מראה לי שהפורטים סגורים

cobrabomb

New member
מראה לי שהפורטים סגורים

היי יש לי אקס בוקס one ופתחתי בו את הפורטים שצריך והכל טוב וה nat type על open ואני יודע לפתוח את הפורטים כמו שצריך...כבר פתחתי אותם ממזמן ואין לי שום בעיות במשחקים אונליין אבל אתמול רציתי לבדוק אם באמת רואים שהפורטים פתוחים אז נכנסתי לכלמיני אתרים שבודקים את זה על ידי זה שאני מקיש בהם את הפורט ואז רשום אם הוא סגור או פתוח...אז בקיצור כל פורט שאני רושם לבדיקה אז זה רושם לי שהוא סגור!!!...אוסיף ואומר שכשאני בודק אם הפורטים פתוחים אז האקס בוקס דלוק ולא סגור ועדיין זה מראה לי שהפורטים סגורים כשאני בודק...אני יודע שהגדרתי את הפורטים נכון בראוטר כי את הפורט של היו טורנט שלי גם פתחתי בראוטר וכשאני בודק אותו אז זה מראה לי שהוא פתוח...אז למה דווקא על האקס בוקס לא?...אשמח אם מי שיודע יעזור לי...תודה

עטלפוני

New member
נכנסת לבדיקה דרך הדפדפן בקונסולה ?

אם הגדרת את הראוטר נכון, ואת האקס בוקס נכון - הוא אמור להעביר את הפורט לקונסולה, לא למחשב ממנו אתה בודק.
&nbsp
בכל מקרה, בעיקרון האקס בוקס מסתדר לבד גם בלי פתיחת פורטים ידנית. אם אתה בעצמך אומר שכל המשחקי און ליין עובדים כמו שצריך, לייב מתחבר ואין בעיות - לא הייתי משקיע יותר מדי מחשבה בנושא, כי הכל עובד :)

cobrabomb

New member
עשיתי upnp

אני ביטלתי את הפורטים ושמתי במקומם על מצב upnp בראוטר כי ככה יש לי nat type open בקול אוף דיוטי modern warfare מה שלא היה לפני...אבל מון הסתם שפתחתי את הפורטים אז אני לוקח את האייפי של האקס בוקס ומכניס לראוטר איפה שצריך ברשימה של הפורטים....אז למה עדיין כשבדקתי אם הם פתוחים זה לא הראה?...

מישהו 2

New member
אני ממליץ על DMZ

תגדיר לקונסולה IP קבוע באופן ידני. עדיפות למספר דו ספרתי כמספר אחרון (על מנת למנוע מקרה אפשרי של התנגשות IP).
ותגדיר בהגדרות של הראוטר DMZ באופן ספציפי על כתובת ה- IP שנתת לקונסולה.
&nbsp
יפתור לך את כל הבעיות. אתה יכול לסמוך עליי, כי אני מומחה הפורום ויש לי תואר ראשון בגיימינג

cobrabomb

New member
אוקיי אבל

עשיתי כבר אייפי קבוע שזה האייפי שהראה לי בקונסולה וגם פתחתי פורטים...אם אני עכשיו אשים את האייפי של הקונסולה ב dmz אז לבטל את הפורטים או להשאיר אותם?...כי הבנתי שזה לא טוב שיש גם זה וגם זה...

cobrabomb

New member
מבולבל

אחי אני עכשיו במצב שעשיתי אייפי קבוע ופתחתי פורטים...אבל זה עושה לי בקול אוף דיוטי nat type moderate בגלל שביטלתי את ה upnp...שמתי לב שכשסימנתי את ה upnp אז נהיה לי בקול אוף דיוטי nat type open...אבל אם אני מסמן אותו אז צריך לבטל את הפורטים כי אמרו שאסור ביחד גם פורטים וגם שיהיה מסומן upnp זה נכון?...חח בקיצור סמטוחה שלמה ולא יודע מה לעשות...יש פורטים יש dmz יש upnp ואם אתה מסמן את האחד אז השני צריך להיות מבוטל וגם התבלבלתי...מה עושים?

מישהו 2

New member
פשוט תשכח מהפורטים הספציפיים

אתה יכול לסגור אותם.
ואת ה- upnp תשאיר פתוח וגם בנוסף תעשה DMZ על ה- IP של הקונסולה.

cobrabomb

New member
רציני???

כי אמרו שזה לא טוב ביחד יכול להיות?...זה או dmz או upnp או פתיחת פורטים לא?

cobrabomb

New member
שמע

חח תהיו בריאים!!...בפורום אחר גם פרסמתי את השאלה ושם חלק אומרים לי ש upnp ו dmz לא מומלצים ועדיף לא להפעיל אותם...למה אם אפשר לדעת?

מישהו 2

New member
אוקיי אז ככה, קצת מידע בסיסי שלמדתי בניהול רשת

UPNP = פיצ'ר של הראוטר שמאפשר לו לפתוח פורטים באופן אוטומטי בשביל תוכנה / משחק שמבקשים את זה. (לא דורש התערבות ידנית)
port fowarding = זה להשאיר פורטים מסוימים פתוחים לתמיד מבלי הצורך של התוכנות לבקש.
DMZ= פתיחת כל הפורטים לתמיד, והאופציה המומלצת והנוחה לדעתי עבור קונסולת משחקים.
&nbsp
אני אמרתי לך להשאיר את ה- UPNP פעיל, כי UPNP זאת פונקציה שאי אפשר לייחס אותה למכשיר ספציפי על פי IP כמו שאפשר עם ה - DMZ, ואתה בעצם תבטל לך אותה לכל המכשירים בבית שגולשים על אותה רשת (סמארטפונים, קונסולה נוספת, מחשב, טלוויזיה חכמה וכו').
&nbsp
אם לא אכפת לך ממכשירים אחרים בבית, אז אולי עדיף באמת לבטל את זה ובכך למנוע את הצורך שה- PS4 בכלל ינסה להשתמש באופציה הזאת (כי גם ככה יש עליו DMZ), ואולי זה אפילו יהיה יותר טוב מאשר שה- UPNP יהיה פעיל , אני לא לגמרי בטוח בזה.
אני לא מאמין שזה הבדל משמעותי, אצלי עשיתי DMZ על ה- PS4 וה- upnp שלי פעיל וזה עובד יופי.
&nbsp
השאלה היא -> אם תעשה נגיד בלי DMZ וה- UPNP יהיה פעיל, אתה תקבל את התוצאה שאתה רוצה בבדיקה באקסבוקס של ה- COD?
אם כן , אולי אתה לא מגדיר את ה- DMZ נכון.
&nbsp
עכשיו קצת התבדחתי בהודעה הקודמת, אני לא באמת מגדיר את עצמי כמומחה בעניין, אבל אני רוצה לשתף אותך במה שאני מבין ואיך שזה עובד אצלי טוב.
לפני שעשיתי את ה- DMZ, לא יכלתי להיכנס 90% מהפעמים לשרתים ב- BF4 ב- PS4 ואחרי ה- DMZ זה עובד לי כמו קסם.
&nbsp
בבקשה : )
&nbsp

cobrabomb

New member
אוקיי אבל...

אז אפשר להשאיר את ה upnp וה dmz ביחד?...יש לי רק קונסולה אחת בבית שזה האקס בוקס one...וכשאני מפעיל את ה upnp אז נהיה לי open בקול אוף דיוטי...אבל זה בסדר להשאיר את upnp ו dmz ביחד פועלים ורק לבטל את הפורטים?

מישהו 2

New member
אני אישית נותן אור ירוק

אולי מומחים ממני כאן יגידו לך אחרת

אני אומר, תנסה. אולי במשך יומיים, שבוע.. אם אתה מרגיש שיפור בחווית המשחק ואם אתה מרגיש שאתה נהנה והכול עובד נהדר, אז הכול בסדר.

אבל כמו שאמרתי, אם ה- DMZ מוגדר כמו שצריך וה- UPNP לא פעיל, אני חושב שהבדיקה בכל מקרה צריכה לצאת לך חיובית (אבל לא מניסיון או מידע)

למעלה