מרגישה שבורה...

מרגישה שבורה...

קצת רקע:
מנסים להכנס להריון כבר למעלה משנתיים, בבית יש ילדה בת 3 מהריון ספונטני.
בחצי שנה האחרונה בטיפולים (הזרעות). כרגע שנייה לפני IVF ראשון (מחכה למחזור כדי להתחיל טיפול).

אז כבר עשיתי את כל הבדיקות, קניתי את כל התרופות וקצת נבהלתי מכמות הזריקות וההורמונים שאני צריכה להכניס לגוף שלי.
אך כשרוצים תינוק עושים הכל...

בשיחה אקראית עם אמא שלי (היא לא יודעת שאנחנו מנסים ובטיפולים) התברר לי שיש לנו במשפחה היסטוריה של סרטן השד וסרטן השחלות.
פתאום הכל התנפץ לרסיסים, אני מפחדת לעבור את הטיפול.
אתמול כל היום לא הפסקתי לבכות.

החלטתי שהחודש אי אפשר לעבור ככה טיפול, ונדחה את זה. למתי? לא יודעת.
קבעתי תור לרופא כדי להתייעץ איתו לגבי IVF ללא הורמונים. אני יודעת מה ההשלכות של זה, סיכויים נמוכים יותר להריון מאשר IVF רגיל.
אני מקווה שהוא יסכים כי לא בא לי לעבור רופא, הוא רופא ממש מקסים ואנושי.

במידה והוא לא יסכים, מישהי פה מכירה רופא שעובד במכבי בשיטת IVF ללא הורמונים?
 

Lysc

New member
היי

אני באותו מצב כמוך. אחרי לבטים והפסקה של כמעט שלושה חודשים החלטתי כן ללכת על IVF על כל המשתמע- הורמונים בכמויות. אני לא מכירה רופא שעושה IVF ללא הורמונים. פשוט רציתי לומר לך שהחששות שלך טבעיות ותמיד תסמכי על עצמך. בהצלחה!!
 
תודה..

מה שאני לא מבינה, למה אי אפשר לפחות להפחית בכמויות?
הרי גם בהזרעות הגבתי יפה לזריקות והיו לי מספר זקיקים..

בהצלחה גם לך!!!
 
היי

כל רופא יכול לעבוד גם בIVF טבעי. אני עשיתי אצל ד"ר אליצור - מנהל מרפאת IVF באסותא רמת החיK. כמבוטחת מכבי את יכולה להגיע אליו חינם דרך המסלול הציבורי של אסותא, או באופן פרטי ואז העלות היא 850 ש"ח לסבב - עליהם את יכולה לקבל 600 ש"ח החזר מן הקופה על חשבון הייעוצים השנתיים.

אבל חוצמזה רציתי להגיד לך שמעטים מאוד המחקרים שקושרים בין הורמונים לבין עלייה בסיכון לסרטנים נשיים. התרופה היחידה (אם אני לא טועה) שכן נקשרה בכך היא איקקלומין - שבו לא נעשה שימוש בIVF.
זאת ועוד, אם את מגיבה היטב להורמונים - לא בטוח שתהיה קפיצת מדרגה משמעותית במינונים בין ההזרעה לבין ההפריה. גם בIVF לא מכוונים לכמות גדולה של ביציות כיוון שאז האיכות יורדת.

בהצלחה בכל דרך שבה תבחרי,

יעל
 
תודה, רשמתי לעצמי

למה את עושה טיפול טבעי אם מותר לשאול?
בהזרעות שעשיתי הזרקתי גונאל F במינון של 50-75
פה הרופא נתן לי פרוטוקול של 225-300 ליום בנוסף לצטרוטייד (ככה כותבים?)
ועוד 3 זריקות של אוביטרל והמון נרות לתמיכה.
 
עשיתי טיפול טבעי

כשחזרתי לטיפולים אחרי הלידה. זה היה הכי "ללכת עם להרגיש בלי".
לולא המגבלה שמכבי השיתה על מבוטחות שלה - לפיה יש רק 4 טיפולים בשנה צפה עד גיל 36 - הייתי ממשיכה רק עם טבעי.
אבל עם הגזירה הזו זה קצת מפחיד - ראשית בגלל שלא בטוח שתהיה הפריה, ושנית כי לא נותרים מוקפאים.

לא ברורה לי הקפיצה הגדולה במינון של גונאל, אבל יכול להיות שכבר שכחתי איך זה (עברתי לתכשירים שיש בהם גם LH ולא רק FSH).
3 זריקות האוביטרל אינן כורח המציאות - אחת מהן כן לצורך תזמון הביוץ (או שתיים אם יש פער גדול בגודל בין הזקיקים) אבל סביר שהשתיים האחרות הן לצורך תמיכה. אני מרגישה שתמיכה של אוביטרל עוזרת לי ומעוררת את הגוף אחרי ההחזרה, אבל זו יכולה להיות בחירה שלך לא לקחת (אלא אם יש לך היסטוריה של פרוגסטרון מאוד נמוך אחרי הביוץ - מה שאני מניחה שאין לך מושג אם יש לך מאחר שזה IVF ראשון).
גם אם תעשי IVF טבעי סביר שתצטרכי לפחות אוביטרל אחד, וכן צטרוטייד כדי שהביוץ לא יברח לך (אני פולציסטית עם ביוצים מאוחרים אז הצטרוטייד נחסך ממני בIVF הטבעי).

ו-שוב, כמו שכתבו לך כאן, הקשר הלכאורה הדוק בין טיפולים לסרטן הוא לא כל כך מוכח מחקרית.

בהצלחה,

יעל
 

foofoo77

New member
כשהתחלתי את הדרך בטיפולים

שלח אותי הרופא שלי לחפש מחקרים שקושרים את ההורמונים של הפריות מבחנה לסרטן השד.
הפריות מבחנה קיימות בעולמנו כבר 35 שנה
מחפשים קשר כבר קרוב ל 20 שנים ולא הצליחו לקשור את השימוש בהורמונים לפוריות מעודדים סרטן השד והשחלות
אם את ממש מפחדת , גשי למכון הגנטי בתל השומר ותבדקי לנשאות הגן ומשם תוכלי לתכנן את הטיפול הרפואי הנכון והרצוי עבורך ולא בכתיבה בפורום באינטרנט של אנשים בטיפולים שעם כל הידע והניסיון שצברנו על בשרנו לא משתווים לרופאים.
 

נתנאלה2

New member
את יכולה לבקש מהרופא

שיתן לך מעט הורמונים
זו החלטה שלך וזכותך לבקש זאת,
כמובן שתשתפי אותו בסיבה ובפחדים שלך ,
עלייך לקחת בחשבון שעשויים לצמוח מעט זקיקים
ובמקרה כזה יכולה להיות הפריה אחת או שתיים,
ועלול להיווצר מצב שבו אין הפריות או עוברים להחזיר.
מאחלת לך דרך קצרה
ואגב אני אישית מאוד מאמינה בהזרעות ולא מבינה מדוע את מבקשת אחרי שתיים
לעבור לIVF
 
עברתי 3 הזרעות, לא 2


בוודאי שבסופו של דבר זאת החלטה שלי אבל הרופא יכול לא להסכים עם ההחלטה שלי ולסרב.
מזה אני חוששת.
 

אודותי

New member
לסרטן הזה, של השחלות

יש גן. אני יכולה לבדוק לך איך קוראים לו כי יש במשפחה של בעלי. את יכולה לעשות בדיקה גנטית פשוטה לראות אם את נשאית.
 
בדכ כל מי שמגיעה ל ivf

תריכה להבדק עי כירורג שד, וההמלצה היא עם הורמונים בטיפולים להבדק בתדירות של פעם בחצי שנה.

הבנתי שאת רוצה ללכת ליעוץ גנטי, מה המטרה? אם תרצי המלצה לרופא גנטי אשמח לתת לך.

בהצלחה!
 
למעלה