתקפות החדר זז בהתאם לתזוזה שלי ויוצרות אצלי תחושה של חוסר נוחות וחוסר רוגע.

אני חושב שההכוונה שלך להחליף את הרעיון של 'מראה על התקרה' בתקרה מאוד מוארת היא הכיוון הנכון עבורי.

לחלופין, אפשר אולי גם לשקול הדבקת מראות במקום קרמיקה מעל גובה העיניים, ב20 הסנטימטר העליונים ביותר של הקיר (גובה 1.80 עד 2 מטר) דעתך?

אשמח לדוגמאות של תקרה מאירה (התקרה היא מקור האור) וגם לדוגמאות של תקרה מוארת (תאורה לכיוון התקרה)

אכן, חשוב לדייק לתחושות האישיות שלך

הרעיון הזה שלך די מוצא חן בעיני, אגב יש גם אריחי מראה, יש לי מקלחת בעבודה בה השתמשתי באריחים כאלה, בסגנון מראה מיושנת.
מצרפת לך תמונה של מסדרון צר עם תאורה לכיוון התקרה ובכתבה הזו שתעניין אותך יש טיפים עיצוביים בנושא, בין השאר של דירה נמוכה שעיצבתי. מקווה שעזרתי, בהצלחה!
https://www.bvd.co.il/כל-המדריכים-לעיצוב-ושיפוץ-הבית/בראש-זקוף-טיפים-לעיצוב-עם-תקרה-נמוכה/

למעלה