מרגישה קצת אבודה ומאוד מתוסכלת

maya28

New member
מרגישה קצת אבודה ומאוד מתוסכלת

יש לי בעיה ואני לא יודעת איך להתמודד איתה ומה להחליט. התחלתי לפני חודשיים לעבוד בחברה טובה עם משכורת מצויינת והרבה מאוד סיפוק אישי. אין ספק שהעבודה בחברה תיתן לקריירה שלי פוש מאוד חזק. החברה הזאת זה בדיוק מה שאני צריכה , יש שם אנשים מצויינים . ובכמה מילים טוב לי שם. אז מה הבעיה? הבעיה היא שעובדים בחברה הזאת 12 שעות ביום בממצוע. אני מגיעה בשעה 8 בבוקר ויוצאת במקרה הטוב בשעה 9 , במקרה רע בשעה 11 12בלילה. זה המון שעות. אני מרגישה שאין לי חיים , אין לי זמן לעצמי והכי כואב זה שאין לי זמן לילד שלי שהוא בן שנה. אני בקושי רואה אותו ואני יודעת שזה לא יכול להמשך כך. ילד צריך אמא שתיהיה איתו כשהוא חוזר מהגן , שהוא יוכל להיות איתה , לספר לה דברים ואני רוצה להיות שם בשבילו. וכל זה לא מסתדר לי עם העבודה הזאת. אני ממש מתלבטת ולא יודעת מה לעשות , מצד אחד טוב לי מצד שני אני רוצה להיות עם הילד , רוצה זמן לעצמי לא רוצה שחיי יהיו העבודה. אני לא יכולה לדבר עם הבוס על זה כי הוא יגיד לי שזה סגנון העבודה ואין מה לעשות. אני אשמח לשמוע הצעות מה אפשר לעשות , ואיך אתן הייתן נוהגות במקומי מצטערת שיצא ארוך , הייתי חייבת לפרוק.

בלינקה

New member
היית מתחילה בלדבר עם הבוס

אם שיחה עם הבוס לא היתה עוזרת (למשל, לבקש ממנו יומיים בשבוע לצאת בשלוש), הייתי מדברת עם בן הזוג שלי, והיינו מגיעים ביחד לפתרון שמתאים לנו כמשפחה. מבחינתי היה אידיאלי אם שנינו היינו יוצאים מהעבודה כל יום לא יאוחר מארבע. אפשרות שניה, שכל אחד מאיתנו יצא פעם או פעמיים בשבוע מוקדם, ובימים הנותרים הילד יהיה עם בייביסיטר. אפשרות שבהחלט יכול להיות שתתאים לכם.

sael

New member
אני לא הייתי נשארת בעבודה הזאת

בשעות הנוכחיות. הייתי מסכימה מקסימום פעמיים בשבוע להישאר עד מאוחר, אבל לא כל יום. אין סיכוי למצוא בתחום שלך עבודה עם פחות שעות?

maya28

New member
יש מי שיהיה עם הילד . בעלי יכול

להיות איתו כי הוא מאוד גמיש. הבעיה זה אני , אני אני מתמודדת עם זה

Rplus1

New member
לאבא שלי יש סולם...

כשאת אומרת שאבא יכול להיות איתו, זה טיפול יומיומי (אני מתכוונת לזמן שאחרי הגן)? כי אם כן, מה שעשיתם זה פשוט להחליף תפקידים. לרוב האם היא המטפל העיקרי ואצלכם אבא יהיה. לדעתי, מה שחשוב לילד זה שתהיה לו דמות קבועה, אוהבת ויציבה שמטפלת בו ולא משנה אם זו האם או שהאב נכנס לתפקיד. למרות זאת, נראה לי שכדאי גם לך לקבוע לפחות יום או יומיים בשבוע שבהם את חוזרת הביתה בשעה סבירה וזוכה לבלות עם הילד שלך, גם בשבילך וגם בשבילו. אני חושבת שאם את מרגישה ויודעת שגם כשאת לא נמצאת הילד שלך מקבל טיפול מסור ואוהב זה מקל על הפרידה. על אף שאני בטוחה שהגעגועים רבים, אם את שואבת סיפוק מהעבודה והאבא והבן נהנים זה מזה נראה לי שכולכם מרוויחים. שבת שלום.

...

בפועל מה ייצא בסוף נורא תלוי במול מי את עומדת, אם הבוס הוא מישהו שאפשר לדבר איתו, אם מרוצים ממך, אם את ברת החלפה או לא מבחינת החברה, לכן קצת קשה לי לתת לך עצה. נורא תלוי גם מי האנשים האחרים שעובדים בחברה וגם מי הבוס, ומה מצבם האישי. האם יש עוד הורים לילדים? עוד אמהות? ניסית לרחרח מה אחרים במצבך עושים? לפעמים זה נראה כאילו כולם שם כל הזמן אבל אם תתעמקי תגלי שזה לא בדיוק ככה ואנשים חותכים פה ושם, צריך רק להבין איך בדיוק מסתדרים. מנסיוני האישי, בעלי ואני עובדים בחברת הייטק כבר 5 שנים. אנחנו בעצם התבגרנו יחד עם החברה ועם הזמן העובדים פה הפכו לבני זוג, נישאו והפכו להורים ואני יכולה לומר שגם שעות העבודה השתנו בהתאם. למזלי אנחנו היינו בדיוק איפשהו באמצע במחינת הגיל אז לא הובלנו את מהלך ההתמסדות אלא שטנו עם הזרם...

משוש30

New member
האמת...חיכיתי לראות מתי זה יגיע...

אם את לא גרה רחוק מהעבודה אולי למצא איזה פתרון של יציאה מהעבודה בארבע לשעתיים עם הילד וחזרה לתוך הלילה... או יום באמצע השבוע שמוקדש לילד וכד' בכל מקרה הייתי מדברת עם הבוס. זה נורא נורא קשה ככה ואני בטוחה שלא מצפים מאמא טריה לעבוד בטירוף כזה. טוב נו, אני יודעת שזה תלוי בבוס אבל אל תכניסי לו מילים לפה, אולי הוא יפתיע אותך? כדאי לנסות לחפש ביחד פתרונות יצירתיים ואני בטוחה שאפשר למצא. עבודה מהבית, הפסקה באמצע היום...הרי ברור שלהמשיך ככה לאורך זמן לא תוכלי. אז השאלה האמיתית היא האם תוכלי למצא פתרון יצירתי במסגרת העבודה (או התפקיד: אולי בתפקיד אחרי יהיה יותר קל) או האם בסופו של דבר תצטרכי לעזוב את העבודה מתוסכלת. תנסי לדבר איתו ולהגיד בפשטות את מה שאמרת כאן. אולי תצליחו להגיע לעמק השווה... המון בהצלחה אני יודעת שזה נורא נורא קשה

הייתי מנסה להגיע לפשרה

אני זוכרת שהרבה זמן חיפשת עבודה והיית מאוד מתוסכלת. אם היית לפני החלטה על קבלת המשרה הזו הייתי ממליצה לך לסרב, אבל את כבר שם, ולכן, לא הייתי ממהרת לעשות צעדים פזיזים, שאולי תצטערי עליהם. אני מתכוונת לכך, שכרגע הייתי מחכה עוד חודשיים שלושה, כדי שיכירו אותך טוב יותר ויהיה להם מה להפסיד. בזמן הזה כדאי לגשש ולברר מה עושות אמהות אחרות שעובדות שם - יכול להיות שיש כל מיני הסדרים נוחים, שלא יידעו אותך לגביהם ואולי יתאימו לך. אחרי תקופה של חצי שנה במקום העבודה הייתי יוזמת שיחה עם המנהל הישיר, מתחילה מהיתרונות של מקום העבודה ושביעות הרצון שלך בלה בלה בלה, אבל....[וכאן תציגי את הקושי שלך עם שעות העבודה הארוכות ותשמעי מה יש לו לומר]. לדעתי, יומיים בשבוע, שבהם תצאי מוקדם יכולים לתת פתרון זמני טוב ולהוות פשרה אפשרית. אני חושבת שרק זמני, כי אני לא הייתי רוצה לעבוד 3-4 פעמים בשבוע עד 12 בלילה באופן קבוע, אבל בינתיים את צוברת נסיון, וממקום כזה יותר קל לחפש את המשרה הבאה לעומת המקום שבו היית לפני כן. לא פשוט בכלל, מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתרגיש לך נכון.

המממ...

אני לא הייתי מסוגלת לעבוד בעבודה כזו. רק רוצה להאיר את נושא החוק-יש שעות עבודה שקבועות בחוק.מעבר להן אי אפשר לחייב את העובד,אם "ככה זה בחברה" מגיעים לך מכתב ופיצויים.(אבל נדמה לי שאת עובדת שם תקופה לא ממש ארוכה...) אולי באמת תצליחי לדבר עם הבוס על יומיים בשבוע של חזרה מוקדמת למען המשפחה.

boringvered

New member
קשה לי כל כך לענות...

אבל בכל זאת רוצה... בתור אחת שמוצאת את עצמה מתוסכלת מצד אחד מחוסר סיפוק אישי בעבודה... ושכל הזמן חושבת על מציאת עבודה אחרת (מנסה גם למצוא) כשדי ברור לי שעבודה כזו תדרוש ממני הרבה יותר שעות... וכשדי ברור לי המחיר... אני מודה שכנראה שצריך להחליט מה יותר חשוב... ואני גם מודה שאני עדיין לא החלטתי... טוב לי שיש לי יותר שעות עם הילדה, אבל אני מתוסכלת כל כך מקצועית... אולי אם הייתה ניתנת לי ההזדמנות לעבוד יותר שעות, אולי הייתי מבינה יותר אם זה באמת נחוץ לי או לא... ואם אני מרגישה נורא עם העובדה שהילדה רואה אותי פחות... אם את כל כך סובלת מהריחוק מהילד אולי כדאי לחפש משהו אחר, ולהתפשר... קשה לי להאמין שתוכלי לרדת בשעות במקום העבודה הנוכחי שלך אם התחייבת לעבודה בעלת אופי כזה... קחי בחשבון שקשה למצוא עבודה שמתאימה לשעות של אמא ושגם עונה על הנושא של שכר הגון וסיפוק אישי... שימי הכל על המאזניים ותחשבי היטב... ורד

אלינה12

New member
ומה עם להגיע יותר מוקדם בבוקר?

אני מגיעה לעבודה ב- 7:00-7:30, כדי לצאת מוקדם יותר. טוב, אני לא עובדת עד שעות מאוחרות כאלה, אבל בכל זאת מרוויחה שעה. חוץ מזה, בבוקר עבודה גם זורמת יותר(לפחות אצלי). יש עוד אופציה, זה לקחת עבודה הביתה. אני ביקשתי, נתנו לי מחשב, כך שאני יכולה לעבוד מהבית. כשכולם הולכים לישון אני פעם ב...עושה משהו שקשור לעבודה, אם זה דחוף. תדברי עם בוס, מקסימום הוא יגיד לך "לא", אבל שווה לנסות.

hagaram

New member
לא הייתי מתחילה בכלל במקום עבודה

כזה
סליחה שאני לא מעודדת ... מה עם לצאת יומיים בשבוע מוקדם ולאסוף אותו מהגן? יכולה להיות אופציה כזאת?

למעלה