מרוב מידע יצאתי מבולבל

eytangi

New member
מרוב מידע יצאתי מבולבל

כבר מזמן ידוע לי שלא כל החיסונים דרושים וחיסונים מרובעים ומחומשים ממש לא לעניין
וגם סרבנו בתוקף להכניס לילדה שלנו חיסון בגיל 0 או לפני גיל שנה.
אבל אחרי שביקרתי באתר hisunim.com התבלבלתי סופית.

עד היום נהגנו לפי הנוהל שרק אחרי גיל שנה הילד יקבל חיסון ראשון
וגם אז רק את החיסונים:
לפוליו (מומת בזריקה בלבד)
דלקת קרום המוח
וטטנוס (שלצערנו מגיע רק בשילוב עם דיפיטריה)
אחרי גיל שנתיים הוספנו את החצבת והאדמת.

כרגע לא כל כך ברור לי מה כדאי ומה מומלץ אם בכלל.
אשמח לשמוע מהחברים בפורום המלצות ודעות.

zlp

New member
למה אתה מבקש המלצות מחברי הפורום

ולא מאנשים שהשכלתם הכשירה אותם לתת המלצות כאלה, קרי: רופאים?

אנפילד

New member
אפשר לוותר על פוליו, זה בטוח

מחלת הפוליו לא נגרמת מוירוס הפוליו כך שלחסן עבורה זה ברכה לבטלה.
תראה למשל בהודו - בזמן ש"הצליחו" למגר את השיתוק מפוליו (הורידו כמה אלפי מקרים לאפס) באותו הזמן בדיוק השיתוק שנראה בדיוק כמו פוליו (אבל לא קוראים לו פוליו) עלה למעל 60,000. מה זה אומר? שמחלת השיתוק הידועה כ"פוליו" לא נגרמת מוירוס הפוליו. נגרמת מגורמים רבים אחרים.

"מחלת הפוליו לא נגרמת מוירוס הפוליו"?

תוכיח את זה ותזכה בפרס נובל.

לגבי שיתוק רפה שאינו פוליו הוא היה ידוע גם בלי קשר לפוליו ולמצב בהודו יש הצעות להסברים אחרים, אבל מה שיותר מעניין הוא שהודו היא לא המדינה היחידה (כמובן) שבה מחסנים נגד פוליו אבל היא כן היחידה שמראה עליה כזאת בשיתוק שאינו פוליו, אז אכן יש גורמים אחרים (כי עובדה שבמדינות אחרות זה לא המצב).

אז כן, יש שיתוקים שאינם פוליו ואכן הם לא נגרמים מנגיף הפוליו ולכן החיסון נגד פוליו גם לא יכול למנוע אותם.

grishab

New member
זה עניין אינדיבידואלי

אנחנו קראנו על כל חיסון באתר שציינת והחלטנו עבור מה אנחנו מוכנים לקחת סיכון ועבור מה לא.

הקו שהנחה אותנו הוא - הסיכון שבחיסון כנגד הסיכון שבמחלה עצמה, והסיכוי בכלל לחלות בה.
אני יודע שאני לא אוכל לחיות עם המחשבה שנתתי שיזריקו לילד משהו שגרם לו לפגיעה חמורה.

למשל חצבת ואדמת שהן מחלות ילדות - לא חיסנו כי לדעתנו אלו מחלות שלא מצדיקות את הסיכון שבחיסון. כמו באלקס חולה אהבה - עדיף לתת לילד להדבק לבד ולהתחסן לבד.

לגבי חצבת, זו מחלה שיש לה סיבוכים

בפרט בגיל מבוגר, ואין הבטחה שהילד יידבק דווקא במועד "נוח" (בפרט שרוב האוכלוסיה מחוסנת). אגב, הסיכוי להידבק בחצבת אם כן נחשפים לנשא גבוהים מאוד, זו המחלה הכי מדבקת המוכרת...
http://telem.openu.ac.il/courses/c20237/virology/measles-g.htm

באדמת מחסנים בדיוק כדי למנוע מצב שבו ילדים נדבקים לבד, כי אז בזמן ההדבקה והמחלה הם עלולים להדביק הלאה, ואם הנדבקת תהיה אישה בהריון שלמזלה הרע אין לה נוגדנים (מכל סיבה שהיא) זה עלול לגרום למומים קשים בעובר (שזו לא אשמתו, כן?).

אני מבין את השיקול שלך (לא מסכים עם הטענה שחיסונים גורמים לפגיעה חמורה) ורק נשאלת השאלה האם אתה כן מוכן לחיות עם המחשבה שנתת לילד שלך לחלות ובכך לאפשר לו להפיץ הלאה את המחלה ולעזור לה להתפשט גם לאנשים שעלולים להיפגע ממנה קשה (ואתה לא בהכרח יודע מראש).

זאת חלק מהמטרה של החיסונים, לא להגן רק על המחוסן אלא על החברה. אנחנו לא חייים בבידוד ויש לנו אחריות גם על ההשפעה שלנו על אחרים שחיים איתנו (ואלה לאו דווקא אנשים זרים אלא יכולים להיות אנשים שסובבים אותנו ויקרים לליבנו).

grishab

New member
אתה יודע איזה סיבוכים יש לשפעת ?

אם חלק מהמטרה של החיסונים היא לא להגן על המחוסן אלא על החברה ... אתה רק מחזק את הטענות שלי כנגד החיסונים. אני לא מתרגש ממחלות הילדות האלה ואני בטח לא אקריב את הילדים שלי בשביל להגן על החברה, מה גם שחלק מהטענות נגד החי המוחלש שהם אלה שעוזרים להפיץ את המחלה.

משרד הבריאות עסוק בכיסוי תחת שלו מול הציבור והממשלה, הממשלה דואגת לכסות את עצמה כנגד הדרישות של אירגון הבריאות העולמי, ואותי כל הגורמים האלה לא מעניינים כלל מול הטובה של הילדים שלי.
אם אתה מוכן לסכן את הילדים שלך להקריב אותם לטובת החברה או ולהעמיד אותם כשפני ניסוי לכל הגורמים האלה ... נותר לי רק להצטער בשבילם על כך.

zlp

New member
"ואני בטח לא אקריב את הילדים שלי בשביל וכו'"

במקרה של החיסונים, איש לא ביקש ממך "להקריב את הילדים שלך" היות וטיעוני מתנגדי החיסונים הם קלושים ביותר. אפילו לא מתקרבים לרמה של "לדרוש להקריב" וכו'.

אבל מעבר לרוח הסוציומטית שנושבת מהמשפט הזה (דבר שאני בטוח שלא התכוונת אליו, אבל כך זה נשמע), בוא נבחן את הדברים בראיה מפוכחת: האם אתה תעודד את ילדיך לשרת בצבא? האם אתה משלם מיסים? האם אתה משרת במילואים?

אם אחת מהשאלות הללו נענתה בחיוב, השאלה הבאה היא: מדוע?

פולספגן

New member
השוואה מטופשת ביותר -

באותה מידה אכתוב לך, האם תאסור על ילדך לחצות את הכביש בלעדך כשיהיה בן 18? או לחלופין האם תתן לפעוט נשק שייגן עליך?

zlp

New member
כל הדוגמאות נוגעות לנורמות

המאפשרות תחזוקת החברה.

את הסופרלטיבים כגון "השוואה מטופשת", בפרט אם הם מחפים על אנלוגיות לא רלוונטיות, כדאי שתשמרי למי שמתרשם מהם ומהשפה האלימה שלך.

zlp

New member
לא.

וגם לא נעלם מעיני שמחקו לך תגובה גזענית.

zlp

New member
הכללה קשורה בגזענות, לא עובדות.

ושאלתי אותו כמה שאלות פשוטות. שירות במילואים, מיסים, עידוד לשירות בצבא.

אין קשר למה שכתבת.

כן, למה? לא מבין איך קפצת פתאום לשפעת...

ולא ברורה לי הדרמטיות שלך כי אף אחד לא ביקש ממך "להקריב" את הילדים שלך, ואתה כותב להגן על ה"חברה" כאילו אתה ויקיריך אינם חלק ממנה.

טובת הילדים שלך מעניינת מאוד את ה"גורמים" האלה שגם הם בני אדם וגם להם יש ילדים (והם מחסנים אותם). גם הילדים שלך הם חלק מהחברה. אתה קופץ ל"סיכון" ול"שפני ניסיונות" כשמדובר בחיסונים ותיקים ומוכרים, וזו לא יותר מדמגוגיה וטקטיקות של הפחדה.

הראייה שלך צרה מאוד ומתעלמת מכך שאתה לא חי באי בודד.
טובת הילדים במדינה הזאת היא, למשל, לחיות במדינה שלא מסתובב בה וירוס פוליו אלים ("מועדון יוקרתי" שחברות בו מלבד ישראל אפגניסטן, פגיסטן וניגריה). טובת הילדים היא גם לחיות במדינה אחראית שלא סופגת סנקציות בגלל שהיא לא פועלת לבלום התפשטות וירוסים אלימים.

טובת הילדים היא שגם המשפחה והחברים הטובים שלהם יהיו בריאים ושאם למשל הדודה נכנסת להריון לא צפוי יוולד להם בן דוד בריא, לא?
ושאם הם משחקים עם חברים, שחלקם, אולי, בעלי מערכת חיסונית פחות מוצלחת, הם לא יפגעו בהם.

אני שוב ושוב נדהם לקרוא תגובות של הורים שאם לתמצת אותן בבוטות זה "רק הילדים שלי חשובים, שאר העולם על ה*** שלי" והם שוכחים, אולי, ששאר העולם כולל לא מעט אנשים שאולי בכל זאת אכפת להם מהם. נגיד, המשפחה (למשל הסבא והסבתא שהם כבר לא צעירים), חברים, שכנים, עמיתים...

אני לא מכיר אותך, אבל רוב האנשים שאני מכיר נוטים להתעצב ולקחת ללב גם פגיעות קשות ומוות שקורה לאנשים סביבם שאינם ילדיהם.
האם גם אלה אנשים שלא מעניינים אותך כלל מול הטובה של הילדים שלך?

אני שב ומזכיר לך שאין לך מושג מי אני ומה אני

וזה ממש לא רלוונטי לדיון.
יש אנשים אגוצנטריים שזו הגישה שלהם לחיים בלי שום קשר להורות, והורים רבים שההורות לא גרמה להם לחשוב ששאר העולם "מת".
לשמחתי הורים רבים לא חושבים כמו גרישה, ולכן אין קשר הכרחי בין הדברים וטענתך אינה מבוססת על המציאות.

rainbow i

New member
זה באמת מרגש

לראות איך ערכים אלטרואיסטים וערכי ערבות הדדית מבית מדרשו של "הטועה" מופנמים.

רק צריך להתקדם עם זה עוד צעד אחד קטן קדימה...
ולנהוג ערבות הדדית גם עם אלו שערבו בגופם ונפגעו.

אם אתה מתכחש לקיומם אתה לא ערב ה ד ד י ת אלא ערב רק בכיוון אחד.

וציטוט קטן (חלקי) ממך:

זאת חלק מהמטרה של ערבות הדדית, לא להגן רק על אדם יחיד אלא על החברה. אנחנו לא חיים בבידוד ויש לנו אחריות גם על ההשפעה שלנו על אחרים שחיים איתנו (ואלה לאו דווקא אנשים זרים אלא יכולים להיות אנשים שסובבים אותנו ויקרים ללבנו).

וואלה לא הבנתי מה רצית לומר בהודעה שלך

אם כוונתך היא שהמדינה אחראית לפצות נפגעי חיסונים, כן, היא אכן אחראית ויש גם חוק.
היא גם אחראית לפצות נפגעי פוליו וגם לזה יש חוק...

למעלה