מרגריה בטעם חמאה- יש רעיונות לאפיה?

יוכי68

New member
מחל, מרגרינה בטעם חמאה=מחמאה אפשר

להכין איתה כל מתכון שכתוב בו מרגרינה/חמאה.......מה את רוצה להכין.......בצק שמרים/עוגיות/עוגות בחושות את כולם ניתן להכין עם מחמאה.....בצק שק"מ וכו'........תני כיוון......
 

מחל

New member
הי ביקשתי ממך למטה את המתכון לבצק שמרים שלך.

זה הולך עם מחמאה במקור?
 

יוכי68

New member
מחל, מצרפת את המתכון לעוגת השמרים

בצק שמרים בסיסי שאני מכינה תמיד/יוכי 1 קג' קמח מנופה 2 כפות שמרים יבשים 1 חב' מחמאה חצי כוס שמן 3/4 כוס סוכר 3 ביצים ככוס וחצי מים פושרים ליצור מכל הנ"ל בצק רך ונעים לעבודה ללוש היטב מס' דקות...בהתחלה מתקבל בצק כביכול דביק - לא להוסיף קמח אלא להמשיך ללוש היטב, לאחר לישה טובה והתפחה ראשונה הבצק מאוד מאוד נוח לעבודה......להתפיח עד להכפלת הנפח..........להוציא אויר ולהתפיח שוב...............למלא במילוי הרצוי ולהתפיח כ10 דקות לפני האפייה.....לצפות בביצה ובשומשום....תנור חם 180-200 מעלות עד להשחמה. אם יש שאלות אני כאן.
 

מחל

New member
האם אפשר להכין את הבצק היום ולהתפיח במקרר

ובבוקר למלא? כמה רולדות מתקבלות מהכמות הזו? אלו מילויים כדאי לשים שיצא מוצלח תודה מראש.
 

יוכי68

New member
לא ניסיתי ולכן לא אמליץ לך להשאיר במקרר

את יכולה לקום מוקדם בבוקר ולהכין או אם יש לך כוח להכין היום....ההתפחה לוקחת זמן (כ 45- שעה להתפחה הראשונה). מתקבלות כ - 5 - 6 רולדות ......אני מכינה בתבנית של התנור ולא באינגליש. לגבי המילויים: מילוי של מלית חלבה, מילוי של קקאו, קינמון וסוכר, מילוי של ריבה וקוקוס, מילוי של בוטנים טחונים, קינמון וסוכר, ממרח שוקולד ועודדדדדדד. הכי פשוט וטעים לטעמי ......ממרח שוקולד. בתמונה....מילוי של ריבה וקוקוס..הצורה שתי רולדות קלועות זו בזו.
 

רותי410

New member
יוכי, אפשר ואולי אפילו מומלץ, להשאיר את הבצק

במקרר ללילה. קודם כול ראיתי את זה בהרבה מתכונים לעוגות שמרים. ושנית, את העוגות האחרונות שעשיתי (בסך הכול פעם שנייה) השארתי במקרר, ויצא טוב. ודרך אגב, חברה שלי עשתה עוגת 4 שכבות מבצק שמרים ובאמצע קצף מחלבוני ביצים וקפה - נזללה בהתלהבות רבה. והיא הכינה את הבצק מבעוד יום והשאירה במקרר להתפיח. אם אני לא טועה, המתכון של העוגה הסתובב כאן איפשהו.
 

רותי410

New member
כן, נראה מאוד דומה. העוגה ממש טובה.

יש איזו עוגה שמישהו יבקש ולא יהיה לך מתכון באמתחתך? בינתיים עוד לא נתקלתי במקרה כזה. יופי שיש אותך במקום אנציקלופדיה למתכונים.
 
למעלה