מרביץ ללא סיבה

sheli44

New member
מרביץ ללא סיבה

בני בן שנתיים וחצי מרביץ ללא סיבה מוצדקת גם לאחיו בן 4 וחצי וגם לילדי הגן, כיצד ניתן להעניש אותו כך שהוא יבין מה עשה ושאסור לעשות זאת שוב אני מכניסה אותו לחדר ואומרת לו שיכנס לעונש, הוא נשאר שם דקה ויוצא כשהוא צוחק. לא נראה לי שהוא מבין. כיצד עלי לנהוג ??

הבנה האתגר

שלום רב שלי, את מחפשת איך להעניש את הפעוט. אני רוצה להציע לך להבין אותו. ילדים בני שנתיים וחצי מרביצים כי: 1. הם מתוסכלים וטרם רכשו דרכים אחרות להביע תסכול וכעס. 2. כי יש פער בין מה שהם רוצים שיהיה לבין מה שקורה במציאות והם אינם יודעים לבטא אותו במילים. 3. כי בן ה4 וחצי לקח להם/הקניט אותם.. ( ברגע אחר שאת לא היית נוכחת ) 4. כי הם רוצים תשומת לב ואנחנו מלמדים אותם שבדרך זו הם יזכו בהתיחסות הנכספת גם אם היא שלילית. 5. כי הוא רוצה להרגיש שייך, רוצה קשר ולא יודע איך ליצור קשר. 6. להמשיך?... ... ולכן, ענישה לא מקדמת. היא מזמינה את הפעם הבאה.מחבלת ביחסים ופוגעת בערך. וחבל!! מה כן? מבינים אותו, מגלים אמפאטיה, מבינים שהוא לא רוצה להפריע הוא רוצה להתחבר, מלמדים אותו ברגעים שקטים ורגועים איך פותרים קונפליקטים, איך מנהלים משא ומתן במילים, איך מגיבים כאשר מתוסכלים (בינתיים הוא לומד להעניש). בקרב ילדים בני שנתיים וחצי עוד לא התפתחה האמפאטיה. הם אינם מסוגלים להבין שמכות מכאיבות. יש לנו תפקיד, ללמד אותם עם הרבה סבלנות, באורך רוח. להדגים להם את הערכים שאנחנו רוצים שהם יספגו כמו: התחשבות, אמפאטיה, התעניינות באחר. מה דעתך? עינת

sheli44

New member
כיצד עושים זאת

עינת שלום, ראשית תודה רבה על התייחסותך המנומקת, זו באמת הבעיה. שנית, ההגדרות שהגדרת הן ממש יפות ומקיפות ומתארות את המצב, אך כיצד אני מלמדת ילד בן שנתיים לגלות אמפטיה,התחשבות, ניהול משא ומתן,פתרון קונפליקטים וכו'. כיצד מיישמים זאת בפועל ??

ילדים האתגר- הורות האתגר- יחסים האתגר

שלום רב, הדרך הטובה ביותר היא להיות סמל דוגמא ומופת לערכים אותם אנחנו רוצים להנחיל לילדינו. הווה אומר לגלות כלפיו אמפטיה,התחשבות,אהדה, הבנה, להקשיב לו כולל להתנהגות שלו ולהגיב מתוך הבנה של משמעות ההתנהגות (כפי שפרטתי). מיומנויות רגשיות וחברתיות נלמדות ונרכשות בהדרגה באופן מותאם לשלב ההתפתחות של הילד. מה זה דורש מאיתנו ההורים? מחד הרבה אורך רוח, סבלנות וסובלנות ומאידך ללמוד על שלבי התפתחות הילד על צרכיו ועל תפקידנו כהורים. איך? דרך ספרים, דרך הרצאות, דרך השתתפות בקבוצות הורים לומדות. הורות זו משימת חיים מורכבת. הילדים לא נולדים עם הוראות הפעלה ואנחנו לא נולדים עם כישורי הורות. כל מקצוע נלמד לעומק בפקולטות שונות. מה דעתך להשתלם באופן מסודר בתחום ולהיות אימא יותר יעילה מועילה, מודעת, ומכוונת להצמיח ילד עם דימוי עצמי גבוה ויחסים טובים עם הוריו? עינת

למעלה