מרגישה מיואשת

Crema86

New member
מרגישה מיואשת

אז ככה אני בת 28 וחצי אבל בגדול נראית צעירה יותר כאילו שרק השתחררתי מהצבא.
לפני שנה הייתי רזה ואפילו השתתפתי בתחרות יופי מקומית . הקפדתי על הדיאטה רוב חיי ובמיחד לפני התחרות.
כשהסתיימה התחרות התחלתי לזלול ועליתי כ20 קג. לא יודעת מה עבר לי בראש ..היה לי שיער חום יפה בתחרות אבל צבעתי לגוונים כי רציתי להיראות יפה כמו זאת שזכתה בתחרות . מה שלא הבנתי אז זה שאני שחומה והיא בהירה וזה ממש לא הולם אותי..עם העלייה במשקל גם התחלתי להיראות 30 פלוס..
לפני כשנה הכרתי חברה חדשה והיןם אנחנו כל היום ביחד ואני מאוד מחבבת אותה.
לפני כשנה רק בתחילת היכרות שלנו לא האמנתי שנהפוך לחברות ממש טובות ואפילו זלזלתי בה כי היא שוקלת כמעט 100 קילו ואני שקלתי אז 60 ונראיתי טוב.
היכרתי אותה במסגרת העבודה הקודמת ומהיום הראשון זלזלתי באיך שהיא נראית מבחינת המשקל ועל זה שהיא שמה עדשות כחולות ולא מודה בזה שאלה לא עיניים אמיתיות שלה. חפרתי לה על זה מלא ועד היום היא מכחישה שאלה עיניים שלה...עם הזמן היא השתדרגה והיום העדשות שהיא שמה נראות אמיתיות.
היא הייתה מספרת לי בתחילת ההיכרות שבנים מתחילים איתה באוטובוס, בתחנת האוטובוס ואני צחקתי מבפנים מבלי להגיד לה שהיא מדמיינת שמתחילים איתה..לא האמנתי מה היא משוויצה..
בקיץ היא נראתה זוועה אבל עם החודשים פתאום התחלתי לקלוט במו עיניי שאכן בנים מתחילים איתה בכל מקום אפילו לפני יומיים שהייתי איתה בקניון. ניגש אלינו בחור וחפר לה שהוא רוצה להכיר אותה . זה לא המקרה הבודד וגם שנסעתי אחתה באוטובוס העירו לה שעיניים שלה ממש יפות (כשאלה עדשות למעשה והיא לא מודה אפילו לי) . אכן העדשות ממש מחמיאות לה והיא גם לובשת הכל שחור מה שגורם לגוף שלה להיראות רזה יותר ושמה מחשוף קטן שמדגיש את החזה הגדול (לא תמיד).
מאז תחילת ההיכרות שלנו אני התדרדרתי והיום אני די מוזנחת.
אני לא מתלבשת אופנתי והיא כל הזמן מעירה לי שאני מתלבשת כמו סבתא.
לפני כמה ימים מישהי מעבודה החדשה דיברה עם שתינו (אנחנו עובדות באותה העבודה שוב) שראתה אותי בקניון עם אותו לבוש שאני באה איתו לעבודה , עם אותו המעיל הפרווה ונעלי ספורט ותיק גב ושהיא וחברה שלה צחקו עליי ..
כבר באותו יום יחד עם העלבון הבנתי שזה אולי קשור לכך שבבנים לא שמים לב לקיומי. מי ירצה להתחיל עם בחורה מוזנחת?
לדעתי אני מתלבשת פשוט ולא מתאפרת..
מאז ההערה הלכתי לקנות מכנסיים, תיק צד ויש לי עוד לךקנות חולצות יפות (אבל קשה לי למצוא חולצה שאני אוהבת ואני לא רוצה ללבוש חולצות שיפון אפילו שזה מה שהולך באפנה).
חברה שלי גאה בי שהחלתי לקחת את עצמי בידיים אבל עדיין אני מקנאה..
גם אתמול הלכנו לקנות אוכל בעבודה ואחד העובדים ממש הלך אחריה וביקש להזמין אותה לקפה..
אני מוצאת את עצמי חסרת אונים. גם שהייתי רזה ויפה לא הלך לי ככה עם הבנים..עובדה קיימת.
אולי זה קשור לתקשורת הבינאית ? אולי כי אני סגורה מדי? מצד שני עובדה שבנים מתחילים איתה גם בלי לדעת מה האופי שלה
אני מנסה להבין מה לעשות כדי שגם אני יזכה למחמאות ולחיזורים ולא אני לא מכוערת..
הבעיה שגם שאני מתאפרת ומלתבשת יפה אולי יחמיאו לי אבל לא יתחילו..
מרגישה חסרת אונים..פעם ראשונה אני מקנאה ככה למרות שהמצב אמור להיות ההפך. עכשיו אפילו שאני מלאה אני עדיין רזה יותר..
אולי בגלל שהיא כם גוונים ועדשות כחולות ובנים אוהבים בלונדיניות??
איך לשפר את המצב שלי?

Shamy

New member
אין קשר

ראיתי את הסיפור שלך בסוגיות פסיכולוגיות , כן אין ספק שזה קשור לחוסר בטחון ויחסים בין אישיים אבל אפשר לעבוד על זה בעזרת טיפול בדרך כלל שמה יהיו הרבה יותר כלים לעזור לך

אני אגב עם שיער חום עשיתי גווני בלונד וזה נראה מזעזע ...ואמרו לי שזה נראה רע אבל אין מנוס מלחכות שהשיער שלי יצמח לאיטו בחזרה (זה ייקח שלוש ארבע שנים לחזור לאורך שלי)

אני ממליצה לך בחום לראות גורם מקצועי ולו רק מהסיבה שפשוט את במקום שרע לך בו התמיכה מהמשפחה לא ממש קיימת ואת צריכה למצוא וללמוד מודל של התנהגות תקינה בין אישית ממישהו אחר ומקצועי שיוכל להכווין אותך לכיוון שבו את רוצה להתפתח

משהו קרה

בתקופת תחרות היופי שאת מתעלמת ממנו ומתעסקת רק ב"פני השטח".
העליה במשקל וההזנחה העצמית הן תגובה שלך למשהו- אולי עונש עצמי?
&nbsp
לפני שאת פונה להתעסק בצבע העיניים או השיער תסתכלי פנימה.
האם את שלמה עם עצמך? אוהבת את עצמך? מרוצה?
אם לא, זה מוקרן החוצה וזו גם הסיבה שגברים לא פונים אליך.
&nbsp
ממליצה לך לחקור עוד בעזרת איש/אשת מקצוע או קבוצות תמיכה או סדנאות עבודה בנושא.

Shamy

New member
לייק מיצי

אהבתי תתגובה

Crema86

New member
אני לא שלמה עם עצמי

אני לא מרוצה מכך שאני מלאה . אני יודעת שיחסי אנוש שלי גרועים. אני יודעת שיש לכך קשר בוודאות אבל חושבת שאולי החברה שלי יותר יפה ולכן זוכה למחמאות..
נגיד שתינו התחלנו לעבוד באותו מקום עבודה לפני חודש. חברה שלי הצליחה להתחבר להרבה בנות, אפילו יש לסבית אחת שממש נדלקה עליה. הן חברות ממש טובות..היא אמרה לה שהיא אוהבת נשים יפות ומטופחות ושאני לא הטעם שלה בכלל..
היא חיינית כזאת, אחת שאין בעייה לשוחח איתה. אני ההיפך..נגיד יש עובד שחפרן בעבודה הוא ניסה לפתח איתי שיחה כמו עם כולן אבל אצלי זה בעייה כי אין לי דעה משלי ואני שותקת ..
אני חוששת ללכת לטיפול שמה אני יבזבז את הכסף לשווא..
מאוד חשוב לי לשפר את התקשורת הבינאישית כי אני יודעת בוודאות שלא משנה כנה אני יפה אהיה לא יעזור לי אם לא אדע לפתח שיחה
נגיד עם בו ינסה לדבר איתי אני ילחץ ואשפיל מבט. האווירה תהייה מתוחה.. הצד השני עלול לפרש שאני לא בעניין
אבל בדרך כלל מתעלמים מקיומי
אני מוכנה לנסות קבוצת תמיכה. השאלה כמה זמן יקח לי עד שאני ירגיש בשינוי. לא בא לי לבזבז כסף לפח

אני מבינה אותך

וזה כמו מעגל קסמים שמזין את עצמו. אבל את יכולה להשתפר בכל תחום תבחרי, זה שנולדת עם יחסי אנוש לקויים בגלל חוסר בטחון לא אומר שלא תוכלי לשנות את זה במאה שמונים מעלות אם תעבדי על זה ותצאי מאיזור הנוחות. תתחילי מהדבר הכי קטנטן. תרגישי טוב אם תהיי מטופחת יותר? את יכולה לעשות טיולים והליכות קצרות, במקום להשוות את עצמך לאחרות להתמקד בצדדים היותר חזקים שלך. אם תחליטי זה יקרה לך.

Shamy

New member
בדכ טיפול דינאמי

מאוד עוזר בתחום הבינאישי , תפני לקופת חולים ברובם יש סוג של הסדר ונותנים אותו בסבסוד די טוב ואם לא יש מסגרות שאפשר לפנות לעובדים סוציאליים בחינם אבל רשימת המתנה די ארוכה או מקומות שבהם את מקבלת טיפול חינם וגם שם רשימת המתנה ארוכה (בדכ חצי שנה) זה דברים שכדאי לך לברר בקופת החולים , תרימי טלפון או דברי עם הרופא משפחה להפנייה

כרגע

נראה שתוכלי להשיג הרבה מאוד מקבוצה טיפולית או מטיפול אחד על אחד.
התוצאות לא יגיעו אחרי פגישה אחת, טיפול זה לא אקמול, אבל את בטוח לא "תזרקי כסף לפח".
&nbsp
יש היום טיפולים דרך קופות החולים, מרכזים של האוניברסיטאות ושל העיריות במחירים מצויינים.
אהבה לעצמך מתחילה בהבנה שמגיע לך להיות במקום טוב יותר=מגיע לך להשקיע בעצמך זמן וכסף.
(ולא, אני לא מדברת על צבע חדש לשיער)

supersonic777

New member
אין נשים לא יפות יש נשים לא מטופחות.לא צריכה בגדים באלפי ש"ח

בכדי להיראות טוב.
לא קשור לצבע שיער,עיניים או עור קשור למה את משדרת...
במקום לרחם על עצמך,תשקיעי...
אומרים,שקינאה משמינה...
ו"צחוק בריא מוכר טוב את העיתון",תזכרי...
אופי טוב יכול לחפר על מראה פחות טוב,לעומת זאת,אופי חרא מעלים את כל היופי.
&nbsp
&nbsp

superorti

New member
יקירה שלי, על זה היתי חייבת להגיב

אל תקנאי באחרות. הדשא של השכן תמיד יראה יותר טוב.
את צריכה לקחת את עצמך בידיים וקודם כל להתחיל מבפנים ואני אסביר. את צריכה להעריך את עצמך ומה שאת משדרת החוצה זה מה שיוקרן אל האנשים סביבך.
כל עוד תלכי שמוטה וכפופה אף אחד לא ישים לב אליך, אך אם תאמיני בעצמך ותהיי בטוחה במי שאת, כולם יחייכו אליך ויבחינו בקיומך.
כמו שהחברה שלך, שתחילה זלזלת בה כי חשבת שמי יתחיל עם בחורה שמנה, כנראה שהיא משדרת בחורה עוצמתית ובעלת בטחון שהולכת בגב זקוף ומאמינה בעצמה. במקום לקנא בה, שאפי ממנה השראה. אם אתן חברות טובות כפי שאת מתארת אני בטוחה שהיא תשמח לסייע לך בכך.
יופי לא נמדד בבגדים באלפי שקלים. היום ניתן להשיג הכל בזול ולהראות מצויין. לטעמי אישה, חשוב שתהיה מטופחת ותראי אסטתית.
עדיין מפריע לך המשקל? אמצי אורח חיים בריא...זה יסייע לך מבפנים וגם מבחוץ. תתפלאי ( אני גליתי על בשרי) כמה אנדרנלין והרגשה טובה מוציאה ממך שעה של פעילות ספורטיבית פעמיים בשבוע.
הרימי ראשך ותהיי גאה במה שאת..זה המפתח שלך.
לי לקח שנים להבין, ולפעמים אני צריכה תזכורת...אבל הנה מעבירה לך את הרגשותיי בתקווה שזה יעזור.

אני לא חושבת שאת צריכה לעשות משהו...

תכלס
מה אכפת לך...על הזין שלך,אז מתחילים איתה...יופי לה
תסדרי שלך יהיה נוח

החברה השמנה שלך,פשוט "מוכרת" את הסחורה יותר טוב,היא מדגישה את מה שיפה כדי למשוך את העין לשם
ולהרחיק את תשומת הלב ממה שפחות יפה...יש לה עיניים יפות אז היא "מקשטת"אותן עם עדשות כדי להדגיש את זה
הזלזול שלך בה הוא כל כך עמוק,שאת תולה,למשל,את יופי העיניים שלה בעדשות
והשימוש שלך בסינדרום "החברה המכוערת" מעיד על כך שאת צריכה גורם חיצוני פחות טוב ממך לידך כדי להרגיש טוב

הפוסטמות בעבודה שלך...כאילו..מה?הן צחקו עלייך שלבשת את אותם בגדים?פעם הבאה במקום ללכת ולהוציא מלא כסף
בגלל שטות שיצאה למישהו עם חוש טקט של טוסטר משולשים מהפה ,תעני חזרה במשהו שווה ערך...כמו "ואני ראיתי אותך
בקניון ....עדיין רווקה ובלי עגלה...."או תתעלמי באלגנטיות ואם המקרה חוזר תצהירי שזה לא מנומס וגס רוח

אני סטודנטית כרגע ואין לי גרוש,אני שנתיים לובשת את אותם מכנסיים מעיל ותיק..לכל מקום..באמת..לכל מקום...מעולם אף אחד לא אמר לי משהו

את מעוניינת בבן זוג?או שאת צריכה שיתחילו איתך רק בשביל האגו...היתי מהמרת על אופציה שתיים,כי משתמע מדברייך
שאם היו מתחילים איתך בנוחכות החברה,אז זה היה סבבה
אבל כשמתחילים איתך והיא לא רואה,אז את מגדירה את עצמך כ"סגורה וביישנית"...זה מאוד נוח להסוות את זה ככה
גם מאוד נוח לשקוע באומללות ולהשען על הקביים של"פעם היתי יפה"...זה לא פרודוקטיבי
ובנוסף אנשים מריחים את זה כמו שכלבים מריחים פחד,ואוטומטית רואים בך קורבן להציק לו,אז זה לא מועיל לך

לדעתי,תעיפי ממך אנשים שמעירים הערות פולשניות,תפסיקי להתעסק באחרים ותסדרי שיהיה לך סבבה
את איזה מצב בדיוק את צריכה לשפר?את המצב שאנשים מטומטמים מעירים לך שאת הולכת עם אותו תיק?

למעלה