מרגלית הר שפי- מותר לשאול עליה כאן?

Boojie

New member
בואי ננסה להציג את זה בצורה אחרת:

אשה מגיעה למשטרה ומתלוננת שבעלה רוצה להרוג אותה. היא אומרת שהרבה פעמים הוא הבטיח לה שהוא עומד להרוג אותה, ואפילו איים עליה, ואפילו הוציא סכין והראה לה, והיא חוששת שהוא באמת יהרוג אותה. גם בני המשפחה שלה והאנשים בשכונה מעידים שלדעתם היא בסכנה. המשטרה אומרת לבעל נו נו נו (במקרה הטוב) ומחזירה את האשה לביתה, ללא הגנה. אחרי כמה זמן, הבעל רוצח את האשה. האם היה ולו שוטר אחד שהועמד לדין על אי מניעת רצח במצב כזה? האם היה ולו שוטר אחד שהואשם על כך שהוא יכול היה לדעת מראש שעומד להתרחש רצח, ולא מנע אותו? ומי היה מבטיח לגברת הר-שפי, נערה תמימה בת עשרים, שהיא תגיע למשטרה עם סיפור שגבר שהיא מכירה אומר שהוא עומד לרצוח את ראש הממשלה, ואכן היו מאמינים לה? יש לכם מושג באיזה מצב היא היתה מוצאת את עצמה אם היא אכן היתה מלשינה למשטרה, ובסוף חוץ מחקירה קצרה המשטרה לא היתה עושה כלום? יש לכם מושג מה היה קורה לה? אני מסכימה שעשו ממרגלית הר-שפי שעיר לעזאזל. אני בטוחה שהיו הרבה אנשים אחרים ששמעו על כוונות הרצח של עמיר, ולא עשו דבר. אותם לא תבעו לדין. אני בטוחה שיש יום יום אנשים ששומעים על כוונות רצח של חברים שלהם, ולא עושים דבר. למה? כי אנחנו, כבני אדם, לא בנויים להאמין להצהרות מהסוג הזה, או לקחת אותן ברצינות, ובטח לא באווירה כמו שהיתה באותה תקופה במדינה, כשהאמירה "צריך לרצוח את רבין" נשמעה מפי כל כך הרבה אנשים כעניין של שיגרה.

sista

New member
שוטרים לא בנויים לקחת ברצינות?

בקשר למצבן הנוראי של נשים מוכות, נכון. אבל אף אחד שאני מכירה לא יודע את העתיד ולא יודע בדיוק איך פועלת המשטרה. יש לי הרגשה, מקוממת אמנם, שידיעות בקשר לרצח ראש ממשלה יעניינו שוטרים יותר מסתם נשים אומללות וחסרות משרה ציבורית. בכל אופן, גם אם הם לא ילכו וישימו את רבין באקווריון זכוכית משוריינת, הם היו יכולים להפעיל מודיעים שלהם, למשל ידידנו שמפניה. אתה לא יכול, כשאתה רואה שוד בנק, לומר :אני לא מתקשר, ממילא הם לא יעשו כלום. יש לך חובה מוסרית (למי שיש לו, לא לכולם) כאדם להציל בני אדם אחרים ולעשות מה שהוא יכול, גם אם זה לא הכול.

סיסטה ממי,

את מבקרת אותה כיפת נפש. בבקשה תעשי טובה... את היית נוהגת ב-ד-י--ו-ק באותה הדרך, אז...

sista

New member
הילת הירח קושקוש

אני מוכנה בהחלט לעשות לך טובה ולכן אחזור על דברי. יתכן שיש לי נפש יפה, אף פעם לא ראיתי אותה בבירור. ברור לי לחלוטין וללא צל של ספק שלא הייתי נוהגת באותה הדרך. יותר מזה, ברור לי לחלוטין שגם אם היה מדובר בכל אדם שלא יהיה שעומד להירצח, הייתי מתערבת בשיניים ובציפורניים, מה גם שהרוצח הוא מכר שלי והוא עומד להסתבך מעבר להכרתו. ברגע שאת מעורבת, את כבר לא עוברת אורח תמימה. יש לך יכולת להשפיע. יש לך שכל בקודקודך. יש לך מוסר, מי יותר ומי פחות. תאמינו לי או לא, לא ממש משנה לי.

Boojie

New member
יש הבדל עצום בין אדם ששודד בנק

לבין אדם שאומר, באווירה שהיתה באותה תקופה בישראל, שהוא הולך לרצוח את ראש הממשלה. הרבה אנשים אמרו את זה אז. זה לא שהיא ראתה אותו הולך לרצוח את ראש הממשלה, ולא עצרה אותו. היא ניהלה איתו שיחות פוליטיות. אני מכירה די והותר אנשים שאומרים די והותר דברים שערורייתיים בשיחות, ואיש לא קם ואוסר אותם. וקשה מאד לשים את הגבול על הידיעה מתי את יודעת שאדם מסוים מתכוון ברצינות ומתי לא.

AYELET1

New member
ובנוסף לכך SISTA,

הם ה פ ע י ל ו מודיעים כמו שמפניה!!!! לא היו צריכים לשם כך את מרגלית הר שפי. ויגאל אמיר השמיע את דבריו לא רק באזני מרגלית הר שפי אלא גם באזני חברו אבישי רביב .

sista

New member
לכן רצח ראוי ליחס רציני יותר משוד

אם זה היה מעניין אותה כהוא זה, מלבד רמת השיחה הפוליטית המלבבת, היא היתה יכולה להמשיך לדברי איתו על זה, לברר, אולי אפילו לשכנע אותו או למנוע ממנו בכל דרך אחרת. גם במחשבת ישראל, אי מניעת פשע היא סוג של פשע. יש "אני אהרוג אותו" ויש "אני אהרוג אותו", יש הבדל בין רמת הפירוט, למשל "אני אירה בו" או "כבר יש לי אקדח" - לציטוטים הבדויים אין קשר לפרשה. יש לדעתי גם מקום לשימוש בידע קודם על האדם ואינטואיציה. בעניינים כאלה, אי אפשר להיות בטוח מדי. שווה לבדוק. העובדה היא, שהמשפט נמרח על פני שלוש ערכאות, זהו נושא מסובך ביותר, ועדיין, ההחלטה בערכאה הגבוהה ביותר נתקבלה על ידי מיטב השופטים, שתסלחו לי אבל אני כמעט תמיד מעריכה את פסקי הדין שלהם.

בנושא של אישה שמתלוננת זה נראה

לי יותר ריאלי כי גבר יכול להרוג את אשתו כי אין עליה שמירה של 24 שעות ביממה כאשר אפשר היה לצפות שראש ממשלה יהיה מוגן ,ויהיה בלתי אפשרי פרקטית לחסל אותו פרט למקרה שאחד השומרים שלו רוצה לחסל אותו. מרגלית הר שפי לא יכלה לדעת שהשב"כ יפעל בצורה כל כך גרועה.

אמיר.

New member
היה מי שאמר ...

שלומי הלוי (אם אינני טועה) דווח למשטרה ולא עשו בזה כלום. דרך אגב מתי היתה אוריה של ´להרוג את רבין´ ?? לא בחוגים שלי (ציונות דתית ימנית)

אמיר.

New member
הלכו למשטרה וגם לשב"כ...

וזה לא עזר... היו התרעות בשפע... והפרובוקטור רביב הרי היה שם.... ואת רבין לא הצילו.... והיא האשמה ??? להעניש את הש"ג קטן ליד זה...

אפרת_ח

New member
העובדה שהיא אשה פעלה נגדה בעקיפין

בכל החגיגה התקשורתית על "היפיפיה עם הצמה" וכו´. היא ללא ספק שעיר לעזאזל בפרשה כי השב"כ מגן עדיין על אבישי רביב. הידעתם שמשפטו שוב נדחה? לא סתם השב"כ תמך בחנינה להר-שפי! ורק להבהרה: אני שמאלנית בדעות הפוליטיות, אבל מסוגלת לזהות את חוסר הצדק במקרה זה. לפי הפרשנויות המשפטיות בעיתונות, הר-שפי היא האדם ^^היחיד^^ שהורשע אי פעם בעבירת "אי מניעת פשע".

אמיר.

New member
הקשר לפמיניזים..

אותה (אישה, דתיה) הענישו את רביב (גבר, חילוני) לא הענישו.... ואיתו עוד המון גברים מהשב"כ.

טל קר

New member
קישור מתוקן

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml;$sessionid$314LRNAAAAPR1LAUAUDCGWVMCQCQKI5G?itemNo=56272&contrassID=2&subContrassID=13&sbSubContrassID=0&listSrc=Y למרבה הצער חלק מהקישורים מהארץ יותר ארוכים ממה שתפוז מאפשר, ויש צורך לעשות COPY AND PASTE בשביל להגיע להודעה הרלוונטית.

למעלה