מרגישה שהלכתי לאיבוד...

tziona2

New member
מרגישה שהלכתי לאיבוד...

שלום לכולם,

אני 8 חודשים אחרי ניתוח טבעת (ע"י ד"ר אבינוח) וירדתי בסך הכול 20 קילו.
הירידה שלי מאוד איטית ומלווה הרבה ירידות ועליות במשקל.
כרגע סגורה על 11.5 CC לפני מס' חודשים כשהייתי סגורה על 11CC לא עברו לי מים ונאלצתי לפתוח את הטבעת.
כשהתייעצתי עם הרופאה היא הסבירה שכנראה הוושט שלי חזקה והיא מצליחה להתנגד לטבעת וכך ההגבלה יורדת.
כרגע אני נמצאת במצב שכמעט ולא מצליחה לאכול במהלך היום (רק שותה מעט) ובערב אוכלת 4-6 פרכיות עם טונה או גבינה
ולפחות 1.5 ליטר פטל (כי פטל עובר לי הכי טוב).
בסופי שבוע משום מה אני מצליחה לאכול (בהתחלה קצת קשה ואז הטבעת נפתחת ומאפשרת לי לאכול כמעט הכול..)
ככה שנוצר מצב שגם אם אני יורדת אני מעלה הכול ויותר בסופי השבוע.. מאוד קשה לי לרסן את עצמי ואין לי ספק שבמידה
ולא הייתי עושה את הניתוח לא הייתי יורדת בכלל.
יכול מאוד להיות שבמהלך השבוע אני בלחץ מהעבודה ובסופ"ש הלחץ יורד? אין לי הסבר אחר...
בכל אופן בהתחלה היה לי מאוד קשה לקבל את הירידה האיטית אבל שכבר כן קיבלתי אותה היא הפכה לאיטית מידי ואף עם
עצירות ארוכות.
אני לא רוצה להמשיך לסגור כי אני לא רוצה להגיע למצב שאני לא יכולה להכניס שום דבר לפה..
מה עושים? אני גם לא מצליחה למצוא תפריט שמתאים לי, יש רעיונות? אני לא מבינה למה אני לא יודעת כשאני בקושי אוכלת??

תודה רבה מראש :)

מיכול10

New member
ציונה , תקשיבי טוב...

נתחיל בכך ש - 20 ק"ג זה המון לתקופה של 8 חודשים.חישוב פשוט אומר -30 ק"ג לשנה .
אני לא יודעת באיזה משקל התחלת אבל ברור ש-20 ק"ג זה מאד משמעותי ,וכל ק"ג מעבר לזה ניכר.
1.5 ליטר פטל הם לפחות 600 קלוריות מאד ריקות. הפריכיות שאת אוכלת זה כלום.כל המהלך התזונתי שלך מתסכל ולא מספק.
הדעה שלי היא שאין מה לעשות, הטבעת עוזרת לירידה במשקל אבל צריך טיפה גם להפעיל את השרירים של המשמעת.
לפני הטבעת,היה קשה לעשות דיאטה. הרעב, הרצון להנות מהאוכל , וכו' עכשיו זה שונה . הגוף פחות מאותת על רעב , יותר קשה לאכל כמויות.
העצה שלי היא:תיפתחי את הטבעת קצת. אולי ברבע,אבל,תקפידי על אכילה איכותית.
ביצה,גבינה,ירקות,איזה אוכל כייפי ומשמח ועושה כ"כ טוב בלב. את זה אני אומרת אחרי שהייתי נעולה 3 שבועות , על תפריט דומה לשלך.
תשתי דיאט ,כי חבל על הקלוריות. אפילו 1.5 ליטר ספרינג דיאט שווה 150 קלוריות משתלם לדעתי ונורא כייפי.
תגבילי את עצמך ב-4 מנות פחמימה ליום למשל , אבל תהני מכ"כ הרבה דברים אחרים כמו מרק עוף,שניצל ,חזה עוף בתנור ירקות מבושלים כמו גזר קישוא , רויון ,יוגורט,פירות וככה גם לא תאכלי כמויות בשבת,הגוף רווי ומתוחזק.
תראי שעם טבעת הגוף נרגע ומאפשר לך לעשות דיאטה שלפני הטבעת היה קשה לעמוד בה. וכשיש "תנועה" בגוף של אוכל ושתיה אז הגוף מרזה יותר .
דבר נוסף,הרבה יותר בריא לרזות לאט-להסתגלות של הנפש ושל הגוף.
בהצלחה .

אופירA

New member
מנהל
את רוצה לפצח את הבעיה שלך?

את רוצה להבין איך לעבוד נכון עם הטבעת, להבין איזה תפריט מתאים לך, להבין כמה שיותר מקצועי למה את לא יורדת כשאת בקושי אוכלת?
אז את צריכה להסכים להתקשר ל-2-3 שיחות טלפון ולשמוע ולתת את הנתונים שלך עפ"י השאלות שלי.
את לא חייבת לעשות מה שאומרים לך, רק לשמוע ולהבין. את לא צריכה להתבייש להתקשר, כולם מתקשרים ומרוצים, הכל אנונימי, אף אחד לא מכיר אף אחד, דיברתי בשנה האחרונה עם מאות אנשים ואני מבטיחה לך שאני לא זוכרת אותם כשהם מתקשרים שוב, אני לא זוכרת כלום, רק מה שרשום לי על נייר, שרשמתי בזמן שדיברנו בפעם הקודמת.

אני שואלת על כל המהלך מאז הניתוח, כמה שאלות על הרקע של ההשמנה, כמה שאלות על אורח החיים מבחינת אכילה ומבחינת עיסוק וקשרים משפחתיים וחברתיים, וכמובן משקל וגובה וגיל.
אח"כ אני מסבירה לך את הטעויות בהתנהגות שלך ולמה קורה לך כתוצאה מהן מה שקורה לך.
אני מתייחסת גם לידע שלך בנוגע לתזונה ומעשירה אותו במידע שלא ידוע לך, וגם להתנהגות עם הטבעת.
ההתנהגות שלך הן עם התזונה והן עם הטבעת לא נכונות בכלל.
כנראה זו הסיבה שאת לא יורדת כרגע במשקל. אבל אוכל לדעת זאת ביתר וודאות רק אחרי שאשמע מה קרה בכל 8 החודשים, מה העודף שלך בכלל, מה הרקע להשמנה וכמה זמן את חיה על פטל ופריכיות בערב (והורסת את הבריאות שלך לאט אבל בטוח), ומה את אוכלת בסוף השבוע. וגם איך את עוקבת בכלל אחר המשקל שלך. למה את מתכוונת כשאת אומרת עליות וירידות.

הניסיון שלי מלמד שאנשים שניזונים על איכות כל כך גרועה של תזונה, מפסיקים לרדת במשקל כמגננה של הגוף נגד תנאי מחנה ההשמדה שהוא מקבל מבעליו.
אני נוהגת לשחרר אנשים ממחנה השמדה זה, גם בגלל שהוא אכזרי, אבל בעיקר בגלל שהוא לא משיג את המטרה - הרזיה...
כדי לרזות צריך לאכול בריא. כדי לאכול בריא צריך לפתוח את הטבעת.
אני יודעת שיש לכולנו קושי לאכול בריא וקושי להתגבר על תאוות האכילה, ובגלל זה השמנו כל כך ובגלל זה עשינו ניתוח, ולכן אני לא מתעלמת מהקושי ולא מנותקת ממנו, אלא מתייחסת אליו לפרטי פרטים, ומציעה פתרונות מעשיים מאוד לכל קושי וקושי ספציפית.
כל מה שאני מבקשת, זה שגם את לא תהיי מנותקת מהמציאות, ותביני שאין פתרונות קסם לבעיית האכילה, אלא פתרונות שמורכבים מהרבה הרבה כלי עזרה. כי מדובר בבעיה מורכבת מאוד, ולכן גם הפיתרון מורכב.

למעלה