מרגלית הר שפי- מותר לשאול עליה כאן?

מכשפה

New member
מרגלית הר שפי- מותר לשאול עליה כאן?

מעניין אותי אם הנושא הזה הועלה כאן, ואם יש לכן אומץ לדון בו. אני אישית, ועם כל הכבוד למשפחת רבין ז"ל- לא חושבת שהיא אשמה! אני ראיתי אותה כשעירה לעזעזל. מה אתן חושבות?

טל קר

New member
לא הוא לא הועלה כאן, ואני לא רואה

את הקשר לאומץ. האמת גם לא את הקשר לפמיניזם, את יכולה לחדד את השאלה?

ספיר ק

New member
מסכימה עם שתיכן

אני לא רואה את הקשר לאומץ או את הקשר לפמיניזם. ובלי קשר, גם אני חושבת שהיא לא אשמה והיתה שעיר לעזאזל.

מכשפה

New member
בעניין האומץ-התכוונתי שתשמיעו את

דעתכן האמיתית בנושא- כדי שיתפתח כאן וויכוח, כי זה הרי נושא טעון ושנוי במחלוקת,לא? וכשזה קרה והיא הואשמה- הייתה לי תחושת בטן לא טובה, שאיכשהו זה גם! קשור לעובדה שהיא אשה!!! ועל זה רציתי לדון כאן. מן תחושה של התחלת "ציד מכשפות"? מעניין מה יקרה היום בבג"ץ.

sista

New member
לדעתי היא לא הואשמה כי היתה אישה

אך אולי ידעה את הידוע לה כי היתה אישה ויגאל עמיר סיפר לה כחלק מהחיזור אחריה ובתקווה שידיעה כזו מזעזעת תרשים אותה. יתכן שיגאל לקה במיומנויות החיזור שלו, אבל אני רק חושבת על מה היה אילו מרגלית הר שפי היתה הולכת ועושה עם זה משהו, למשל פונה למשטרה. זה היה צעד קטן למרגלית וצעד גדול לקיומו של רבין.

מכשפה

New member
יכול להיות. שמעתי את ברדוגו ברדיו

וזה בערך מה שהוא אמר. שהיא הייתה צריכה להתריע, למרות שהבנתי שהיא כן הלכה לאיזה רב וסיפרה לו על הכוונות, אולי ציפתה שהרב יילך למשטרה און יעשה משהו? הענישו אותה על כך שלא התריעה. גם לי למעשה אין תשובה מוחלטת. כנראה שאם היו חושבים שהיא אשמה היו נותנים לה שנים בכלא.

sista

New member
הלכה לאיזה רב

ואם הרב אמר לה לא? לא היתה לה בעיה מוסרית עם זה שאדם, באשר הוא אדם, עומד להירצח? לאחר הרצח נעלמו כל הרבנים שקראו קבל עם לרצוח את רבין. אבל יש כאן משהו מוזר, שוב בנוגע לדת ואפשר לראות זאת בפילטר פמיניסטי. הנערה המיוסרת לא בטוחה אז היא הולכת לרב, ששוכח שהוא איש דת ושוכח את "כל המציל נפש אחת מישראל", גורם לה להיות מעורבת ברצח ולשאת את האחריות על כתפיה. מה אני אגיד לכן, מזל שאין לי רב.

מכשפה

New member
נו זה בדיוק העניין!

היא הלכה לרב, שהוא סמכות בעייניה. הוא היה צריך להתריע! הוא היה צריך להיענש! לא היא. אבל מה? איפה הוא?אני מקווה בשבילו שהוא לא היה מאלו שחשבו שצריך לרצוח את רבין. כי אם כן- זה חמור פי שבע. ונדמה לי שכשקראתי את זה בעיתון- צלצלו לי הפעמונים .... אני עדיין רואה בה קורבן, גם אם היא טעתה!

גאולה_ש

New member
איזה רב ואיזה נעליים...

מקסימום היא הלכה לבכות לאמא... היא הייתה בת 20 , תמימה צעירה וטיפשה..

מכשפה

New member
לא יודעת איזה רב, אבל שמו הוזכר ../images/Emo5.gif

בכתבה בעיתון. היא הלכה אליו כדי לברר מה זה דין רודף, ואם זה חל על יצחק רבין, כי זו היתה שטיפת המוח שעשו ליגאל אמיר. וברור שהיא הייתה צעירה ותמימה. בגלל זה היא נפלה ככה. אבל אין דבר- היא תתאושש מזה. יש לה הרבה תמיכה. חבל שזה קרה לה. אבל כדתייה היא וודאי יודעת שאלוהים מעמיד אותנו בנסיונות. אין מה לעשות.רק שלא תשתגע בגלל זה.

אז ככה,

שאלה: אם מישו היה אומר לכם אני רוצה לרצוח מישו מה הייתן עושות? זורקות עליו כרית ואומרות לו סתום ת´פה. לא הייתן הולכות למשטרה. אוקי??? ז בבקשה, תחשבו קודם על זה ואחרי זה תאשימו.

אמיר.

New member
העובדות...

1. היא הלכה לרב אבינר מבית אל - איש ממלכתי לחלוטין... תקראו את הספר שהוציא בענין. 2. מי שטף ליגאל עמיר את הראש ? אולי סוכן השב"כ - רביב ?

ציפי ג

New member
גאולה, היא הלכה לרב אבינר

ובקשה שיתן לה הנמקות הלכתיות למה לא חל על רבין דין רודף. הוא נתן לה, והיא העלתה אותן באזני יגאל עמיר, שכנראה לא הקשיב , ולא התענין במה ההלכה באמת אומרת, אלא רק במה שהוא רוצה לעשות. לדעתי, היא פשוט התיחסה לזה כאל וכוח הפותטי.

מכשפה

New member
ציפי את בטוחה שזה מה שהיה?

כי אם זה כך- אז היא עוד יותר לא אשמה בעייני.

אמיר.

New member
נעלמו ? תני שם אחד !!!

תמיד מדברים על ´הרבנים´ - תנו שם אחד !!! ---------- היא הלכה לרב אבינר לשאול אם זה נכון שלרבין יש דין רודף הוא כמובן פסל את הרעיון על הסף. המידע שלך מגיע ממקור עוין.

ספיר ק

New member
הרבה אנשים מתבטאים בצורה כזאת

זו לא גאווה גדולה, אבל כשמורה זה או אחר הכשיל אותי בהחלט יכול להיות שאמרתי לחברות שלי משהו בסגנון של אני אהרוג אותו. וכשהיו שביתות ששיתקו את המדינה שמעתי מישהו קרוב אלי אומר שצריך להרוג את עמיר פרץ. זו צורת ביטוי מקובלת בשיחות פרטיות. לחלוטין בלתי סביר לצפות ממני לפנות למשטרה כל פעם שאני שומעת מישהו מדבר ככה. אני אצטרך להלשין על חברים על בסיס שבועי, אם לא יומיומי. אני מושכנעת שזה המצב בו מרגלית הר שפי היתה. לא היתה לה שום אפשרות לדעת שהוא יהיה האדם הראשון בארץ שאומר שהוא יהרוג פוליטיקאי ובאמת עושה את זה.

מכשפה

New member
גם אני חושבת ככה.

בגלל זה חשבתי שהיא לא הייתה צריכה לשבת בכלא! את המסר של זה שהיא הייתה אולי שקטה מדי בעניין הזה- היו יכולים להעביר בדרך אחרת, אבל לתת לה לשבת בכלא? על מה?על התמימות שלה? מילא אם היא הייתה מהמתכננים, מהיוזמים, מהמשפיעים עליו, ניחא, אבל מזה שהיא הייתה האוזן הקשבת שלו, במקרה? חבל שמשפחת רבין לא מבינים את העניין כך. חבל שהם רודפים אותה.

sista

New member
יש לכל אדם יכולת לשיקול דעת.

יש שני אנשים שאומרים " אני אהרוג אותו", לאחד תאמינו ולשני לא. תלוי באופן האמירה ובאומר. אני בטוחה שעמיר לא התנהג כאילו הוא מתבדח. הוא חייך רק לאחר מכן. בכל אופן, היא הלכה, ביררה, כן התייחסה ברצינות. יש מקרים שבהם מישהו שמקשיב ולא מגיב זה כל מה שאתה צריך בשביל לקבל אור ירוק. אולי היא היתה לא בוגרת מספיק או אובדת עצות, ברגע שהיא מעל גיל 18 היא נושאת אחריות פלילית.

למעלה