מרגישה כה בודדה

Crema86

New member
מרגישה כה בודדה

אני בת 28 עם בעיות בעבודה (לא מעריכים אותי ואפילו מזלזלים בי למרות הוותק שלי שם של 6 שנים ואני גם בחרדה לחפש עבודה חדשה בלי תואר. ).יש מחשבות לגבי כך שהם פוגעים לי בפרנסה אבל הם באים בטענות שאני גם לא יכולה לתבוע אותם כי בהסכם העסקה הם לא התחייבו לכמה משמרות הם צריכים לתת לי ולכן גם 2 משמרות זאת החלטה שלהם וזה לא הרעה בתנאי העבודה . הם גם מאיימים להגיד שאם אני ינסה לתבוע הם יכולים לטעון שאני מקבלת מעט משמרות בגלל ההתנהגות שלי. זה נכון שמאז שהתחילו לפגוע לי במשמרות תמורת לכך שאני יעשה מה שהם מצפים כדי להחזיר לי ימי עבודה רגילים התחלתי למרוד. רציתי להראות להם שלא רק הם הם אלא שלא סופרים אותי, אלא שגם אני לא סופרת אותם..אלא אני לא מוצאת עבודהנוספת לשלב וחיפשתי .כל הזמן אני טרודה במחשבות מה יהיה עם העתיד שלי? בנוסף לכך אני במינוס רציני והפחד שלי זה להיכנע ולהיות שוב הסמרטוט בעבודה תמורת משכורת נורמלית .

הייתה לי נחמה קטנה בלב שהתחלתי עם כל המרד בעבודה בזכות החברה שלי שהכרתי במסגרת העבודה.
היא זאת שחיזקה אותי ועודדה אותי לפתוח את הפה ולעמוד על שלי. עשיתי מה שהיא אמרה לי ממקום של רצון עצמי ואני מודה שבזמן שפתחתי את הפה שלי מול מנהל עלה לי הביטחון אבל הוא הרי לא סופר אותי ובמקום להקשיב למה שיש לי לומר פשוט הציב לי אולטימטום- "או שתתחילי לעשות מכירות של מפיצי ריח ומגבים מהחנות או שאני פוגע לך במשמרות . זכותי לתת לך גם 2 משמרות "
ואז התחלתי לחפש עבודה בקיוסק ובחנויות אחרות.
בקיוסק הבעל החנות בחן את קו"ח שלי וראה שאני עובדת 6 שנים בדלק . שאל אם עבדתי גם כמוכרת...? השפלתי מבט וחייכתי בחיוך שנבע מבושה ועניתי שלא.. ואז כל רגשי הנחיתות עטפו אותי..הרי אני רוצה לעבוד בקיוסק ממקום של להוכיח לעצמי שאני מסוגלת..בתחנת הדלק שאני עובדת בה שנים לא סומכים עליי ולא משנה כמה נלחמתי על ההזדמנות לפחות להוכיח את עצמי אבל הם שללו אותי.
אני מתביישת בעצמי כל כך ולכן גם אין לי מוטיבציה לעשות שום מכירות מהחנות. הם מצפים שאני יעשה להם מכירות אבל לתת לי בחנות ממש לא . אז למה שאני ימכור להם . באתי לעבוד כמוכרת או מתדלקת? ואם אני לא מוכרת להם עדיין זה לא אומר שהם צריכים לפגוע לי במשמרות. זאת הסיבה שאני כל הזמן בדיכאון במשמרת בלי שמחת חיים. המנהל שלי כל הזמן מעיר לי לא להיות עם פרצוף תחת בעבודה ושזה אחד הסיבות לכך שהוא מונע ממני משמרות.זכותי להיות עם פרצוף תחת !!

עכשיו בקשר לחברה היחידה שיש לי שאותה הכרתי בתחנה היא החברה היחידה מאז שנים שאני גם נפגשת איתה.
בהתחלה מאוד הערצתי אותה שלמרות שהיא שמנמנה היא מלאת ביטחון עצמי ויש לה כישורים חברתיים טובים בניגוד אלי שאני טיפוס סגור.
עם הזמן הקשר איתה הפך להיות חונק ומעיק. אני מוצאת את עצמי מדברת איתה הרבה בטלפון ומורחת את הזמן ומרגישה שתיקה מעיקה.
האופי שלה שונה משלי.כמו שעלה לי הביטחון קצת בזכותה גם הפכתי להיות עצבנית ותוקפנית כמוהה (בעבודה וגם בבית )
התחלתי פתאום להזניח את המראה החיצוני .למרות שהסביבה הקרובה יורדת עליי שהשמנתי ואני מוזנחת ,אני מתעלמת ממקום של ביטחון עצמי. אני חושבת לעצמי שאני יפה גם ככה למרות שלא נוח לי בבגדים כי הם לוחצים עליי.
חוץ מזה האופי שלנו שונה אחת משנייה והיא אחת שלא יוצאת לבתי קפה (ואם כן אז חברה אחרת משלמת עליה כי היא לא עובדת ).
דרכה הכרתי ידידים מזדמנים ערבים שלה. כל הזמן יש לי מריבות איתה לגבי הנושא הזה.
בגלל שהיציאות הבלעדיות שלה זה עם ידידים ערבים בתחילת הקשר העלמתי עין ועכשיו זה ממש מפריע לי.
נגיד כל הידידים הבדואים שהיא מכירה בטנגו כולם אחרי שעושים ישיבה עם וודקה אומרים לה להביא חברה אחרת. חברה שלי כל הזמן מעירה לי שהבעייה אצלי באופי הסגור שלי וגם שאני משדרת להם שאני באה רק מתוך שעמום . ביקשה להיות נחמדה אליהם שאולי זה יעזור..
שלא תבינו לא נכון חברה שלי בחורה טובה בדיוק כמוני רק שהיא חברותית ואני לא !
ניסיתי באמת להקשיב לה ולהיות נחמדה לידידים שלה אבל זה לא עזר במיוחד כי הגיעה השאלה בשביל מה אני מגיעה לישיבה. עניתי בשביל "ידידים ". הידיד שלה התעצבן ואמר שאם היה יודע לא היה מסכים שאני יבוא..
באותו הערב שהייתי סופר נחמדה אליהם חברה שלי עקצה אותי מול ידידים שלה ברגע הכי לא מתאים , רגע של גאווה שלי ? "הנה תראי איזה נחמדה אני .." הידיד השני ששמע מחבר שלו שאני לא מעוניינת להכיר אותו התחיל לרדת עליי שאני מתנהגת כמו ילדה קטנה ולא בת 28. נכון אולי הוא צודק אני ילדותית.הוא לא הסביר את עצמו למה התכוון . חברה שלי התערבה ואמרה שהנה אף אחד מהידידים שלה לא רוצה שאני יבוא , שאני ישתנה כבר! התחלתי לבכות. עד עכשיו אני פגועה ממנה למרות שעבר יומיים.אני אחת ששומרת טינה.
ישבנו עם עוד ידידים שלה כולם באים לישיבות למטרה אחת בלבד להגיע למיטה. מה לעשות שאני לא שרמוטה ואני לא באה להכיר ערבים אלא רק לעשות לחברה שלי טובה ולהיות בחברה. אני מרגישה שהיא גם לא מעריכה את זה כי היא כל הזמן עושה השוואות ביני לבין חברה השנייה שלה , שהיא יוצאת איתה ממש כייף לה ושהיא יוצאת איתי אני מבאסת לה תמיד את הערב!
בתוך תוכי הייתי רוצה למצוא עוד חברה טובה שלא קשורה לערבים , אבל אני מודעת לאופי שלי , לקשיים במיומנות החברתית ולכך שעד היום השתוקקתי לחברה ולא באמת היו לי או "חברה ".
לא יודעת מה לעשות ואיפה לחפש..אני מרגישה רצון עז למצוא חברה חדשה שלא אפגע ממנה.
חברה שתחזק אותי ויהיה לי כייף איתה..
מרגישה אבודה

היי קרימה...

כבר כמה שנים אני קוראת את הסיפורים שלך( סיפורים אמיתיים כמובן).
יש לך הרבה קשיים בכל מיני תחומים יחד עם זה אם לסכם מרבית הבעיות הן ביחסים עם אנשים.
את לא מבינה את הראש של אנשים ולא מזהה מצבים חברתים ולא מסוגלת להשמש
ביחסי אנוש לטובתך.
כל הדברים האלה מצביעים על משהו מסוים שאני די בטוחה שאת לא מוכנה לשמוע על זה
או להתמודד.
אין פטרונות קלים בחיים..

Crema86

New member
על מה זה מצביע המשהו מסויים הזה..?

כן, יש לי מודעת עצמית.אני יודעת שאני הבעייה ולא הסביבה. שהייתי צעירה יותר האשמתי את הסביבה , אבל עם הזמן הבנתי שכל הקשיים נובעים ממני . יש לי באמת בעיה ביחסי אנוש.
ניסיתי ללכת לפסיכולוגיות וזה לא הלך והרמתי ידיים. כרגע אני גם במינוס ואני לא יכולה להרשות לעצמי.
&nbsp
מה שכן, אני מודה שעלה לי הביטחון עצמי קצת מספיק בשביל להיות גאה בעצמי , אבל לא מספיק כדי שאני יצליח בחיים ואהיה מאושרת.
&nbsp
למרות שבעבודה חושבים שאני ילדה מוגבלת , אני בחורה רגילה לגמרי עם תעודת בגרות מלאה (אין לי ראש ללימודים בגלל הפרעת קשב וריכוז וגם כי אני עצלנית. ).
&nbsp
לפני יומיים מנהל שלי פנה אלי ונתן לי דף טרום שימוע לפני פיטורים רקע "חוסר שביעות רצון מתפקודי וזלזול בעבודה "
השימוע נערך אתמול בכמה דקות על ידי מנהל עצמו ולא עלי ידי מנהלים מעליו.
המנהל שלי היה רגוע ונחמד . לקח דף ורשם את נסיבות השימוע.
תוך כדי רישום הוא ציין שההתנהגות שלי בתחנה מתחת לכל ביקורת!
הוא לא ציין בשיחה את זה שהוא התחיל איתי עם זה שהוא בא אלי בדרישות של מכירות מפיצי ריח מהחנות וכשסירבתי לו אז הוא פגע לי במשמרות בצורה קיצונית בניגוד לשאר העובדים. אפילו העובדת החדשה הטרייה קיבלה 5 משמרות והיא עובדת גם בדלק וגם בחנות. למה לה לתת 5 משמרות? היא הרי לא הוכיחה את עצמה עדיין. הרי מנהל טוען למה לו לתת לי יותר משמרות אם אני לא מבצעת את הדרישות שלו..
הוא אמר משהו שהוא נכון באופן כללי שאני במחשבות שלי בראש שכל העולם רוצה לעשות לי רע ולפגוע בי . בקטע הזה אני מסכימה איתו .
הוא אמר שזה בכלל לא נכון, וסך הכל הוא רצה לבוא לקראתי עם הבונוס כדי שנגיע להסכם. אמרתי לו שאני לא רוצה את הבונוס שלו ! ושאני זה לא התפקיד שלי למכור !
הוא ציין את זה שלפני שבוע באתי עצבנית לעבודה ואמרתי עליו שישרף באש הגיהנום. אמרתי לו שלא ציינתי את השם שלו בכלל . הוא אמר שהוא יודע שזה היה מכוון כלפיו.
הוא המשיך להגיד לי שבאתי באותו יום גם עם מסטיק ולעסתי מסטיק .
הוא ביקש ממני לזרוק את המסטיק , אבל לא התעלמתי ממנו.
אני מודה נכון לעסתי מסטיק כמו פרה .
הוא פגע לי במשמרות בצורה קיצונית הייתי עצבנית ברמה מטורפת. ידעתי שהמטרה שלו זה להכניע אותי ולגרום לי להיות מחוננת בעבודה, כמו שהוא ציין שאיני כזאת לפני חודשיים..
זה למה לעסתי לו בכוונה , אבל זרקתי את המסטיק אחרי כמה דקות.
הוא רשם את זה גם בדוח שלו.
+ לועסת מסטיק
+מדברת בצורה בוטה ללקוחות
+מאחרת לכל המשמרות (התווכחתי איתו לגבי זה שישנה את זה שזה בכלל לא נכון ! נכון אני מאחרת אבל לא לכל המשמרות. הוא אמר שמבחינתו זה לכל המשמרות כי 90 אחוז מהמשמרות אני מאחרת. עדיין הוא צריך לשנות לרוב. אחרת אני יתחיל לאחר כל משמרת באמת ואז אפשר להצדיק אותו. כעסתי על הקטע הזה)
+מקללת
+לא מקשיבה להוראות מנהל (גם התווכחתי איתו על זה שאני כן מקשיבה תלוי למה .הוא שיקר לי בפנים שהוא מבקש ממני לנקות ואני מסרבת. זה ממש לא נכון . פשוט הוא רוצה להוציא אותי באופן שלילי מכל הכיוונים. עובדה שאני מחליפה פחים גם בלי שידרוש ובסך הכל אני עובדת טובה אפילו שאני ממורמרת )
&nbsp
אמרתי לו בשיחה שבגלל שהוא פגע לי במשמרות עשיתי לו בכוונה עם המסטיק ואמרתי לו שירשום את זה גם בנסיבות השימוע והוא ניסה להתחמק .
הוא שאל אם אני רוצה לעזוב את התחנה ועניתי שלא . שלא ינסה להיות תחמן איתי . אמרתי לו שאני רוצה שהם יעזיבו אותי
שאני רוצה לכל את כל הזכויות שלי והוא אמר שאני יקבל הכל, וזה בכלל לא משנה אם אני מתפטרת או שהם מפטרים אותי. בולשיט אני יודעת שכן יש הבדל!
יצאתי בתחושה לא טובה מהשיחה כאילו מנהל שלי זומם לשלול ממני את הפיצויים על ידי כך שעשה אותי עובדת גרועה מתחת לכל ביקורת.
הוא לא ציין הרעה בתנאי העבודה שהובילו לכך , שהם היו בסדר איתי בסך הכל.
בדיוק התקשרה אלי יד ימינו הסגנית שלו . היא שאלה אותי איך היה בשיחה . היא זרקה לו יחד עם עובד אחר הערה שישחררו אותי כבר לדרכי ושאני סובלת בעבודה וממורמרת במקום לפגוע לי במשמרות ושלא יתקמצנו על הפיצויים לפני כמה ימים והוא היה צריך לקבל אישור מהמנכ"ל (לא יודעת אם כן קיבל או לא ).
הסברתי לה שאני חוששת שהוא זומם משהו לשלו ממני פיצויים גם אם אני מפוטרת בגלל ההתנהגות הרעה.
היא אמרה לי שהיא תבדוק בשבילי דרך עובדת אחרת שעובדת באותה המשמרת וביחסים טובים עם מנהל.
היא חזרה אלי ואמרה שהם באמת רוצים לפטר אותי ולתת לי כל הפיצויים אבל המנהל שלי צריך לחשוב על תשובה סופית לגביי היום ומחר..
ואני חושבת שאין להם מה לחשוב ובכלל הוא לא אמור לשלם לי את הפיצויים? מי שצריך לחשוב על כך זה המנכ"ל.
אני חושבת שאו שהם זוממים לפטר אותי ולשלול ממני את הפיצויים, או שזה שיחה רגילה שנועדה להלחיץ אותי ולגרום לי לבחור להישאר בתחנה ולעשות כל מה שהוא רוצה.
אני עובדת 5 שנים בתחנה והם לא מעריכים אותי. מה הסיכויים שיפטרו אותי וישלמו לי פיצויים?
&nbsp
אני מודעה שאני לחוצה ואני מפחדת גם מהעתיד , אבל מרות הפחד אני יודעת שאין לי מה לצפות מהתחנה הזאת.
פעם הייתי מרוויחה 4500 שח , בחודשים האחרונים אני מרוויחה 3500 ועכשיו הוא הוריד לי בכלל ל2-3 משמרות.
להתקדם לחנות התחנה הזאת ספציפית אני לא באמת רוצה כי אפילו להציע מפיצי ריח אין לי מוטיבציה אז אני יעבוד קשה שם?
אם כבר היחס מתחת לכל ביקורת הם נותנים לי ביחס לעובדים אחרים שמרויחים משכורת יפה.
אין לי מה לשאוף שם . אני מגיעה לעבודה עם פרצוף ממורמר. אין לקוח שלא מעיר לי ואת חלק הבודד אני גם משתפת.
מנהל שלי גם ציין בשימוע שאני בת 29 עוד מעט והוא לא יודע..רמז לי שמי יקבל אותי בגיל הזה לעבודה . אמרתי לו להיפך וזה ההזדמנות שלי להתקדם
הפחד שלי כרגע זה שאם נגיד הם יפטרו אותי מה שלא נראה לי אז לכל מקום שאני ילך ישאלו למה פוטרתי? והם עשו ממני מפלצת ויכולים לתת עלי המלצה רעה מתחת לכל ביקורת.
חברה שלי נגיד חצי שנה משוחררת בלי עבודה אבל אין לה מינוס של 5000 בערך והיא יודעת לנהל חשבון בנק שלה.
העובדת החדשה נתנה לי מס טלפון של מפעל שמחפשים בו עובדים ל12 שעות כולל לילות. היא אמרה שעבודה קלה והיא עזבה כי לא התאים לה לעבוד לילות.
אני חושבת אולי להתקשר
עוד מישהו בעבודה אמר לי להביא לו קו"ח והוא ישלח למשטרה . שאני יעבוד כסיירת אבל אני הביטחון והערכה העצמית שלי נמוכים עדיין.
אם יפטרו אותי מי יקבל אותי במשטרה ועוד עם כל מבחני המיון שיש שם?
אני חייבת לציין שמה שגרם לי להישאר בתחנה הזאת כל השנים כי זאת עבודה קלה מבחינתי . אני לא יעבוד בניקיון ובעבודות פרך. אני מפונקת..
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

מה היה בילדות? היית ילדה שקל לה בקשרים?

בלי קשר למה שאני חושבת שיש לך או אין לך, מתי את הולכת להעזר בעזרה
משפטית מינימלית? למה את לא מתיעצת??
אני מכירה אנשים שנכנסו למשטרה בגיל יתר מאוחר אפילו וללא הכשרה
מיוחדת לפני. כל דבר שתעשי יהיה יותר טוב מתחנת הדלק הזאת לדעתי.
תעזרי ב"קו לעובד"! אולי עוד לא מאוחר ותוכלי לקבל חלק מהפיצויים לפחות.
על תתני להם להעיף אותך כל כך בקלות!!

Crema86

New member
קיבלתי מכתב פיטורים היום

הגעתי לעבודה עצבנית כי מנהל שלי עשה לי שימוע וציין כל מיני דברים רעים עליי בנסיבות השימוע ועשה רושם של "תהיי בטוחה שנפטר אותך.."
ואז אמר לי שהוא יחזיר לי תשובה בערב או למחרת , שהוא צריך לקבל אישור..
לא קיבלתי שום תשובה והבנתי שמנהל שלי בעצם עושה ממני צחוק ומנסה רק להפחיד אותי . או אולי מנהל שלי זומם משהו לפטר אותי ולשלול ממני את הפיצויים אבל ביררתי בפורום אחר שאם מפטרים אותי אז חייבים לשלם לי פיצויים גם אם ההתנהגות שלי על הפנים.
גם ביררתי אתמול דרך עובדת ששאלה אם הוא פיטר אותי והוא ענה לה שלא ושהוא צריך לחשוב על זה שישי -שבת..
&nbsp
טוב הגעתי לעבודה וישר איך שמנהל שלי ראה אותי והיה נחמד ממש אלי ישר העלתי את הנושא של השימוע.
אמרתי לו מה עם מכתב הפיטורים?! הוא התחיל לעשות את עצמו לא מבין על איזה שימוע או מכתב אני מדברת , וככל שהוא ניסה להתחמק מהנושא ככה גם העלתי את טון הדיבור שלי בחזרה כדי שלא יצליח להתעלם ממני..
בפנים אמרתי לו ושאלתי אם הוא עושה ממני צחוק. הוא עושה שימוע ואז כאילו כלום לא קרה?! איפה ההגיון ?
אמרתי לו שהוא משקר ומחרטט אותי ומה שהיה לי זה היה שימוע מדומה ולא שימוע אמיתי
הוא שתק ואמר שהוא יעיף אותי הביתה ואמרתי שיעיף אני לא מפחדת..
&nbsp
אחרי שעתיים הוא אמר לי לעות למשרדו ונתן לי מכתב פיטורים.
שאלתי אותו מה הקטע שלו שהוא עשה לי מקודם שלא נתן לי תשובה נורמלית..אז הוא אמר שהוא חשב שיש עוד טעם להשאיר אותי והתלבט אבל הגיע למסקנה שאני עובדת גרועה.
אני יעבוד בדיוק עוד חודש מהיום ואז הוא אמר שלא יצטרך לראות את הפרצוף שלי . הוא שאל אם אני מתכוונת לעבוד טוב בחודש הנותר עד לסיעום עבודתי בלי לעשות לו חיים קשים ועניתי שכן..
ואז הוא אמר אם אני מתכוונת למכור מפיצי ריח בחודש האחרון.
זאת הייתה שאלה ממש מוזרה לדעתי.
הרי כל הבלאגן התחיל מזה שהוא ביקש למכור מפיצי ריח ואז סירבתי ואז הוא פגע לי במשמרות ואז אני התחלתי עוד יותר להתעצבן והתפקוד שלי בעבודה ירד במקום לעלות ..
&nbsp
אז הנה יש לי עוד חודש עבודה אחרון. אני לא יודעת כמה משמרות הוא מתכוון להביא לי בחודש האחרון כי לפי זה יקבע גודל הפיצויים שלי..
עוד חודש נגמרה התקופה של 5 שנים בתחנה .
שנים שבהם היה לי טוב ושנים בהם הייתי מדוכאת.
כל הקטע שהתחיל עם הנושא של החנות , ששרף לי בנשמה איך ששללו אותי . לא נתנו לי את ההזדמנות להוכיח את עצמי אבל לדרוש לעשות להם מכירות מהחנות מבחוץ הם לא מתביישים.
&nbsp
עכשיו אני יצטרך לפתוח דף חדש בחיי
התרגלתי לעבודה קלה מבחינה פיזית ואני לא יודעת לאן פניי מועדות..
גם פתאום אני מבינה שאני צריכה ללמוד משהו אבל לא בא לי לימודים גבוהים.
השאלה איפה ובמה לחפש עבודה..
עבדתי 6 שנים באותו מקום עבודה (מתוכם 5 שנים ברציפות).
איך יסתכלו עליי מהצד במקומות עבודה אחרים? האם יבשו המלצות? יתקשר למקום כדי לברר איך תפקדתי?
כרגע אני לא שמחה אלא אדישה
תעזרו לי
במה לחפש עכשיו עבודה? אני מחפשת משהו יציב
&nbsp

נעמי155

New member
מזל טוב !

ברוב המקרים, פיטורין זה מצער, במקרה שלך, את צריכה לשמוח. את יודעת למה? ראשית, כי נפטרת ממקום עבודה שלא עשה לך טוב
משום בחינה, לא אישית, לא כלכלית, ובטח לא תעסוקתית.
התרגלת לבינוניות, עבודה שמצריכה ראש קטן, את לא צריכה להתאמץ יותר מידי משום בחינה, לא להפעיל מחשבה וגם לא כח פיזי, יופי לך, אבל כל אלה לא יביאו אותך לשום מקום. סליחה אם אני לא באה בגישה מנחמת ומחבקת, אבל את חייבת להתעורר, והפיטורין האלה באו בדיוק כדי לעורר אותך.
יקירתי, אם לא תישאפי לאנשהו, ולא תציבי לעצמך יעדים, לא תגיעי לשום מקום. את תמשיכי לעבוד במקומות עבודה שלא מקדמים אותך ולא מכבדים אותך. שנית, איך את רוצה שיעריכו אותך, אם את לא מעריכה את עצמך?
את בחורה צעירה וכל החיים לפנייך. תתחילי להעריך את עצמך, למרות הקשיים, ותיזכי להערכה מהסביבה.
את תתחילי לחתום אבטלה בתור התחלה ותגידי שם שאת רוצה ללמוד. יש אפשרות ללמוד דרך לשכת התעסוקה, כך תרכשי מקצוע, הבטחון העצמי שלך יעלה ותוכלי למצוא לך עבודה נורמלית. כתבת שאת עצלנית, אז אם את רוצה להגיע לאנשהו, תצטרכי לוותר על התירוץ הזה,תצטרכי להשקיע בלימודים ואין לי ספק שתצליחי...הכל תלוי בך ובגישה שלך ותיזכרי, גם אם הכל נראה נורא, זה יתברר בעתיד כמעשה שרק הביא אותך למקום יותר טוב, מכל הבחינות. אז תפסיקי להתפשר ולהסתפק ב"כלום", ותתחילי "לדחוף" קדימה, כשזה יקרה, את תכבשי כל פסגה שתירצי. אל תעשי לעצמך הנחות ואל תוותרי,
בהצלחה

הלוואי שיכולתי לכתוב את זה ככה

קרמה תקראי טוב טוב את מה שנעמי כתבה
אין לך ברירה אלא לעשות כך

למעלה