עצות לפתיחת עסק עצמאי
היי הילה, תודה רבה על הברכות ועל השאלה המאוד רלוונטית.
אז אתחיל מהשאלות היות כלליות ואז אתן מענה ספציפי.
שיווק ( אם אני אתן את ההגדרה המקצועית) הוא "תהליך ניהולי באמצעותו משיגים פרטים וקבוצות את מה שהם צריכים ורוצים ע"י יצירה, הצעה ועסקאות חליפין של מוצרים בעלי ערך" תכלס, זה
כל הפעולות שאת עושה על מנת לשרת ולתת מענה לצרכים והרצונות של הלקוחות שלך ( או אלו שאמורים להיות). שזה אומר שאת צריכה קודם להחליט מי אלו הלקוחות שלך, לאפיין מה מעניין אותם, מה התפישות והעמדות שלהם, מה הרצונו והצרכים שלהם, לאחר מיכן את צריכה לדעת איפה הם נמצאים ואיפה הם מחפשים את המענה לצרכים שלהם, בנוסף לכך את צריכה לדעת מה המסר שיתפוס אותם וישכנע אותם, ולבסוף את צריכה לדעת איפה לשים את המסר הזה.
לדוגמא: - לגבי הלקוחות, אלו כנראה יהיו לקוחות באזור מגורייך ( תגידירי את הרדיוס
), את טווח הגילאים, רמת ההשכלה ורמת ההכנסה. אני מניחה שלאחר הגדרות אלו תיווצר לך אוכלוסיה דיי הומוגנית, לאחר מיכן תנסי להבין ( אולי מניסיון ושאלות של לקוחות) מה הרצונות והצרכים שלהם. לצורך העניין יכול להיות שאנשים אלו מחפשים טיפולים אלטרנטיביים לבעיות מסוימות, בנוסף את צריכה לבדוק איפה הם קוראים או מחפשים מידע על שרותים מעיין אלו, אם אינטרנט אז איפה באינטרנט, אולי בחוגים חברתיים, אולי במקומות כמו מתנ"ס או מועדונים כאלו ואחרים, טלוויזה/רדיו או מחברים. ולבסוף נשאר להגדיר את המסר, אני מניח שיש עוד מטפלים כאלו ואחרים תנסי לחשוב למה דווקא את ולמה שיגיעו דווקא אליך. ( מחיר הוגן, טיפול ארוך, מחויבות לתוצאות ועוד...)
לגבי האימון והדרך שאת עושה, הייתי ממליצה לך לקחת גם
אימון עסקי, אימון אישי יכין אותך ברמה האישית למהלך אבל מוכנות ברמה האישית לא מספיקה אלה גם ברמה המקצועית, המעבר מלהיות שכיר לעצמאי הוא מאוד חד ולא כולם מסוגלים לעשות אותו, לך זה אמור להיות קל יותר מכיוון שאת עושה את זה בנוסף.
לגבי כתיבת המאמרים והצעדים מהבחינה השיווקית, אז קשה לי להגיד לך ממה שתארת בהודעה, ברמת העקרון הכל צריך לשרת מטרה מסוימת וזה להביא אותך למודעות של הלקוחות הפוטנציאלים שלך עם המסר שיעשה את העבודה.
לרב כותבים מאמרים על מנת לקדם אתר במנוע החיפוש של גוגל, אבל גם אז צריך לדעת לעשות את זה ומאמרים שלא כתובים באופטימיזציה נכונה לא יעשו את העבודה.
ולבסוף לגבי המכירה, המכירה מתחילה כאשר את תקבלי לידים, ז"א אנשים יפנו אליך, וגם מכירה זו סוג של אומנות עם המון ידע מקצועי. יש אנשים שיש להם את זה, יכול להיות שאת אחת כזו, אם לא, אז שוב כפי שציינתי, אימון עסקי יכול לתת מענה לנושא.
בכל מקרה, שיהיה המון בהצלחה, ואם את צריכה עוד עזרה אשמח להיות פה עבורך