מראה חיצוני של מורה

tzurtzur

New member
מראה חיצוני של מורה

האם לדעתכם יש חשיבות למראה חיצוני? האם לדעתכם מורה חייב להיות בעל גוף חטוב ,מוארך וגמיש ? שמתי לב שכמעט בכל אתרי היוגה מקפידים לצלם דמויות מאד אטרקטיביות, שלא לומר מושלמות. וישנו רושם של פרפקציוניזם. גם המראה מצודד למדי וגם התנוחות מתקדמות ברמות פוערות פה.. ואז פתאום נתקלתי באתר של מורה שמנמן למדיי, חייבת להודות שזה הפתיע אותי מאד. זה גרם לי לתהות עד כמה משפיע המראה החיצוני על התירגול ועל התלמידים..ועל מידת האחריות שיש למורה על הערכים אותם הוא מייצג (בריאות, תזונה נכונה, תירגול מאסיבי יומיומי ועוד)

לקשמי

New member
ערכים

זאת באמת נראית לי מילת המפתח. היוגה הפכה להיות בתרבות המערבית עוד סוג של התעמלות, בלא מעט מסגרות. הדמויות האטרקטיביות שאת מתארת באתרי היוגה, לא מעבירות את המסר של היוגה, אלא את המסר שהחברה המערבית מעבירה: שצריך להיראות טוב, גוף חטוב וכו'. אני היום, אחרי שנתיים וחצי של תרגול רואה את היוגה כמפתחת את היופי של הלב ופחות את היופי החיצוני. נכון שרצוי לשמור על בריאות טובה, דרך תזונה נכונה, תרגול נכון וכו'. אבל למראה החיצוני, היוגה (כפי שהיא באמת, במקור) עד כמה שידוע לי לא מייחסת ממש חשיבות.

tzurtzur

New member
לקשמי

תודה על ההתייחסות

anatina

New member
יש משמעות מסויימת

אני חושבת שיש משמעות למראה שמעיד על כך שהבנאדם עובד על עצמו ולא מזניח את עצמו, ושיש ליוגה תוצאות בשטח. מורה ליוגה שהולך כפןף, למשל, לא יהיה דוגמה מאד משכנעת ללמה כדאי לעשות יוגה. עם זאת נתונים שלא תלויים ברמת העבודה והמודעות כמו תווי פנים או רגליים קצרות... לא אמורים להשפיע לדעתי. אצלנו בסטודיו בהחלט לא כל המורים הם מושלמים, אבל הם נראים כאילו הם עובדים על עצמם.

mukti

New member
אם מסתכלים ברמה השטחית...

של הגוף הפיזי אז כן, יש משמעות למראה חיצוני. וזה נכון ,אגב, לא רק לגבי יוגה

למעלה