מראה "שיש" לעוגה מפוארת?

פינקי26

New member
מראה "שיש" לעוגה מפוארת?

בוקר טוב! בדרך כלל אנחנו רק נכנסים בשביל לקרוא ולהתענג על היצירות הטעימות של חברי הפורום (וגם לקנא קצת...). הפעם זקוקים לעזרה קטנה (שבפורום מתכונים המליצו לנו לשאול כאן את המומחים הרבים) - אנחנו רוצים לעטר עוגה ששכבתה העליונה היא מעטה שוקולד מריר (מומס עם שמנת מתוקה) בדוגמת "שיש" - בתקווה שאתם מבינים על מה מדובר - מעין "רשת" (מהמרכז החוצה) לבנה, כפי שרואים בטובי העוגות המהודרות. כיצד עושים את העיטור? האם זה מסובך ? האם כדאי להתנסות על עוגה שצריכה למצוא את דרכה לאירוע מיוחד או לעטר "סתם" בקצפת (או בכל רעיון מקורי אחר?)? תודה ויום טוב!
 

michahz

New member
אם הבנתי נה שאת רוצה אז שמים את

השוקולד המריר, עושים עגולים של השוקולד הלבן ואז לוקחים קיסם ועוברים בקויים מהמרכז כלפי חוץ, כל פעם לכיוון אחר. (זאת הכוונה?)
 

פינקי26

New member
בדיוק!! ואפשר קצת הוראות?

איך בדיוק לעשות עם השוקולד הלבן? (האם להמיס לבד או עם שמנת?) איזה כמויות? איך לעטר ואיך לעשות את הדוגמיות? תודה על כל תמיכה ועזרה... ושאלה קטנה (שאולי לא "הולמת" ליד כל המומחים כאן) - האם כדאי לאתגר ניסיון ראשון עם העניין הזה על עוגה שצריכה להגיע למקום חשוב, או שזה מסובך מדי וכדאי לחשוב על אלטרנטיבה אחרת?? תודה!
 

net the jet

New member
ממש פשוט. אין שום פחד לעשות...

על העוגה המוכנה שימי זיגוג גנאש ( שמנת מומסת עם 150 גר שוקולד ) חכי טיפה לקירור. תמסי שוקולד לבן ( לבד, ללא שמנת ) ממש טיפה, שימי בשקית זילוף, או אם אין לך אז מזרק אפילו קטן חד פעמי, ציירי עיגולים על השוקולד הכהה עם הלבן, ואז עם קיסם פשוט תעבירי קו מהמרכז החוצה...בהצלחה.
 
ותוספת

אפשר ליצור ספירלה עם השוקולד , זה פשוט קו אחד ולכן קל יותר לביצוע למי שאינו מיומן. את הקיסם ניתן גם להעביר פעם מהמרכז החוצה ופעם מהחוץ למרכז וזה יתן דוגמא מעניינת
 
וכן הייתי מציעה לך להתאמן

תנסי ליצור את הדוגמא על צלחת קטנה לפני שאת מבצעת על רטוב. נכון שזה פשוט אבל תמיד כדאי להתאמן
 
למעלה