מרד המדפסות הגדול

• פותח הנושא KNYJ
  • פורסם בתאריך

KNYJ

New member
מרד המדפסות הגדול

בוקר טוב!

ביום בהיר אחד (מעונן חלקית) כל המדפסות במחשב חדלו מלתפקד.
מדפסת מקומית, מדפסות רשת, ברשת הביתית או ברשתות במשרד, בחיבור ישיר או דרך VPN - נאדה.

ניסיתי להדפיס דרך ישומים שונים - מספר יישומי אופיס, Acrobat Reader, דפדפנים - Firefox ו-Chrome ועוד...

הודעות השגיאה שאני מקבל הן שונות ומגוונות (מצ"ב לקט) אבל כולם ניסוחים שונים לאותה בעיה - "אין מדפסת מותקנת - רוצה להתקין מדפסת?".
כשאני מנסה להדפיס מאחד היישומים - רשימת המדפסות הזמינות היא ריקה כאילו לא מותקנת אף מדפסת.

כמובן שבהגדרות>מכשירים>מדפסות וסורקים הכל נראה תקין.

ניסיתי להסיר ולהתקין כמה מהמדפסות. תהליך ההסרה נתקע (הקלקה על 'הסר' פשוט לא עושה כלום), אם אני מנסה להקליק על 'הוסף מדפסת או סורק' המערכת מזהה את כל המדפסות (המחוברות) ש-"הסרתי" אבל ניסיון להתקין מחדש מחזיר תשובה "מנהל ההתקן אינו זמין".
המדפסות הן ממגוון יצרנים שונים (HP, Brother, Xerox...) ובכולן אותה תופעה בדיוק, אפילו מדפסת וירטואלית (הדפס ל-PDF) אינה מתפקדת (לא זאת שהגיעה עם מערכת ההפעלה וגם לא זאת שהותקנה יחד עם עורך PDF שהתקנתי).

Windows 10, 1809

הדבר היחיד שהשתנה לאחרונה הוא עדכון של האנטיוירוס, ניסיתי לנטרל אותו (וגם את ה-FW, נגד עין הרע), אין תוצאות.

נגמרו לי כל הרעיונות, פניתי למגרש שדים, הזמנתי מ-Amazon איזה קמע פאגני עתיק ובקבוק של מים קדושים.

אם למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה אני אשמח לשמוע.

תודה רבה ושנה טובה לכולנו

KNYJ

New member
תודה רבה, אבל העדכון לא קיים אצלי.

אבל עדכון KB4524148 דווקא כן, האם יש קשר בין השניים או שהמספרים העוקבים הם מקריים?

אגב, גרסת מערכת ההפעלה היא 1903 ולא כפי שנכתב אם זה משנה משהו.

שוב, תודה רבה רבה :)

100W

Member
עכשיו אני רואה שגם אצלי בעיה דומה (אף שניסיתי מעט מדפסות).

אפשר בבקשה - בבקשה!! - הסבר, שלב אחר שלב, מה עליי לעשות כדי להסיר?
תודה וגמר חתימה טובה

100W

Member
תודה לך! מודה לך מאד מאד! שמרתי את שני הקישורים

מודה לך מאד. תבורך!
שמרתי לעצמי את שני הקישורים.
מודה שקצת נכנסתי לפניקה: אם הם מוציאים עדכון תקול לתיקון שגרם לקלקול קודם אני קצת פוחד להסתבך.
מעדיף להמתין שהם יוציאו עדכון עם תיקון יציב ובדוק. בינתיים אנסה להדפיס בעבודה קבצים שאביא איתי מהבית.
אם אהיה מוכרח להדפיס בבית לפני שהם יוציאו תיקון יציב, אשתמש בהנחיות הברורות ששלחת.
תודה לך! מודה לך מקרב לב וגמר חתימה טובה

סנגיב

New member
2 העדכונים הצוברים ששוחררו באוקטובר אמורים לתקן

את הבעיה שקיימת רק במדפסות שמשתמשות ב javascript.

למעלה